Praktijkbegeleider

     

Voor de duur van 1 jaar met kans op vaste aanstellinng  | 24 uur per week

Is investeren in het vakmanschap van Jeugdgezondheidszorg iets voor jou?

Ga aan de slag als praktijkbegeleider voor de JGZ bij GGD Groningen!

Goede jeugdgezondheidszorg voor elk kind vraagt om vakmanschap. Waardevol vakmanschap is meer dan professionaliteit alleen. Vakmanschap gaat over ervaring opdoen, blijven leren en samen werken vanuit gemeenschappelijke waarden maar ook over buiten kaders durven denken en doen. Vakmanschap zorgt voor tevreden, betrokken en bevlogen professionals die in hun kracht staan. Vakmanschap levert energie op en betere resultaten. Vakmensen voelen zich sterker en willen zich blijven ontwikkelen.

Hoe kunnen onze professionals, binnen de geldende kaders, optimaal hun verantwoordelijkheid nemen? Hoe zorgen we voor vakmensen die in complexe situaties op hun eigen oordeel durven vertrouwen?

Als jij het antwoord op deze en vergelijkbare vragen weet, of er samen met ons naar op zoek wilt gaan, zijn wij op zoek naar jou!

Jij

 • Bent eerste aanspreekpunt voor medewerkers bij inhoudelijke vragen;
 • Geeft werkbegeleiding en intervisie op maat;
 • Coacht medewerkers bij hun eigen ontwikkeltraject;
 • Stimuleert, motiveert en begeleidt medewerkers m.b.t. de uitvoering, voortgang en kwaliteit van hun werkzaamheden en van de registratie in MLcas;
 • Geeft vorm aan deskundigheidsbevordering en inwerkprogramma’s;
 • Signaleert knelpunten bij de leidinggevende;
 • Doet verbetervoorstellen op het gebied van methodisch werken;
 • Denkt mee over de inhoudelijke doorontwikkeling van de JGZ.

 Plek in de organisatie

De praktijkbegeleider valt hiërarchisch onder één van de managers jeugdgezondheidszorg en is inzetbaar voor alle teams. De functionele aansturing van de (in totaal 3) praktijkbegeleiders vindt plaats vanuit het JGZ managers overleg.

 Wij zoeken

Een professional met tenminste HBO-niveau en ruime werkervaring in de JGZ:

 • Met oog voor kwaliteit;
 • Die in staat is om het dagelijks werkproces te overstijgen;
 • Die vanuit verworven kennis en vaardigheden in staat is om zowel individueel als groepsmatig het goede gesprek aan te gaan;
 • Die ervaring heeft in het leiden van teamgesprekken;
 • Die met een zekere onafhankelijkheid en stevigheid kan opereren;
 • Met visie op de doorontwikkeling van de JGZ.

  Competenties

 Klant- en samenwerkingsgericht

Omdat wij ons aanbod op iedere individuele situatie willen (kunnen) afstemmen en integraal samenwerken met en in de sociale omgeving van ouders en kinderen is een klantgerichte houding cruciaal.

Enthousiast en communicatief vaardig

De praktijkbegeleider die wij zoeken staat dicht bij de medewerkers, kent de praktijk en weet wat de uitdagingen en knelpunten zijn. De kunst is om met de juiste nuances, in gezamenlijkheid naar de mogelijkheden te blijven zoeken.

Flexibel en inventief

Steeds opnieuw de balans vinden tussen enthousiasmeren en controleren, motiveren en corrigeren, koesteren en innoveren, een uitdaging!

Daadkrachtig en doelgericht

Kwaliteit leveren vraagt om duidelijke kaders en een heldere visie op wat het resultaat zou  moeten zijn. De kunst is om met elkaar de lat zo hoog te leggen dat we onze belofte aan ouders en opdrachtgevers waar maken en tegelijk elkaar helpen om dit niveau te bereiken en te behouden.

Wij bieden

Afhankelijk van opleiding en ervaring maximum schaal 10 CAO SGO. Afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 4.406,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (functioneel schaal 9). Bovenop het salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris. Het IKB kan (maandelijks) ingezet worden voor bijvoorbeeld het bijkopen van vakantiedagen, het uitruilen van woon-werk kilometers of kan je laten uitbetalen. 

Tot slot

We zoeken een part-timer die drie dagen per week aan de slag willen als praktijkbegeleider en wil werken ten behoeve van alle teams in de provincie. De functie is te combineren met uitvoerend werk in de JGZ.

Het betreft hier een nieuwe functie die eind 2020 voor het eerst zal worden geëvalueerd, in nauwe samenspraak met de teams. Het tijdelijk karakter van de functie en een huidige vaste arbeidsovereenkomst zijn geen belemmeringen om op deze vacature te reageren.

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met Yvonne Schippers, manager jeugdgezondheidszorg, telefoonnr. 06 52759617.

Reageren

Wij zien graag je motivatie voor de functie in een brief terug. Daarnaast ontvangen wij in het kader van de sollicitatie graag een A-4tje waarin je beschrijft hoe jij denkt dat onze JGZ er over 2 jaar uit zal  zien.  Wat is er over 2 jaar in elk geval veranderd en wat is jouw rol hierin geweest? We zien je reactie met belangstelling tegemoet.

Je kunt reageren tot en met 14 april 2020 op deze vacature door te mailen naar solliciteren@ggd.groningen.nl ovv van vacaturenummer 20.13

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdag 24 april.

 

Deze vacature wordt intern en extern opengesteld.