Jeugdverpleegkundige gemeente Het Hogeland

Werken voor en met jeugd iets voor jou?

Ga aan de slag bij de jeugdgezondheidszorg van de GGD!

Gezond zijn is meer dan niet ziek zijn. Gezond zijn is ook meedoen in de maatschappij, sociale contacten hebben en een gevoel van controle over je eigen leven kunnen ervaren. Het motto van GGD Groningen is ‘Samen werken aan gezondheid’. Zo’n 450 GGD-professionals werken dagelijks aan de gezondheid, het welzijn en de veiligheid van alle inwoners van de provincie Groningen. Dit doen wij namens alle Groninger gemeenten. Preventie en positieve gezondheid zijn daarbij belangrijke aandachtspunten.

De Jeugdgezondheidszorg (JGZ) is de expert op het gebied van preventie. Mede dankzij de JGZ groeien de meeste kinderen in de provincie Groningen veilig en gezond op. Ook in de toekomst willen we gezamenlijk alle ouders en kinderen ondersteunen en hun ontwikkelingskansen vergroten. Daarom zijn wij op zoek naar jou!

Vier pijlers

Ine JGZ staan vier thema’s centraal:

 • Ouderschap
 • Hechting
 • Weerbaarheid
 • Gezondheid

Door stevig in te zetten op deze pijlers en krachten te bundelen met anderen zoals geboortezorg, onderwijs, jeugdhulp en huisartsen kunnen we gezamenlijk een essentiële bijdrage leveren aan veilig en gezond opgroeien in Het Hogeland.

Wat kun jij daarin betekenen?

 • Ouders en kinderen begeleiden en adviseren over de groei, ontwikkeling en opvoeding.
 • Groei, ontwikkeling en veiligheid van jonge kinderen onderzoeken en volgen.
 • Ontwikkelingsstoornissen vroegtijdig onderkennen en ouders indien nodig verwijzen.
 • Uitvoering geven aan het  Rijksvaccinatieprogramma (RVP).
 • Een bijdrage leveren aan het invullen en uitvoeren van lokaal gezondheidsbeleid en collectieve preventie.
 • Een verbindende factor zijn in het sociaal domein in het belang van ouders en kinderen.
 • Inzetten op eigen regie van ouders, kinderen en jongeren rond gezonde ontwikkeling en optimale participatie.
 • Actief trends en mogelijkheden signaleren om vanuit je expertise op preventie de gezondheid, veiligheid en ontwikkelingskansen van kinderen en jongeren te stimuleren.

 Waar en met wie ga je werken?

Als jeugdverpleegkundige werk je samen met een jeugdarts, een doktersassistente en een consultatiebureau-assistente. Het werkgebied is de regio Eemsmond.

Wat moet je meenemen?

 • Een HBO-V diploma met BIG-registratie, en:
 • werkervaring in de jeugdgezondheidszorg 0-18 jaar of:
 • werkervaring als verpleegkundige op een kinderafdeling van het ziekenhuis, of:
 • aantoonbare affiniteit met onze doelgroep en de preventie, en:
 • de bereidheid en ruimte om ontwikkelingen in het vakgebied te volgen en vakkennis op peil te houden;
 • je bent in het bezit van een rijbewijs en beschikt over een auto.

Waar moet je goed in zijn?

Naast onze kernwaarden verbindend, verantwoordelijk en vernieuwend is het van belang dat je over de volgende kerncompetenties beschikt:

Klantgericht en communicatief vaardig

Om ouders en kinderen te ondersteunen is het belangrijk om snel en gemakkelijk een professionele relatie op te bouwen die gebaseerd is op een betrouwbaar fundament.

Flexibel en inventief

De praktijk in de JGZ vraagt om medewerkers die zich gemakkelijk aanpassen aan nieuwe situaties en in staat zijn om daar, met bestaande kennis en vaardigheden, een weg in te vinden. Er wordt verwacht dat je een bijdrage kunt leveren aan de ontwikkeling van nieuwe werkwijzen.

Daadkrachtig en doelgericht

Knelpunten in groei, ontwikkeling en veiligheid van kinderen vragen soms om extra inzet. Juist in deze situaties heb je doorzettingsvermogen nodig om onze doelen te kunnen bereiken.

Wij bieden

Afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 4.208,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (functioneel schaal 9).Met een contract voor een half jaar in verband met zwangerschapsverlof en 24 uur per week. Bovenop het salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris. Het IKB kan (maandelijks) ingezet worden voor bijvoorbeeld het bijkopen van vakantiedagen, het uitruilen van woon-werk kilometers of kan je laten uitbetalen.

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Karin van der Kroef, manager jeugdgezondheidszorg, via 050-3674074 (secretariaat).

Reageren

Je kunt reageren tot en met 19 maart 2023 door te klikken op de knop  ‘Solliciteren’. Na het verzenden van de sollicitatie, ontvang je een ontvangstbevestiging met nadere informatie. 

De sollicitatie gesprekken zijn gepland op 23 maart 2023. Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld