doktersassistent Infectieziektebestrijding (IZB)

Ben jij een ervaren doktersassistent? En heb jij interesse in de publieke gezondheid en infectieziektebestrijding? Dan zijn wij, team Infectieziektebestrijding GGD Groningen per direct op zoek naar jou!

Werk jij samen met ons aan de gezondheid van alle Groningers?

Gezond zijn is meer dan niet ziek zijn. Gezond zijn is ook meedoen in de maatschappij, sociale contacten hebben en een gevoel van controle over je eigen leven kunnen ervaren.  Het motto van GGD Groningen is ‘Samen werken aan gezondheid’. Zo’n 450 GGD-professionals werken dagelijks aan de gezondheid, het welzijn en de veiligheid van alle inwoners van de provincie Groningen. Dit doen wij namens alle Groninger gemeenten. Preventie en positieve gezondheid zijn daarbij belangrijke aandachtspunten.

Wat ga jij doen?

Als doktersassistent Infectieziektebestrijding (IZB) ga jij een nieuwe functie vervullen binnen het team Infectieziektebestrijding. Je gaat een inhoudelijke bijdrage leveren aan de bestrijding van infectieziekten en uitbraken, waardoor verdere verspreiding wordt voorkomen. Daarnaast bestaat de functie ook uit ondersteunende en administratieve taken.

Hoe kan een werkdag er uit zien?

Geen dag bij IZB is hetzelfde. Je start je dag met het openen van de mailbox waarin de infectieziektemeldingen vanuit de laboratoria binnenkomen. Voor elke melding maak je een dossier aan in het digitale registratiesysteem. Vervolgens wordt tijdens de dagstart met artsen en verpleegkundigen besproken wie welke melding oppakt. Laag complexe meldingen kun jij verwerken en afhandelen. Dit houdt in dat je bron- en contactonderzoek verricht, (medische) vragenlijsten afneemt en adviezen geeft. Het opstellen van informatiebrieven en het samenstellen en verzenden van laboratoriumonderzoekspakketjes is ook onderdeel van jouw takenpakket. Soms ben je in contact met andere zorgprofessionals zoals huisartsenpraktijken, wanneer je de status van een hepatitis B vaccinatie opvraagt. Misschien ga je vandaag ook wel mee op huisbezoek of naar een uitbraak van vogelgriep?

Naast de meldingen worden er dagelijks via de mail of telefonie vragen gesteld door professionals en burgers. Hierbij kun je denken aan een kindcentrum dat informatie wil over een uitbraak van krentenbaard, een student met schurft die vragen heeft over de behandeling of een huisarts die wil weten wat hij moet doen met een patiënt die gebeten is door een vleermuis. Jij doet een deel van de triage van deze vragen en handelt vragen zelf af of zet deze door naar een verpleegkundige of arts.

Waar kom je te werken?

Het team Infectieziektebestrijding bestaat uit enthousiaste artsen, verpleegkundigen en deskundigen infectiepreventie. In de toekomst bestaat de mogelijkheid dat je werkzaamheden kan doen voor de afdelingen Tuberculose, Reizigers advisering en Seksuele Gezondheid.

Als je kiest voor werken bij GGD Groningen, dan kies je voor Publieke Gezondheid. Je werk is voornamelijk gericht op preventie en hebt veel telefonisch contact met een grote diversiteit aan partijen, van instellingen tot patiënten. Als doktersassistent IZB denk je niet vanuit het individu maar hou je het belang van het collectief in het oog.

Wij vragen

Om als doktersassistent aan de slag te kunnen, heb je een MBO-opleiding tot doktersassistent afgerond. Je bent vaardig in de hierboven beschreven handelingen of bent gemotiveerd om je deze eigen te maken. Verder heb je affiniteit met infectieziektebestrijding.

Je vindt het fijn om zelfstandig aan de slag te zijn, maar je vindt het ook leuk om in teamverband te werken. Je gaat nauwkeurig te werk en bent accuraat. Ook heb je een flexibele en positieve instelling en neem je graag verschillende taken op je. Daarnaast heb je goede communicatieve vaardigheden, inclusief schriftelijk rapporteren, en een klantgerichte instelling.

In tijden van een gezondheidscrisis fungeert GGD Groningen als crisisorganisatie. Wij rekenen op jouw inzet in tijden van een crisis. Wij verwachten dat jij gemotiveerd en bereid bent om je flexibel op te stellen.

Competenties

Klantgericht | Luistert naar de klant en informeert naar de wensen. Maakt duidelijke afspraken en voert uit wat afgesproken.

Samenwerken | Biedt gevraagd en ongevraagd hulp. Informeert anderen over de eigen activiteiten en houdt zich op de hoogte van de activiteiten van anderen.

Communicatie | De complexe organisatie met lokale verschillen vraagt om goede communicatie zowel mondeling als schriftelijk.

Plannen en organiseren | Plant je eigen werkzaamheden en stemt de planning af met anderen. Je stelt prioriteiten en hebt overzicht. Je werkt ordelijk en systematisch.

Accuraat | Je handelen is gericht op het voorkomen van fouten. Je kunt zorgvuldig omgaan met gegevens en de verwerking daarvan.

Wij bieden

  • Een arbeidsovereenkomst voor minimaal 24 of maximaal 32 uren per week voor de duur van een jaar, met zicht op een contract voor onbepaalde tijd
  • Een leuke en veelzijdige functie met volop mogelijkheid om te ontwikkelen in een informele en open sfeer waar resultaatgericht wordt gewerkt.
  • Afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 3.612,-  bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uren p.w., functioneel schaal 7, norm 1 januari 2023).
  • Boven op het salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris. Het IKB kan (maandelijks) ingezet worden voor bijvoorbeeld het bijkopen van vakantiedagen, het uitruilen van woon-werk kilometers of kan je laten uitbetalen.

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met Jolien Groeneveld (06 - 52 09 85 42), verpleegkundige infectieziektebestrijding.

Reageren

Je kunt reageren tot en met 14 december 2023 op deze vacature door te klikken op de knop “solliciteren”.  Op maandag 18 december zullen de gesprekken plaatsvinden.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern opgesteld. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld