Adviseur Gezonde Leefomgeving

GGD Drenthe is een strategische kennispartner op het gebied van gezondheid en sociaal veilig leven. We verzamelen, ontwikkelen en leveren data en kennis die inzicht geven in gezondheidsfactoren. Hiermee adviseren we over de manier waarop beleid en interventies de gezondheid kunnen bevorderen. We zijn een verbindende schakel en aanjager in de kanteling van zorg naar gezondheid. Samen met partners stimuleren we het creëren van een duurzame gezonde leefstijl en een veilige en gezonde fysieke en sociale leefomgeving.
Zo ondersteunen we Drentse inwoners om vaardig en veerkrachtig gezonde keuzes te 
maken, die bijdragen aan langer gezond blijven, veiliger en gelukkiger leven en naar vermogen
mee kunnen doen.

Voor het team Milieu en Gezondheid binnen het programma Gezondheid en Leven zoeken wij twee enthousiaste teamspelers voor de functie  

Adviseur Gezonde Leefomgeving

28-36 uur per week

Wat ga je doen? 

Je adviseert gemeenten, inwoners en andere partijen gevraagd en ongevraagd bij alles wat raakvlakken heeft met de fysieke en sociale leefomgeving en publieke gezondheid. Hierbij kun je denken aan (complexe) ruimtelijke initiatieven en ontwikkelingen vanuit het perspectief van gezondheidsbescherming en gezondheidsbevordering. Daarnaast ben je gemeentelijk adviseur op het vlak van publieke gezondheid bij alle instrumenten van de Omgevingswet, zoals Omgevingsvisies, -plannen en -programma’s en complexe vergunningsaanvragen. Je geeft (wetenschappelijk) onderbouwd en onafhankelijk advies over lokale gezondheidskansen en -risico’s aan gemeenten en netwerkpartners. Dit alles doe je in samenwerking met collega’s zoals onderzoekers, beleidsadviseurs, preventiefunctionarissen, en adviseurs op het gebied van infectieziekten, maar ook met de betrokken externe partners.

Wat breng je mee

  • Je hebt HBO/WO werk- en denkniveau met bij voorkeur een beta afgeronde opleiding zoals Milieu- (gezondheid)kunde, Gezondheidswetenschappen, Biomedische Wetenschappen, Toxicology and Environmental Health of vergelijkbaar.
  • Je hebt (aantoonbare) affiniteit met het thema ‘gezonde leefomgeving’. Denk hierbij zowel aan gezondheidsbescherming (o.a. klimaat, luchtkwaliteit, geluid) als
    gezondheidsbevordering (o.a. voedselomgeving, rookvrij, beweegvriendelijkheid)
  • Je bent politiek sensitief en hebt affiniteit met het publieke domein.
  • Werkervaring op het gebied van (gezonde) leefomgeving bij de (lokale) overheid of in een adviesfunctie is een pré
  • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden zodat je gemakkelijk contact legt en een boodschap duidelijk en met overtuiging kunt overbrengen (mondeling en schriftelijk).
  • Je bent een teamplayer maar kunt ook goed zelfstandig werken.
  • Je bent een verbinder, pakt de regie en bent resultaatgericht.

Wat bieden we je

Een tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar, met de intentie tot verlenging bij goed functioneren.
De functie Adviseur Gezonde Leefomgeving is ingeschaald in schaal 11, minimaal € 4.211 en maximaal € 5.997 bruto per maand bij fulltime.
Daarbovenop krijg je een Individueel Keuze Budget van 17,05%. GGD Drenthe volgt de CAO SGO en kent uitstekende opleidings- en ontwikkelmogelijkheden en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder opname in het ABP pensioenfonds.

Het betreft in principe een functie voor 28-36 uur per week.
Als je belangstelling hebt, maar liever minder uren werkt, is dat ook bespreekbaar. Vermeld dit in je motivatiebrief.

Aanvullende informatie en sollicitatie

Voor aanvullende informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Feline Derks-Platzer, Strategisch adviseur programma Gezondheid & Leven via nummer 06-55524051. 

We zoeken net zo lang tot we twee geschikte kandidaten hebben gevonden, dus er zit geen
einddatum aan deze vacature. Op het moment dat we een sollicitatiebrief met CV ontvangen dat passend lijkt plannen we in overleg een gesprek in.

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Interne kandidaten genieten bij gelijke geschiktheid de voorkeur.