Jeugdverpleegkundige team Midden-Groningen

Werk jij samen met ons aan de gezondheid van alle Groningers?

Ga aan de slag bij de jeugdgezondheidszorg van de GGD!

Gezond zijn is meer dan niet ziek zijn. Gezond zijn is ook meedoen in de maatschappij, sociale contacten hebben en een gevoel van controle over je eigen leven kunnen ervaren. Het motto van GGD Groningen is ‘Samen werken aan gezondheid’. Zo’n 450 GGD-professionals werken dagelijks aan de gezondheid, het welzijn en de veiligheid van alle inwoners van de provincie Groningen. Dit doen wij namens alle Groninger gemeenten. Preventie en positieve gezondheid zijn daarbij belangrijke aandachtspunten.

De Jeugdgezondheidszorg (JGZ) is de expert op het gebied van preventie. Door focus aan te brengen en samen te werken met anderen in het sociaal domein kan de JGZ écht het verschil maken.

Mede dankzij de JGZ groeien de meeste kinderen in de provincie Groningen veilig en gezond op. Ook in de toekomst willen we gezamenlijk alle ouders en kinderen ondersteunen en hun ontwikkelingskansen vergroten. Daarom zijn wij op zoek naar jou!

Vier pijlers

In de JGZ staan vier thema’s centraal:

 • Ouderschap
 • Hechting
 • Weerbaarheid
 • Gezondheid

Door stevig in te zetten op deze pijlers en krachten te bundelen met anderen zoals geboortezorg, onderwijs, jeugdhulp en huisartsen kunnen we gezamenlijk een essentiële bijdrage leveren aan veilig en gezond opgroeien.

Werkzaamheden

 • Ouders en kinderen begeleiden en adviseren over de groei, ontwikkeling en opvoeding.
 • Groei, ontwikkeling en veiligheid van jonge kinderen onderzoeken en volgen.
 • Ontwikkelingsstoornissen vroegtijdig onderkennen en ouders indien nodig verwijzen.
 • Uitvoering geven aan het  Rijksvaccinatieprogramma (RVP).
 • Een bijdrage leveren aan het invullen en uitvoeren van lokaal gezondheidsbeleid en collectieve preventie.
 • Een verbindende factor zijn in het sociaal domein in het belang van ouders en kinderen.
 • Inzetten op eigen regie van ouders, kinderen en jongeren rond gezonde ontwikkeling en optimale participatie.
 • Actief trends en mogelijkheden signaleren om vanuit je expertise op preventie de gezondheid, veiligheid en ontwikkelingskansen van kinderen en jongeren te stimuleren.

Plek in de organisatie

Als jeugdverpleegkundige werk je samen met een jeugdarts, een doktersassistente en een consultatiebureau-assistente. Je werkgebied ligt in de gemeente Midden-Groningen (Harkstede en Slochteren)

Wij vragen

 • Een HBO-V diploma met BIG-registratie
 • werkervaring in de jeugdgezondheidszorg 0-18 jaar of werkervaring als verpleegkundige op een kinderafdeling van het ziekenhuis
 • aantoonbare affiniteit met onze doelgroep en de preventie
 • de bereidheid en ruimte om ontwikkelingen in het vakgebied te volgen en vakkennis op peil te houden.
 • Werkdagen zijn in overleg vast te stellen, maar in ieder geval de vrijdag is noodzakelijk.

Competenties

Naast onze kernwaarden verbindend, verantwoordelijk en vernieuwend is het van belang dat je over de volgende kerncompetenties beschikt:

Klantgericht en communicatief vaardig I Om ouders en kinderen te ondersteunen is het belangrijk om snel en gemakkelijk een professionele relatie op te bouwen die gebaseerd is op een betrouwbaar fundament.

Flexibel en inventief I De praktijk in de JGZ vraagt om medewerkers die zich gemakkelijk aanpassen aan nieuwe situaties en in staat zijn om daar, met bestaande kennis en vaardigheden, een weg in te vinden. Er wordt verwacht dat je een bijdrage kunt leveren aan de ontwikkeling van nieuwe werkwijzen.

Daadkrachtig en doelgericht I Knelpunten in groei, ontwikkeling en veiligheid van kinderen vragen soms om extra inzet. Juist in deze situaties heb je doorzettingsvermogen nodig om onze doelen te kunnen bereiken.

Wij bieden

Een contract voor een jaar met uitzicht op een vast voor 24-28 uur per week. Bij voorkeur per 1 november 2022

Afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 4.048,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (functioneel schaal 9). Bovenop het salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris. Het IKB kan (maandelijks) ingezet worden voor bijvoorbeeld het bijkopen van vakantiedagen, het uitruilen van woon-werk kilometers of kan je laten uitbetalen.

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met Henk Bakker via telefoonnummer 050 367 6138 of 0631631861 of  henk.bakker@ggd.groningen.nl.

Reageren

Je kunt reageren tot 4 oktober 2022 door te klikken op de knop  ‘Solliciteren’.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandagmiddag 10 oktober 2022. Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.