Adviseur Bedrijfsvoering

GGD Drenthe is een professionele en eigentijdse uitvoeringsorganisatie van de Drentse gemeenten, die taken op het gebied van de publieke gezondheid uitvoert. Bij GGD Drenthe werken deskundige en betrokken mensen die zich met trots inzetten om Drenthe gezonder en veiliger te maken. Gezondheid is belangrijk om mee te kunnen doen. Daarom werken we aan het bevorderen en beschermen van de gezondheid van de Drenten. Wij zetten in op het stimuleren van gezond gedrag, het beschermen tegen gezondheidsrisico’s en werken aan een gezonde - en veilige omgeving. Waarbij we speciale aandacht hebben voor kwetsbare personen.
Dit doen wij samen en in verbinding met maatschappelijke/zorg partners, gemeenten en natuurlijk ook met onze cliënten/klanten.

In de bedrijfsvoering werken we op een aantal onderdelen samen met de Veiligheidsregio Drenthe. De GGD en GHOR zijn belangrijke partners in de Drentse crisis en rampen organisatie.

Onze dienstverlening is leidend voor onze inzet. In onze organisatie staat de mens centraal. We zetten in op duurzame inzetbaarheid van onze mensen. We werken met resultaatgerichte teams die ruimte hebben voor zelforganisatie om aan hun opdracht te voldoen. Kaders, waarden en faciliteiten geven richting en ondersteunen dit.

Het zijn bijzondere tijden, óók voor informatisering en digitalisering. Informatie- en datamanagement spelen een belangrijke rol in onze dienstverlening gedurende de coronacrisis.

Voor het team I&A (Informatisering &Automatisering) zijn wij op zoek naar een enthousiaste teamspeler voor de functie van

Adviseur Bedrijfsvoering

Met de focus op Business/ Data analyse

voor 36 uren per weekWie zijn wij?

De samenleving verandert, digitale ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op en er vindt een explosieve toename plaats van de hoeveelheid informatie. De behoefte aan geïntegreerde, samengestelde informatie voor onze dienstverlening, interne processen neemt dan ook toe. Dit vereist dat de informatievoorziening in zijn geheel zich telkens aanpast, toekomstbestendig is. In onze organisatie zien we een toenemende vraag naar een verdere digitalisering, voor zowel het ondersteunen van de primaire processen, het leveren van beleidsinformatie en voor de verdere verbetering van onze dienstverlening krijgt het gebruik van data steeds meer aandacht.

Team I&A (Informatiemanagement en Automatisering) ondersteunt de organisatie in deze ontwikkeling en uitdagingen. Dat doen we trouwens ook voor - en in samenwerking met – de Veiligheidsregio Drenthe. Door flexibel te zijn, onze talenten in te zetten waar ze passend zijn en samen met anderen het werk te organiseren, gaan we de uitdagingen aan en komen we tot goede resultaten. Zo hebben we samen met de Veiligheidsregio Drenthe de afgelopen jaren op het gebied van Business Intelligence en data analyse al de nodige stappen gezet. Voorbeelden hiervan zijn onder anderen het ontwikkelen van stuur- verantwoordinginformatie voor Veilig Thuis Drenthe (VTD), de
Jeugdgezondheidzorg (JGZ) en de Openbare Geestelijke Gezondheid zorg (OGGz). Naast de toegevoegde waarde van stuur- en verantwoordingsrapportages, willen we meer inzetten op het gebruik van data voor het verkrijgen van nieuwe kennis en inzichten zoals fore casting en data science. Hiervoor zijn we nu actief op zoek naar een adviseur bedrijfsvoering.
We zoeken daarvoor niet alleen een collega met kennis van bedrijfsvoering en de waarde van data daarin levert, maar ook iemand die mee wil werken om het vakgebied door te ontwikkelen en beter binnen de organisatie op de kaart te zetten. Een mooie uitdaging!


Wat ga je doen?

Je brengt in beeld wat binnen de verschillende bedrijfsonderdelen de informatiebehoefte is. Dit vertaal je in Business Intelligence toepassingen (zoals dashboards, rapportages en analytische applicaties). Je bewerkt brongegevens tot een datastructuur (zoals Data Lake, Data Warehouse, Data Mart) waarop de BI-toepassingen worden gebouwd. Daarnaast test je in samenwerking met collega’s
de ontwikkelde BI-toepassingen. Je ondersteunt gebruikers bij het accepteren van BI-toepassingen en je werkt samen met de overige BI-specialisten in het opzetten en onderhouden van een BI-architectuur, standaarden en richtlijnen.

Vanuit je rol als BI-specialist lever je bestuurs- managementinformatie, stuurinformatie, periodieke en ad hoc rapportages op. Je analyseert en duidt de informatie (bijvoorbeeld het vinden van trends en relevante factoren in gegevensverzamelingen) en geeft gevraagd en ongevraagd advies. Je stimuleert het gebruik van data door het ontwikkelen en toepassen van dashboards en rapportages, door het begeleiden van gebruikers bij het uitvoeren van analyses en duiden van informatie, het verzorgen van instructie ‘on-the-job’. Ook treed je op als regisseur en aanjager bij het ontwikkelen van nieuwe BI-toepassingen.


Wat verwachten wij van je?

Je hebt een academisch werk- en denkniveau en minimaal 3 jaar ervaring in het vakgebied. Daarnaast heb je grote affiniteit met databases/datastructuren en interesse in bedrijfsprocessen en
informatiearchitectuur. Je hebt kennis van en ervaring met data analyse (en predictive analytics), BI tooling (Qlik-View/ Qlik Sense) en (my)SQL. Je begrijpt dat het bij deze functie niet alleen om IT gaat, maar juist ook om het voeren van gesprekken en het doorgronden van processen om tot de juiste inzichten te komen. Je bent leergierig en wilt het vakgebied van business- data-analist verder ontwikkelen en toepassen. Je hebt aandacht voor het onderhouden van een goede werkrelatie met je opdrachtgevers en je directe collega’s en durft hierin vanuit een positief kritische houding te handelen.

Voor de invulling van de hiervoor beschreven rollen wordt je getypeerd door de volgende eigenschappen: analytisch, verantwoordelijkheid, detailgericht, goede communicatieve en presentatievaardigheden, proactieve houding, goed prioriteiten kunnen stellen. Je werkt vanuit een positief kritische basishouding en denk oplossingsgericht.


Bijzonderheden

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern bekend gemaakt. De selectieprocedure zal worden gestart met eventuele interne kandidaten.


Wat bieden we je?

Prima secundaire arbeidsvoorwaarden in een organisatie die volop kansen biedt voor persoonlijke ontwikkeling, inclusief mogelijkheden voor het volgen van opleidingen en/of bijblijven op het vakgebied. Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het bruto maandsalaris minimaal € 3.277,- (schaal 10a) en maximaal € 5.169,- (schaal 11 Cao SGO, bedragen per 1 oktober 2020)) bij een fulltime dienstverband (36-urige werkweek). De GGD kent flexibele werktijden en een individueel Keuze Budget van 17,05% op jaarbasis. Daarnaast biedt de GGD uitstekende thuiswerkfaciliteiten.

De invulling van deze vacature is in eerste instantie voor 1 jaar met de mogelijkheid van, wanneer zowel voor jou als de organisatie de baan brengt wat verwacht wordt, een structureel dienstverband.


Inlichtingen en sollicitatie

Voor inlichtingen over de functie kan je contact opnemen met Lejo Bouma, informatiemanager. Lejo is bereikbaar via 06 – 20421422.
Je schriftelijke sollicitatie, vergezeld van een curriculum vitae, ontvangen wij graag uiterlijk 19 augustus. De gesprekken zullen plaatsvinden op vrijdag 28 augustus.

Je sollicitatie en CV mail je naar GGD Drenthe: .
Vacaturenummer BTI-20-17-Adviseur Bedrijfsvoering vermelden in de onderwerp-regel.

Kijk voor meer informatie over de GGD Drenthe op www.ggddrenthe.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld