Business Informatie Manager

GGD Drenthe is als gezondheidsdienst van alle 12 Drentse gemeenten actief op het gebied van de publieke gezondheid. De organisatie van GGD Drenthe is volop in beweging. GGD Drenthe zet zich in voor de publieke gezondheid en sociale veiligheid van inwoners in Drenthe. Onze enthousiaste, betrokken en deskundige professionals werken hierbij vanuit drie programma’s, te weten het programma Publieke Zorg en Dienstverlening, Samen Veilig en Gezondheid & Leven.

Vind jij het een uitdaging om te werken op het snijvlak van business en IT? Dan zoeken we jou!

Wat ga je doen?

Je bent het eerste aanspreekpunt voor het management over het informatiebeleid / informatievoorziening. Je geeft strategisch en tactisch advies over complexe vraagstukken op informatievlak, waaronder de ontwikkeling van informatievoorzieningen, portfoliomanagement en informatieplanning. Ook ontwikkel en beheer je de informatiestrategie. Je volgt en beïnvloedt ontwikkelingen op het gebied van informatievoorziening, binnen en buiten de organisatie en draagt deze proactief uit. Je bent contactpersoon en gesprekspartner op het gebied van IV-beleid, architectuur en compliance voor de (ICT) leveranciers die beheer, onderhoud en de (door)ontwikkeling van informatieproducten en systemen verzorgen. In deze functie werk je intensief samen met adviseurs en specialisten op informatievlak aan de uitvoering van de opdrachten.

 • Informatiebehoefte: Vertalen van de informatiebehoeften vanuit verschillende processen naar informatie voorziening. Vragen uit het primair proces vertalen naar (toekomstige) oplossingen. Hierin afstemmen met proceseigenaren, procesverbeteraars en leidinggevenden.
 • Versterken procesmanagement: Analyseren van bedrijfsprocessen en informatiestromen en adviseren over optimale inrichting en verbeteringen (informatie gestuurde processen). Tevens het invullen van een rol in de implementatie hiervan.
 • Innovatie: Signaleren van kansen op gebied van (nieuwe) ict mogelijkheden, vertalen hiervan voor het primair proces en invullen van een rol in implementatie hiervan. Ondersteunen en plannen van lange termijn-innovaties op gebied van informatievoorziening.
 • Samenhang systemen: Analyseert gebruik van applicaties, op optimale ondersteuning aan informatiestromen en aansluiting bij de primaire- en bedrijfsprocessen. Samen met functioneel applicatie beheer. Bewaken van de samenhang tussen de systemen door optimalisering van de informatiehuishouding.
 • Bevordert continue ontwikkeling van het informatiemanagement binnen de organisatie.
 • Regie op projecten. Invullen van de prioriteiten voor vernieuwing en onderhoud, samenhang bewaken in projecten in afstemming met collega’s.
 • Adviseert en zet strategische visie uit, waarin beschikbare informatievoorziening-middelen zo worden ingezet dat zij maximaal bijdragen aan het behalen van de organisatiedoelstellingen.
 • Jouw functie valt binnen het programma Publieke Zorg en Dienstverlening, maar je werkt ook voor de programma’s Samen Veilig en Gezondheid & Leven.

Wie ben jij?

Je bent een echte teamspeler die collega’s graag helpt en kan inspireren. Je bent communicatief vaardig, proactief, enthousiast en sterk op inhoud, proces en relatie. Je wint snel het vertrouwen van anderen en je bent snel ingewerkt in nieuwe materie op gebied van informatievoorziening. Je kunt goed conceptueel denken en snel schakelen tussen strategisch, tactisch en operationeel denken en doen. Je hebt vernieuwings- en overtuigingskracht en komt met effectieve en efficiënte oplossingen voor iedere uitdaging.

Verder heb je:

 • WO werk- en denkniveau;
 • Kennis van het werkveld van de GGD;
 • Minimaal 3 jaar ervaring met strategische en tactische advisering op informatiemanagementvlak;
 • Minimaal 3 jaar kennis en ervaring met gangbare informatiestandaarden en kwaliteitsnormen
 • Kennis en ervaring met (besturing van) projecten;
 • Kennis van en ervaring met keteninformatiesystemen en datamanagement.

Wat bieden we jou?

Het betreft hier een tijdelijke vacature voor de duur van een jaar. Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 5372,- (schaal 11) bij een fulltime dienstverband (36-urige werkweek). GGD Drenthe volgt de CAO SGO en kent uitstekende opleidings- en ontwikkelmogelijkheden en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder opname in het ABP pensioenfonds en een Individueel Keuze Budget van 17,05% bovenop jouw salaris. We bieden prima secundaire arbeidsvoorwaarden in een organisatie die volop kansen biedt voor persoonlijke ontwikkeling.

Inlichtingen en sollicitatie

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met Johan Velner, Adviseur Informatiemanagement en Automatisering. Voor vragen over de drie programma’s kun je contact opnemen met Fera Oldenziel, programmadirecteur Publieke Zorg en Dienstverlening. Beiden kun je bereiken via telefoonnummer 0592- 306300.

Heb je interesse?

Solliciteer op deze functie vóór 30 maart 2023

Bijzonderheden

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern bekend gemaakt. Als interne kandidaten solliciteren, dan starten we de selectie met hen.

Solliciteren