Adviseur/Regisseur

Ben jij een adviseur die kan werken binnen een breed netwerk en heb je affiniteit binnen het werkveld van de sociale veiligheid en specifiek op gebied van huiselijk geweld en kindermishandeling? Is jouw blik op de omgeving, beschik jij over een helicopterview, ben je een vernieuwer en wil jij werken in een organisatie die zich bezig houdt met het stoppen en voorkomen van huiselijk geweld en kindermishandeling?


Wij zijn op zoek naar een:

ADVISEUR/REGISSEUR

voor Veilig Thuis Drenthe

32 UUR PER WEEKVeilig Thuis Drenthe geeft advies en biedt waar nodig ondersteuning aan inwoners en professionals die te maken hebben met vermoedens of situaties van huiselijk geweld of kindermishandeling. Veilig Thuis levert ook een belangrijke bijdrage aan de deskundigheidsbevordering bij de netwerkpartners en biedt hen ondersteuning.

Onze dienstverlening is ontwikkeling. Naast de wettelijke kaders, het landelijk handelingskader, is de Drentse regiovisie Huiselijk Geweld en Kindermishandeling leidend voor ons werk. Werken bij Veilig Thuis Drenthe betekent dat je gedreven bent om samen met collega’s, gemeenten, externe professionals en ketenpartners huiselijk geweld en kindermishandeling te stoppen en te voorkomen.
 
Als adviseur/regisseur heb je een brede en vernieuwende kijk op het thema. Je bent in staat om vooruit en om je heen te kijken en je signaleert daarmee nieuwe trends en maatschappelijke ontwikkelingen. Dit doe je door actief te bewegen en kennis en inzichten te vergaren via verschillende bronnen en netwerken. Hierbij beschik jij over het talent om in te schatten of verkregen informatie gevolgen heeft voor de regionale taak van Veilig Thuis Drenthe. Deze gevolgen breng jij in kaart en je doet voorstellen voor inzet en ontwikkeling.


Wat ga je nog meer doen?

 • Adviseren over tactische/strategische vraagstukken primair op het gebied van huiselijk geweld en kindermishandeling in verbinding met aanpalende werkvelden binnen de sociale veiligheid;
 • Leiden en regisseren van inhoudelijke- en kwaliteitsplannen;
 • Zorgdragen voor de inhoudelijke verantwoording binnen de PDCA cyclus;
 • Pro actief adviseren en ondersteunen van directie en bestuur;
 • Toetsen van naleving van relevante wet- en regelgeving, kaders en richtlijnen;
 • Opstellen van beleidsvoorstellen, convenanten en verbeterplannen;
 • Zorgdragen voor integrale afstemming en ontwikkeling binnen de vakgebieden van de GGD en haar partners, samen met collega adviseurs/regisseurs;
 • Actief deelnemen aan landelijke stuur- en werkgroepen en vertegenwoordigen van de organisatie.


Wij zoeken:

Een ondernemende en overtuigende collega bij wie ontwikkeling en daarin samenwerken voorop staat. Je hebt goede sterke communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk. Je hebt ervaring met het opstellen van adviezen en rapportages. Met je flexibele werkhouding schakel je moeiteloos tussen de verschillende rollen als regisseur en adviseur op tactisch en strategisch niveau.
Je weet de GGD en Veilig Thuis op een goede wijze te vertegenwoordigen in het netwerk. Je hebt frisse ideeën over het vakgebied en durft ook te kiezen voor een alternatieve aanpak. Natuurlijk is een positief kritische houding van belang en kun jij schakelen tussen verschillende belangen. Binnen de organisatie hechten we waarde aan samenwerking en actieve participatie.


Verder beschik je over:

 • Academisch werk- en denkniveau, bij voorkeur een opleiding die aansluit bij de publieke/zorg
 • dienstverlening;
 • Relevante werkervaring binnen de zorg en/of overheid;
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden;
 • Kennis van relevante wet- en regelgeving, de sociale kaart en van mono- en multidisciplinaire partners is een pré.


Wat bieden we je?

Een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar, met de intentie deze te om te zetten naar een vast contract bij goed functioneren. Het salaris bedraagt minimaal € 3491,- en maximaal € 5.067,- (schaal 11) bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week. GGD Drenthe volgt de CAO SGO en kent uitstekende opleidings- en ontwikkelmogelijkheden en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder opname in het ABP pensioenfonds, een bijdrage in de kosten van de zorgverzekering en een Individueel Keuze Budget van 17,05% bovenop jouw salaris.


Inlichtingen en sollicitatie

Voor aanvullende informatie over de inhoud van de functie kun je tot 14 augustus contact opnemen met Karin Eeken, directeur Publieke Gezondheid via 0592 306 300.

Heb je interesse? Mail dan je motivatiebrief en CV uiterlijk 23 augustus naar onder vermelding van vacaturenummer VTD-20-20-Adviseur/Regisseur en je naam in onderwerp-regel. Eerste kennismakingsgesprekken staan gepland in week 35.


Overige informatie

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Interne kandidaten genieten bij gelijke geschiktheid de voorkeur. Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld