Arts Infectieziektebestrijding (IZB)

Ben jij een arts M&G profiel IZB en/of arts met affiniteit voor de publieke gezondheidszorg?

Dan zijn wij, team infectieziektebestrijding GGD Groningen per direct op zoek naar jou!

Per direct – 1 jaar met zicht op een contract voor onbepaalde tijd

Gezond zijn is meer dan niet ziek zijn. Gezond zijn is ook meedoen in de maatschappij, sociale contacten hebben en een gevoel van controle over je eigen leven kunnen ervaren.  Het motto van GGD Groningen is ‘Samen werken aan gezondheid’. Zo’n 450 GGD-professionals werken dagelijks aan de gezondheid, het welzijn en de veiligheid van alle inwoners van de provincie Groningen. Dit doen wij namens alle Groninger gemeenten. Preventie en positieve gezondheid zijn daarbij belangrijke aandachtspunten.

Wat is je rol?
Als Arts (M&G) Infectieziektebestrijding fungeer je vanuit jouw specifieke medische deskundigheid als adviseur en vraagbaak. In deze functie combineer je advisering met uitvoering. Enerzijds adviseer je over preventie en deel je informatie en inhoudelijke adviezen met gemeenten, instellingen en zorgverleners. Anderzijds houd je je bezig met de reguliere taken van infectieziektebestrijding en het participeren in bereikbaarheidsdiensten van IZB.

Ook draag je bij aan opleiding van collega’s, ontwikkeling van beleid en participeer je in netwerken met ketenpartners.

Wat ga je doen?

 • Uitvoeren van de wettelijke taken op het gebied van de bron-en contactopsporing van infectieziekten;
 • Het verrichten van werkzaamheden in het kader van seksuele gezondheid en/of reizigersadvisering behoort tot de mogelijkheden;
 • Surveillance van en communicatie over trends en ontwikkelingen op het gebied van infectieziekten;
 • Adviseren van inwoners, zorgprofessionals en bestuurders op het terrein van infectieziekten en bijdragen aan de ontwikkeling van de publieke gezondheid in de provincie Groningen;
 • Opzetten en uitvoeren van onderzoek;
 • Consultatie en advisering van intermediairs, zoals huisartsen en medisch specialisten;
 • Bewaken van de kwaliteit van de infectieziektebestrijding;
 • Ontwikkelen van verdere samenwerking op het terrein van de infectieziektebestrijding in Groningen en in Noord-Nederland;
 • Inzetbaar bij uitbraken van infectieziekten;
 • Deelnemen aan 7x24 uur bereikbaarheidsrooster infectieziektebestrijding.

Waar kom je te werken?
Het team Infectieziektebestrijding bestaat uit enthousiaste artsen, verpleegkundigen, doktersassistenten, en deskundigen infectiepreventie. In de toekomst bestaat de mogelijkheid dat je je werkzaamheden ook kan uitbreiden voor de afdelingen Tuberculose, Reizigers advisering, Seksuele Gezondheid en Forensische Geneeskunde.

Als je kiest voor werken bij GGD Groningen, dan kies je voor Publieke Gezondheid. Het werk is interessant vanwege een regio met zowel grootstedelijke problematiek als meer landelijke gebieden. Doelgroepen in onze regio zijn divers; inwoners met een lage sociaal economische status, asielzoekers en studenten.

Wat vragen wij van jou?

 • Je bent arts (M&G profiel IZB)
 • Je bent arts met affiniteit voor de publieke gezondheidszorg
 • Je hebt een BIG-registratie;
 • Je bent flexibel, doortastend en proactief;
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden, inclusief schriftelijk rapporteren, en een klantgerichte instelling
 • Je hebt een rijbewijs en bent in het bezit van een auto;
 • Je bent bereid om bereikbaarheidsdiensten te draaien.

Wat bieden wij jou?
Het betreft een functie voor minimaal 24 uur en maximaal 36 uur per week. Het salaris is afhankelijk van jouw opleiding en ervaring minimaal € 4.074 (aanloopschaal 11a) en maximaal € 6.103,- (functionele schaal 12) bruto per maand bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week. Bovenop het salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je brutosalaris.

Informatie
Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen Irene Goverse, arts infectieziektebestrijding, telefoonnummer 06 – 15456970.

Reageren
Je kunt reageren tot en met 19 maart 2023 op deze vacature door te klikken op  “solliciteren”.  In week 13 zullen de gesprekken plaatsvinden.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.