twee doktersassistenten jeugdgezondheidszorg

Werken voor en met jeugd iets voor jou?

Ga aan de slag bij de jeugdgezondheidszorg van de GGD!

Gezond zijn is meer dan niet ziek zijn. Gezond zijn is ook meedoen in de maatschappij, sociale contacten hebben en een gevoel van controle over je eigen leven kunnen ervaren. Het motto van GGD Groningen is ‘Samen werken aan gezondheid’. Zo’n 450 GGD-professionals werken dagelijks aan de gezondheid, het welzijn en de veiligheid van alle inwoners van de provincie Groningen. Dit doen wij namens alle Groninger gemeenten. Preventie en positieve gezondheid zijn daarbij belangrijke aandachtspunten.

De Jeugdgezondheidszorg (JGZ) is expert op het gebied van preventie. Door focus aan te brengen en samen te werken met anderen in het sociaal domein kan de JGZ het verschil maken.
Mede dankzij de JGZ groeien de meeste kinderen in de provincie Groningen veilig en gezond op.
Ook in de toekomst willen we gezamenlijk alle ouders en kinderen ondersteunen en hun ontwikkelingskansen vergroten. Daarom zijn wij op zoek naar jou!

Vier pijlers

In de JGZ staan vier thema’s centraal:

 • Ouderschap
 • Hechting
 • Weerbaarheid
 • Gezondheid

Door stevig in te zetten op deze pijlers en krachten te bundelen met anderen zoals geboortezorg, onderwijs, jeugdhulp en huisartsen kunnen we gezamenlijk een essentiële bijdrage leveren aan veilig en gezond opgroeien.

Wat kun jij daarin betekenen?

 • Het organiseren en zelfstandig uitvoeren van het screeningsmoment in het basisonderwijs.
 • Het uitvoeren van werkzaamheden rond ‘Jij en Je Gezondheid’ in het voortgezet onderwijs.
 • De administratieve afhandeling van de gezondheidsonderzoeken.
 • Het geven van groepsvoorlichting.
 • Meewerken aan vaccinatiecampagnes.
 • Op termijn mogelijk ook andere werkzaamheden op het gebied van preventieve jeugdgezondheidszorg.

Waar en met wie ga je werken?

 Als doktersassistent werk je samen met een jeugdarts en een jeugdverpleegkundige en voer je je werk uit op basisscholen en scholen voor speciaal en/of voortgezet onderwijs. Je bent inzetbaar op meerdere locaties van GGD in de gemeente Groningen.

Wat neem je mee? 

 • Afgeronde opleiding tot doktersassistent MBO niveau 4.
 • Zelfstandig én in teamverband kunnen werken.
 • Digitaal vaardig zijn.
 • In bezit van rijbewijs en het beschikken over een auto.

Waar ben je goed in?

Naast onze kernwaarden verbindend, verantwoordelijk en vernieuwend is het van belang dat je over de volgende kerncompetenties beschikt:

Klantgericht en communicatief vaardig | Je sluit aan bij de belevingswereld van kinderen en ouders van nu en bent in staat op gelijkwaardige en respectvolle wijze gesprekken te voeren met kinderen en hun ouders. Je past je communicatie aan op de doelgroep waarmee je in gesprek bent zowel individueel als wanneer je voor een groep of klas staat.

Flexibel en inventief | De praktijk in de JGZ vraagt om medewerkers die zich gemakkelijk aanpassen aan nieuwe situaties en in staat zijn om daar, met bestaande kennis en vaardigheden, een weg in te vinden. Er wordt verwacht dat je een bijdrage kunt leveren aan de ontwikkeling van nieuwe werkwijzen waar we reeds volop mee bezig zijn.

Plannen en organiseren | Samenwerken in verschillende teams en op wisselende locaties vraagt om een doktersassistente met een talent voor plannen en organiseren. Je bent in staat je eigen werk efficiënt in te delen maar ook voorwaarden voor anderen te scheppen om de werkzaamheden goed en effectief uit te kunnen voeren.

Wij bieden

 • Eén arbeidsovereenkomst voor 16 uur per week, met daarna de mogelijkheid van een vast dienstverband en één tijdelijke functie in verband met ziektevervanging.
 • Afhankelijk van opleiding en ervaring ontvang je een brutosalaris van maximaal € 3.784,- per maand bij een fulltime dienstverband (functioneel schaal 7). Bovenop het salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris. Het IKB kan (maandelijks) ingezet worden voor bijvoorbeeld het bijkopen van vakantiedagen, het uitruilen van woon-werk kilometers of kan je laten uitbetalen.

Informatie 
Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen Monique Huizenga, Jeugdverpleegkundige en coördinator Jeugdgezondheidszorg via monique.huizenga@ggd.groningen.nl of 06 – 316 319 35.

Reageren
Je kunt reageren tot en met woensdag 14 februari 2024. 
De sollicitatie gesprekken zijn gepland op maandagochtend 19 februari 2024.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Na het verzenden van de sollicitatie, ontvang je een ontvangstbevestiging met nadere informatie.