Functioneel beheerder voor de bedrijfsvoering en personeels- en salarisadministratie

GGD Drenthe is een professionele en eigentijdse uitvoeringsorganisatie van de Drentse gemeenten, die taken op het gebied van de publieke gezondheid uitvoert. Bij GGD Drenthe werken deskundige en betrokken mensen die zich met trots inzetten om Drenthe gezonder en veiliger te maken. Gezondheid is belangrijk om mee te kunnen doen. Daarom werken we aan het bevorderen en beschermen van de gezondheid van de Drenten. Wij zetten in op het stimuleren van gezond gedrag, het beschermen tegen gezondheidsrisico’s en werken aan een gezonde - en veilige omgeving. Waarbij we speciale aandacht hebben voor kwetsbare personen.
Dit doen wij samen en in verbinding met maatschappelijke/zorg partners, gemeenten en natuurlijk ook met onze cliënten/klanten.

In de bedrijfsvoering werken we op een aantal onderdelen samen met de Veiligheidsregio Drenthe. De GGD en GHOR zijn belangrijke partners in de Drentse crisis en rampen organisatie.

Onze dienstverlening is leidend voor onze inzet. In onze organisatie staat de mens centraal. We zetten in op duurzame inzetbaarheid van onze mensen. We werken met resultaatgerichte teams die ruimte hebben voor zelforganisatie om aan hun opdracht te voldoen. Kaders, waarden en faciliteiten geven richting en ondersteunen dit.

Voor het team M&O (Mens & Organisatie) zijn wij op zoek naar een enthousiaste teamspeler voor de functie van


Functioneel beheerder voor de bedrijfsvoering en personeels- en salarisadministratie

Voor 36 uur per week

Wat ga je doen?

De werkzaamheden vinden plaats in het domein “ondersteuning ” Dat raakt tenminste de processen van P&O, Financiën en Automatisering, ten dienste aan de primaire processen. De functioneel beheerder is verantwoordelijk voor het optimaal functioneren van het informatiesysteem. Je draagt niet alleen zorg voor de continuïteit van de systemen, je vervult ook een ondersteunende rol ten aanzien van de gebruikers. In die zin vorm je de verbinding tussen ICT en de bedrijfsvoering. Je ziet jezelf als de linking-pin tussen het proces en applicatie en dus tussen het bedrijfsvoeringsproces, de collega’s, de interne I&A-organisatie en de externe leverancier. Oftewel “iedereen” kan bij je
aankloppen en ondersteun je met je kennis over de applicatie en de processen. Je functioneel beheerder rol zal in eerste instantie vooral op AFAS betrekking hebben, maar zal al snel worden uitgebreid naar aanpalende systemen zoals roosterapplicaties en delen van de rapportage omgeving (ClickSense/view).

Daarnaast draag je ook je steentje bij in het administratieve werk van het team Mens en Organisatie (personeels- en salarisadministratie), voert mutaties door in het systeem en levert deze aan bij de salarisadministratie. Je controleert de verwerkte mutatie aan de hand van proef loonstroken. 
De salarisadministratie zelf wordt uitgevoerd door een derde partij. Voor zowel deze derde partij als voor de organisatie ben jij het aanspreekpunt voor de salarisadministratie. Zeker de eerste periode bestaat circa 50% van je werkzaamheden uit taken ten behoeve van de personeels- en salarisadministratie.


Wie ben jij?

Je hebt kennis van processen en geautomatiseerde systemen op het gebied van bedrijfsvoering en hebt het tot kunst verheven om deze systemen in te zetten om het werk voor onze interne klanten te ondersteunen en makkelijker te maken. Ook heb je kennis van de personeels- en salarisadministratie. Je signaleert en verhelpt eventuele problemen en knelpunten. Daarbij sta je continu in verbinding met je klanten en weet je over de grenzen van de  afzonderlijke processen te adviseren. Je spreekt de taal van onze interne klanten en hebt zicht op hun behoeftes. Omdat je midden in het werk staat en ook zelf gebruiker bent van de systemen, ben je als geen ander in staat om verbeterpunten te signaleren en door te voeren. Wat jou daarin kenmerkt is dat je daarbij altijd zicht houdt op het totale proces en je collega’s daarin mee weet te nemen.
Je werkt op HBO niveau. Als je kennis hebt van AFAS dan is dat een pre. Verder heb je kennis van het BISL model en ervaring op het gebied van functioneel beheer en het werken in een complexe organisatie.
Je bent communicatief sterk, bent in staat om hoofd- en bijzaken te scheiden en je eigen werk te organiseren. Je hebt passie voor het vakgebied, je bent proactief en organisatiesensitief.


Bijzonderheden

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern bekend gemaakt. De selectie zal worden gestart met eventuele interne kandidaten.


Wat bieden we jou?

Een uitdagende en verantwoordelijke baan in een prettige werkomgeving. Prima secundaire arbeidsvoorwaarden in een organisatie die volop kansen biedt voor persoonlijke ontwikkeling, inclusief mogelijkheden voor het volgen van opleidingen en/of bijblijven op het vakgebied.
Afhankelijk van opleiding en ervaring een bruto maandsalaris van maximaal € 3.591,- bij een 36-urige werkweek (schaal 8 Cao SGO, bedragen per 1 oktober 2020). Daarnaast ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% op basis van jouw bruto salaris. Een arbeidsmarkttoelage is bespreekbaar. De invulling van deze vacature is in eerste instantie voor 1 jaar met de mogelijkheid van, wanneer zowel voor jou als de organisatie de baan brengt wat verwacht wordt, een structureel dienstverband.


Inlichtingen en sollicitatie

Voor inlichtingen over de functie kan je contact opnemen met Els Tiemersma, tel. 06-25305463. Je schriftelijke sollicitatie, vergezeld van een curriculum vitae, ontvangen wij graag vóór 19 augustus
a.s. De gesprekken zullen plaatsvinden op 26 augustus.

Je sollicitatie en CV mail je naar GGD Drenthe Vacaturenummer M&O-20-18-Functioneel beheerder/Pers.sal.adm. vermelden in de onderwerp-regel.

Kijk voor meer informatie over GGD Drenthe op www.ggddrenthe.nl


Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.