assistent jeugdgezondheidszorg

Werk jij samen met ons aan de gezondheid van alle Groningers?

Ga aan de slag bij de jeugdgezondheidszorg van de GGD! 

Gezond zijn is meer dan niet ziek zijn. Gezond zijn is ook meedoen in de maatschappij, sociale contacten hebben en een gevoel van controle over je eigen leven kunnen ervaren. Het motto van GGD Groningen is ‘Samen werken aan gezondheid’. Zo’n 450 GGD-professionals werken dagelijks aan de gezondheid, het welzijn en de veiligheid van alle inwoners van de provincie Groningen. Dit doen wij namens alle Groninger gemeenten. Preventie en positieve gezondheid zijn daarbij belangrijke aandachtspunten.

De jeugdgezondheidszorg (JGZ) is de expert op het gebied van preventie. Door focus aan te brengen en samen te werken met anderen in het sociaal domein kan de JGZ écht het verschil maken. Mede dankzij de JGZ, die volop in beweging is, groeien de meeste kinderen in Groningen veilig en gezond op. Ook in de toekomst willen we gezamenlijk alle ouders en kinderen ondersteunen en hun ontwikkelingskansen vergroten. Daarom zijn wij op zoek naar jou!

Vier pijlers

In de JGZ staan vier thema’s centraal:

 • Ouderschap
 • Hechting
 • Weerbaarheid 
 • Gezondheid

Door stevig in te zetten op deze pijlers en krachten te bundelen met anderen zoals geboortezorg, onderwijs, jeugdhulp en huisartsen kunnen we gezamenlijk een essentiële bijdrage leveren aan veilig en gezond opgroeien in Groningen.

Werkzaamheden

 • Ouders en kinderen op onze locatie ontvangen en hen wegwijs maken;
 • Kinderen wegen en meten;
 • Administratieve afhandeling van de planning en nieuwe afspraken maken;
 • De bureau-artikelen, zoals aankleedkussens en speelgoed, schoonhouden;
 • Assisteren bij vaccinatie-bijeenkomsten;

Plek in de organisatie

Als assistent jeugdgezondheidszorg werk je samen met een jeugdarts en een jeugdverpleegkundige in een jeugdgezondheidszorg team. Je werkgebied ligt in de gemeente Midden-Groningen, locatie Hoogezand. Eventueel kun je op andere plekken worden ingezet.

Wij vragen

 • Een afgeronde opleiding op mbo-niveau, bij voorkeur gericht op een functie in de zorg.
 • Aantoonbare affiniteit met onze doelgroep (ouders en kinderen van 0-18 jaar);
 • Bereidheid en passie om het belang van preventie en publieke gezondheid uit te dragen;
 • Energie en zin om mee te denken in de ontwikkeling van de preventieve jeugdzorg in Groningen

 

Competenties

Naast onze kernwaarden verbindend, verantwoordelijk en vernieuwend is het van belang dat je over de volgende kerncompetenties beschikt:

Klantgericht en communicatief vaardig I Je bent het visitekaartje van het team en de organisatie, door onze klanten vriendelijk en vaardig te ontvangen.

Stressbestendig en integer I Je ontvangt in korte tijd veel ouders en kinderen; rust en overzicht bewaren zijn cruciaal.

Flexibel en initiatiefrijk I De praktijk in de JGZ vraagt om medewerkers die zich gemakkelijk aanpassen aan nieuwe situaties en in staat zijn om daar, met bestaande kennis en vaardigheden, een weg in te vinden.

Wij bieden

Een contract voor een 7 maanden voor 28 uur per week. Bij goed functioneren bestaan er mogelijkheden voor een langer dienstverband. Het betreft een vacature in verband met zwangerschapsvervanging.

Afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal € 2.627,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (functioneel schaal 4).

Bovenop het salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je brutosalaris. Het IKB kan (maandelijks) ingezet worden voor bijvoorbeeld het bijkopen van vakantiedagen, het uitruilen van woon-werk kilometers of je kunt het laten uitbetalen.

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met Henk Bakker, manager JGZ Centraal, bereikbaar via secretariaat 06-31631861

Reageren

Je kunt reageren tot 15 december 2021 door te klikken op de knop  Solliciteren. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op vrijdag 24 december 2021.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang