adviseur publieke gezondheid

GGD Groningen is op zoek naar twee adviseurs Publieke Gezondheid die enthousiast en gedreven de publieke gezondheid, domein-overstijgend kunnen vertegenwoordigen.

Gezond zijn is meer dan niet ziek zijn. Gezond zijn is ook meedoen in de maatschappij, sociale contacten hebben en een gevoel van controle over je eigen leven kunnen ervaren.  Het motto van GGD Groningen is ‘Samen werken aan gezondheid’. Zo’n 450 GGD-professionals werken dagelijks aan de gezondheid, het welzijn en de veiligheid van alle inwoners van de provincie Groningen. Dit doen wij namens alle Groninger gemeenten.

Werkzaamheden

Jij:

  • Bent de relatiebeheerder gemeenten en de gehele GGD. -- Je hebt overzicht van de  integrale activiteiten, adviesstukken,  interventies, zienswijzen ed die de GGD met de betrokken gemeenten heeft.

  • Adviseert en ondersteunt de gemeenten bij het formuleren van hun gemeentelijk (gezondheid)beleid vanuit (landelijke) ontwikkelingen en regionale trends;

  • Betrekt belanghebbenden bij het vormgeven van ideeën, ontwikkelingen en oplossingen m.b.t. publieke gezondheid vraagstukken;

  • Kan goed werken in een dynamische omgeving met complexe vraagstukken.

  • Kan goed schakelen tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau

Waar kom je terecht?

De afdeling Beleid en Advies Publieke Gezondheid van de GGD Groningen is een schakel tussen landelijke-, regionale- en lokale kennis en uitvoering. De afdeling houdt zich bezig met het bijhouden van actuele beleidsontwikkelingen, maatschappelijke vraagstukken en trends die de publieke gezondheid raken (beleid), monitoring van de publieke gezondheid door kwantitatieve en kwalitatieve analyses (epidemiologie), de vertaling en duiding daarvan (advies) en advisering over interventies en gezond gedrag (gezondheidsbevordering). Vanuit deze afdeling wordt ondersteuning gegeven aan gemeenten, het bestuur van de GGD, werkveldpartners en aan andere afdelingen van de GGD.

Competenties

Naast onze kernwaarden verbindend, verantwoordelijk en vrij is het van belang dat je over de volgende kerncompetenties beschikt:

Samenwerken :  Je bent een echte bruggenbouwer! Je stuurt op gemeenschappelijke belangen, je kan tegenstellingen overbruggen en in de teams creëer jij de ‘goede sfeer’. Je hebt oog voor het samenstellen van een team met elkaar aanvullende karakters en kennis. Je gaat voor samenwerking, zowel binnen het team, als ten aanzien van je eigen handelen.

Omgevingssensitiviteit :  Je doorziet de gemeentelijke politieke, maatschappelijke en culturele visie en ontwikkelingen. Je hebt zicht op de normen en waarden en belangen van de huidige samenleving en je bent in staat om deze inzichten te vertalen naar, en effectief te benutten voor, het eigen handelen en dat van de gemeente.

Strategisch handelen:  Je weet binnen de complexe publieke omgeving de juiste afweging van belangen te maken. Je overziet de gevolgen van je handelen voordat je in actie komt.

Integraal:  Je integreert nieuwe informatie afkomstig uit andere dan het eigen vakgebied in de eigen aanpak. Je brengt samenhang aan tussen ontwikkelingen en processen van verschillende aard en belang en waarbij verschillende belanghebbenden betrokken zijn. Je herkent belangentegenstellingen en posities van actoren.

Wij vragen verder 

  • Academisch werk- en denkniveau en een relevante opleiding op het gebied van publieke gezondheid (master Public Health, Gezondheidswetenschappen, ed.);

  • Kennis/affiniteit hebben met jeugdgezondheidszorg en/of mentale gezondheid is een pré

  • In bezit van rijbewijs en eigen auto.

Wij bieden 

  • Een dienstverband van 28 uur per week voor de duur van 1 jaar, met de mogelijkheid tot vaste aanstelling.

  • Afhankelijk van opleiding en ervaring bieden wij maximaal € 5.169,- (functionele schaal 11) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Bovenop het salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris. Het IKB kan (maandelijks) ingezet worden voor bijvoorbeeld het bijkopen van vakantiedagen, het uitruilen van woon-werk kilometers of kan je laten uitbetalen.

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met Jolianne Hellemans, afdelingshoofd Beleid en Advies Publieke Gezondheid, tel.nr. 06 304 18 331.

Reageren 

Je kunt reageren tot 7 februari 2022 door te klikken op de knop  ‘Solliciteren’.

Na het verzenden van de sollicitatie, ontvang je een ontvangstbevestiging