Senior data analist/architect (32-36 uur per week)

Als senior data-analist/architect ga je een centrale rol vervullen in het samenbrengen van data, het analyseren en beschikbaar maken van data voor belanghebbenden. Je verzamelt de relevante data, verwerkt dit in een kwalitatieve data-analyse en zet de data om in bruikbare informatie. Je levert gevraagd en ongevraagd data aan en geeft hier duiding aan. Je denkt ook mee in hoe de gegevensarchitectuur er uit moet zien.

Als senior data-analist/architect kom je achter de vraag van de vraag – wat wil de (beleids)medewerker precies – en kan dit weer vertalen richting de BI-specialist / data engineer. Je levert input voor de dashboards en stelt samen met de BI-specialist het functioneel ontwerp op en tevens ben je een belangrijke schakel in het controleren, signaleren en verbeteren van de data-kwaliteit.

Je maakt onderdeel uit van het team datagedreven werken (DGW-team). Dit team bestaat uit Data Analist, Data Engineer en Projectleider/ kwartiermaker datagedreven werken.

Wat ga je doen?

  • Als senior Data Analist/architect ga je in gesprek met de diverse teams en beleidsadviseurs. Je gaat op zoek naar de informatiebehoefte en vertaalt dit naar een plan van aanpak.
  • Je denkt proactief mee over het ontwerp, beheer en doorontwikkeling van de gegevensarchitectuur.
  • Je verzamelt, structureert en controleert databronnen.
  • Je voert zelfstandig data-analyses uit.
  • Je presenteert de geanalyseerde gegevens in begrijpelijke en bruikbare vorm, zoals rapporten, dashboards en grafieken. Hierbij maak gebruik van de tooling zoals Power BI en Cognos.
  • Je gaat in gesprek met de opdrachtgever, vertelt je bevindingen en helpt de juiste conclusies te trekken uit deze gegevens.
  • Je werkt veel samen met de Data Engineer, data analist en Projectleider/ kwartiermaker datagedreven werken en hebt een actieve rol in het verder brengen van datagedreven werken binnen de OWO-organisatie.

Bij de gemeente Weststellingwerf én binnen de OWO gemeenten werk je mét mensen én voor mensen  
Werken bij een gemeente suf en saai? Vergeet het maar! De gemeente Weststellingwerf bemoeit zich met de hele lokale samenleving, van afvalcontainer tot zwembad, van thuishulp tot fietspad. Hierdoor werken bij ons veel verschillende mensen met allerlei opleidingen en deskundigheden. We zijn een open organisatie met veel ruimte voor talent en talentontwikkeling.

Kom werken bij het samenwerkingsverband OWO. We werken voor de gemeenten Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland. De afdeling OWO Bedrijfsvoering werkt vanuit standplaats Wolvega voor de drie gemeenten. Het team ICT Regie en Ontwikkeling is hier onderdeel van en op zoek naar een nieuwe collega.

Bij de samenwerkende gemeenten draait het om het realiseren van een efficiënte, transparante en betrouwbare overheid. Dat doen we niet alleen, maar samen met gedreven professionals die elke dag een positief verschil maken.

Wil je weten waarom je toekomstige collega's stiekem trots zijn op de gemeente en wat ze te vertellen hebben over hun werk? Neem dan een kijkje op: werkenbij.weststellingwerf.nl.


Wat zoeken we?
Jij bent de spin in het web van de data. Je houdt ervan data te analyseren. Je bent analytisch en houdt van complexe gegevensverwerking. Je hebt ervaring met het verzamelen en analyseren van data óf je hebt al enige relevante kennis en ervaring en wilt dit verder ontwikkelen.

Als je ervaring mist is er in deze functie ruimte om je verder te ontwikkelen als data-analist. Je hebt dan een flinke dosis nieuwsgierigheid nodig en ambitie om deze functie op termijn helemaal te beheersen. Dus word jij warm van data gedreven werken en wil je hiervan alles leren? Dan is dit je kans!


Dit kun je van ons verwachten
Je komt binnen een gezellig team te werken, waar collega's elkaar kennen en makkelijk aanspreken. Naast een arbeidsovereenkomst voor 32-36 uur per week, mag je ook aanspraak maken op:

  • een bruto maandsalaris van maximaal schaal 10 cao Gemeenten op basis een 36-urige werkweek, afhankelijk van opleiding en ervaring.
  • volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen.
  • een vrij besteedbaar budget (Individueel Keuze Budget) van 17,05% bovenop je salaris. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je jouw budget besteedt.

Ben jij de Data analist die wij zoeken? 
Stuur dan je motivatie en cv. Reageren kan via www.werkenbij.weststellingwerf.nl

Wil je eerst meer informatie over de vacature? Mariska Fuller-Huizing, teamleider ICT Regie en Ontwikkeling, staat je graag te woord via 06 – 22 02 65 62. HR-adviseur Astrid Borg vertelt je met plezier meer over onze arbeidsvoorwaarden en de wervingsprocedure via 06 - 13 56 44 84.