Informatiemanager met de rol Security Officer

GGD Drenthe is een professionele en eigentijdse uitvoeringsorganisatie van de Drentse gemeenten, die taken op het gebied van de publieke gezondheid uitvoert. Bij GGD Drenthe werken deskundige en betrokken mensen die zich met trots inzetten om Drenthe gezonder en veiliger te maken. Gezondheid is belangrijk om mee te kunnen doen. Daarom werken we aan het bevorderen en beschermen van de gezondheid van de Drenten. Wij zetten in op het stimuleren van gezond gedrag, het beschermen tegen gezondheidsrisico’s en werken aan een gezonde - en veilige omgeving. Waarbij we speciale aandacht hebben voor kwetsbare personen.
Dit doen wij samen en in verbinding met maatschappelijke/zorg partners, gemeenten en natuurlijk ook met onze cliënten/klanten.

In de bedrijfsvoering werken we op een aantal onderdelen samen met de Veiligheidsregio Drenthe. De GGD en GHOR zijn belangrijke partners in de Drentse crisis en rampen organisatie.

Onze dienstverlening is leidend voor onze inzet. In onze organisatie staat de mens centraal. We zetten in op duurzame inzetbaarheid van onze mensen. We werken met resultaatgerichte teams die ruimte hebben voor zelforganisatie om aan hun opdracht te voldoen. Kaders, waarden en faciliteiten geven richting en ondersteunen dit.

Het zijn bijzondere tijden, óók voor informatisering en digitalisering. Informatiemanagement speelt een belangrijke rol in onze dienstverlening gedurende de coronacrisis.
Voor het team I&A (Informatisering & Automatisering) zijn wij op zoek naar een enthousiaste teamspeler voor de functie vanInformatiemanager

met de rol Security Officer
voor 36 uren per weekWil jij bijdragen aan een goede en veilige informatievoorziening? Laat jij je collega’s beter samenwerken door betere, betrouwbare informatie? Reageer dan snel!


Wie zijn wij?

De samenleving verandert, digitale ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op en er vindt een explosieve toename plaats van de hoeveelheid informatie. De behoefte aan geïntegreerde, samengestelde informatie voor onze dienstverlening, interne processen neemt dan ook toe. Dit vereist dat de informatievoorziening in zijn geheel zich telkens aanpast, toekomstbestendig is. In onze organisatie zien we een toenemende vraag naar een verdere digitalisering, voor zowel het ondersteunen van de primaire processen alsook het leveren van beleidsinformatie voor de verdere verbetering van onze dienstverlening. In lijn met de toenemende digitalisering wordt ook aan de
bescherming van informatie hogere eisen gesteld. Dat betekent niet alleen dat er continue inspanningen gedaan moeten worden in de beveiliging van de software, techniek, maar ook in het bewustzijn van de medewerkers. Dit brengt met zich mee dat deze ontwikkelingen in samenhang moeten plaatsvinden op alle gebieden: mens, proces, techniek en organisatie.

Team I&A (Informatiemanagement en Automatisering) ondersteunt de organisatie in deze ontwikkeling en uitdagingen. Dat doen we trouwens ook voor - en in samenwerking met – de Veiligheidsregio Drenthe. Door flexibel te zijn, onze talenten in te zetten waar ze passend zijn en samen met anderen het werk te organiseren, gaan we de uitdagingen aan en komen we tot goede resultaten. Zo zijn we onder anderen bezig om voor al onze medewerkers een nieuwe digitale werkomgeving te realiseren. Informatie gestuurd werken, de wensen van de medewerkers en de eisen op het gebied van informatieveiligheid vormen daarin belangrijke ankerpunten. Ook zijn we ons aan het oriënteren op de manier waarop we continue verbeteringen in onze dienstverlening en voor onze in- en externe cliënten vorm kunnen geven, dit zo goed mogelijk aansluitend op de wensen. Deze wensen proberen we daarbij op een slimme en zo modern mogelijke manier te realiseren. Mooie uitdagende klussen!


Wat ga je doen?

Je werkt met een scherpe blik en een positief kritische houding mee aan de digitalisering van de informatievoorziening. Je bent dé bruggenbouwer tussen Informatievoorziening en Automatisering. Je volgt de ontwikkelingen in jouw vakgebied nauwgezet en zoekt altijd naar nieuwe toepassingsmogelijkheden en vernieuwing. Je stelt je jezelf hierbij ook continu de vraag: hoe is het nu georganiseerd en wat kan en moet er beter?
Je bent voor jouw omgeving op strategisch en tactisch niveau een toegankelijke sparringpartner en kunt met jouw helicopterview verbindingen leggen. Hiervoor overleg je met je collega’s van de afdeling I&A en leg je samen relaties met andere informatievraagstukken en oplossingen.

In je rol als Security Officer zet je de juiste stappen om informatieveiligheid op niveau te brengen én te houden. Ook hier geld dat de brugfunctie tussen Informatievoorziening en Automatisering je in staat stelt om deze rol goed te vervullen.
In deze functie ga je zowel tactische als operationele werkzaamheden uitvoeren. Denk hierbij aan werkzaamheden zoals: het adviseren over informatiebeveiligingsbeleid en privacy, het maken van (periodieke) rapportages, het reageren op/ coördineren van beveiligingsincidenten, het uitvoeren van controles en het begeleiden van (interne) ISO27001 audits.
Vanuit een betrokken houding adviseer je en help de informatievoorziening veiliger te maken. Hierbij zoek ja altijd naar de juiste balans tussen informatieveiligheid én werkbaarheid. Uiteraard onderhoud je contacten binnen en buiten de organisatie en breid je het netwerk uit met partners die van belang zijn voor je werk.

Voor de invulling van de hiervoor beschreven rollen wordt je getypeerd door de volgende eigenschappen: samenwerken, verbinden, communicatief vaardig, ondernemend, analytisch vaardig, procesmatig denken en handelen.


Wat verwachten wij van je?

Je beschikt minimaal over een afgeronde HBO opleiding en minimaal 2 jaar ervaring in het vakgebied. Daarnaast heb je naast kennis en ervaring op het gebied van Informatiemanagement een grote affiniteit met informatiebeveiliging.


Bijzonderheden


De vacature wordt gelijktijdig intern en extern bekend gemaakt. De selectieprocedure zal worden gestart met eventuele interne kandidaten.


Wat bieden we je?

Je komt in dienst bij GGD Drenthe. Je werkzaamheden verricht je met het team I&A voor twee organisaties: GGD Drenthe (zwaartepunt) en ook voor en met de Veiligheidsregio Drenthe. Prima secundaire arbeidsvoorwaarden in een organisatie die volop kansen biedt voor persoonlijke ontwikkeling, inclusief mogelijkheden voor het volgen van opleidingen en/of bijblijven op het vakgebied. Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het bruto maandsalaris maximaal € 4.494,- (schaal 10 cao SGO, bedragen per 1 oktober 2020) bij een fulltime dienstverband (36-urige werkweek). Een arbeidsmarkttoelage is bespreekbaar. De GGD kent flexibele werktijden en een individueel Keuze Budget van 17,05% op jaarbasis. Daarnaast biedt de GGD uitstekende thuiswerkfaciliteiten.

De invulling van deze vacature is in eerste instantie voor 1 jaar met de mogelijkheid van, wanneer zowel voor jou als de organisatie de baan brengt wat verwacht wordt, een structureel dienstverband.


Inlichtingen en sollicitatie

Voor inlichtingen over de functie kan je contact opnemen met Lejo Bouma, informatiemanager. Lejo is bereikbaar via 06 – 20 42 14 22.
Je schriftelijke sollicitatie, vergezeld van een curriculum vitae, ontvangen wij graag uiterlijk vóór 19 augustus a.s. De gesprekken zullen plaatsvinden op donderdag 27 augustus.

Je sollicitatie en CV mail je naar GGD Drenthe .
Vacaturenummer BTI-20-19-Informatiemanager vermelden in de onderwerp-regel.

Kijk voor meer informatie over de GGD Drenthe op www.ggddrenthe.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld