Beleidsmedewerker landelijk gebied

Beleidsmedewerker landelijk gebied (maximaal 36 uur per week)

Als beleidsmedewerker landelijk gebied adviseer jij proactief aan college, directie en management over het te voeren beleid. Wij zoeken een enthousiaste verbinder die vanuit deze expertise een bijdrage levert aan de opgaven die er liggen. 
 

De inhoud van je werk
Je verbindt de agrarische ondernemers met de opgaven in het landelijk gebied, de ambtelijke organisatie en het gemeentebestuur. Daarin onderhoud je contacten met agrarische ondernemers, landschapsorganisaties en andere stakeholders. Verder neem je deel aan gebiedsprocessen en werk je nauw samen de beleidsmedewerkers, dorpencoördinator, ondernemerscoördinator, vergunningverlening, ruimtelijke ontwikkeling en opgavenmanagers. Daarnaast coördineer je samen met collega’s de opgaven in het landelijk gebied (stikstof, waterkwaliteit, etc.) en schrijf je mee aan beleidstukken.

Bij de gemeente Weststellingwerf werk je mét mensen vóór mensen
Werken bij een gemeente suf en saai? Vergeet het maar! De gemeente Weststellingwerf bemoeit zich met de hele lokale samenleving, van afvalcontainer tot zwembad, van thuishulp tot fietspad. Hierdoor werken bij ons veel verschillende mensen met allerlei opleidingen en deskundigheden. We zijn een open organisatie met veel ruimte voor talent en talentontwikkeling.

Je team
Je maakt onderdeel uit van het team beleid waarin verschillende enthousiaste beleidsmedewerkers van o.a. onderwijs, sociaal domein, recreatie en toerisme, afval, duurzaamheid, verkeer, groen en landschap en water en rioleringen met elkaar samenwerken.

Er zijn wekelijks overlegmomenten, waarbij we lopende zaken doornemen. Samenwerken vinden we belangrijk. Zo zoek jij ook je collega’s op uit onze andere teams zoals het team projecten. Je standplaats is het gemeentehuis van Wolvega. We werken waar het werk is. Dat is thuis of op kantoor. Het team bestaat uit ongeveer 25 personen

Wil je weten waarom je toekomstige collega's stiekem trots zijn op de gemeente en wat ze te vertellen hebben over hun werk? Neem dan een kijkje op werkenbij.weststellingwerf.nl.

Wat breng je mee?
Jij beschikt over kennis en ervaring op kennis van de landbouwsector, stikstofproblematiek en/of natuur en landschap. Je bent gedreven om een bijdrage te leveren aan de toekomst van het landelijk gebied. Tegelijkertijd ben je klant- en procesgericht, flexibel en heb je oog voor detail. Daarnaast beschik je over:

  • een opleiding in de richting van landbouw, milieu of natuur en landschap of uitvoerige ervaring in één of meerdere van deze sectoren;
  • ervaring met het werken in gebiedsprocessen;
  • ervaring met het werken in een ambtelijke organisatie of bereidheid een (korte) cursus te volgen;
  • goede communicatieve vaardigheden. 

Wat bieden wij?

  • een bruto maandsalaris van maximaal € 5009,- (aanloopschaal 9/functieschaal 10 cao Gemeenten) op basis van 36 uur per week, afhankelijk van opleiding en ervaring;
  • een jaarcontract, met de intentie tot omzetting naar vast dienstverband;
  • volop mogelijkheden om je verder te ontwikkelen, bijvoorbeeld door het volgen van trainingen;
  • een reiskostenvergoeding van € 0,14 per kilometer gedurende het jaarcontract;
  • een vrij besteedbaar budget (Individueel Keuze Budget) van 17,05% bovenop je salaris. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je jouw budget besteedt.

Ben jij de beleidsmedewerker landelijk gebied die we zoeken?
Stuur dan uiterlijk 19 juni 2023 je motivatie en cv via deze link


Wil je eerst meer informatie over de vacature van contactfunctionaris/beleidsmedewerker landelijk gebied? Silvia Vuist (140561) / Jurjen Meijer (0561- 69 1495) staan je graag te woord en HR-adviseur Yvonne Hoogewerf vertelt je met plezier meer over onze arbeidsvoorwaarden en de wervingsprocedure via (0561 - 691 240).