Woonbegeleider

In De Grenshof te Bellingwolde wordt opvang geboden voor vluchtelingen uit Oekraïne. Wil jij bijdragen aan een veilige opvang van vluchtelingen in de opvanglocatie De Grenshof te Bellingwolde? In verband met het toenemende aantal vluchtelingen zijn wij op zoek naar twee Woonbegeleiders  voor elk 36 uur per week.

Wat ga jij doen?

Als woonbegeleider ben je samen met collega's en vrijwilligers verantwoordelijk voor het faciliteren van een goede opvang op de Grenshof te Bellingwolde. Je bent aanwezig op de locatie en eerste aanspreekpunt voor de bewoners. Je krijgt je eigen caseload en je bent verantwoordelijk voor de planning en frequentie van de gesprekken met de vluchtelingen (denk hierbij aan gesprekken over taallessen en werkmogelijkheden). Vanzelfsprekend rapporteer je al jouw acties en bevindingen in de daarvoor bestemde administratieve systemen.

Je signaleert en inventariseert vragen en behoeftes van de bewoners en zoekt daar antwoorden en oplossingen bij. Je bent in staat problemen te herkennen, maar ook te rapporteren. Je coördineert activiteiten en stimuleert bewoners hieraan deel te nemen. Tijdens jouw dagelijkse werkzaamheden ga je in gesprek met de bewoners en je ziet toe dat huisregels worden nageleefd. Ook ben je in staat om bewoners aan te spreken als huisregels niet worden nageleefd.

 Als dagcoördinator zorg je dat alles rondom de lopende processen soepel verloopt. Denk hierbij aan het verdelen van taken of het opmaken van de dagrapportage Je bent op de hoogte van de planning en bewaakt de werkafspraken. Ook neemt je deel aan de dagstart. Tijdens de dagstart wordt de casuïstiek van de afgelopen dag en nacht besproken en waar eventueel extra aandacht voor moet zijn. Dit alles doe je in een nauw samenwerkend team van collega woonbegeleiders en gastvrouwen en -heren onder leiding van de locatie-coördinator. Met zijn allen zorg je voor een prettige sfeer in de opvanglocaties. 

Rooster

Je wordt ingedeeld conform een werkrooster. Naast dagdiensten, ben je ook beschikbaar voor avonduren en weekenden. Conform het rooster word je na een inwerkperiode ingedeeld als dagcoördinator en voorzitter van de dagelijkse overlegmomenten met collega’s, beveiligers, een arts of vluchtelingenwerk.

Wat breng je mee?

 • Je hebt, bij voorkeur, een afgeronde MBO Niveau-4 opleiding in de zorg of bezit voldoende relevante aantoonbare werkervaring;
 • Je hebt ervaring in het begeleiden van groepen of individuen.
 • Je hebt affiniteit met de doelgroep.
 • Je bent flexibel en kunt zowel zelfstandig als samenwerken.
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden en beheerst de Engelse taal goed. Oekraïens, Russisch of Pools is een pré.
 • De opvanglocatie is 24/7 open, daarom ben je bereid om zowel in de avond (tot 22.00 uur) als in het weekend te werken.
 • Je kunt enthousiasme en humor combineren in het contact met gasten.
 • Mocht je niet aan alle functie-eisen voldoen, maar je bent wel enthousiast over de functie? Dan nodigen wij je zeker uit toch te reageren.

Wat bieden we je?

 • Een uitdagende functie op locatie waar ongeveer 200 vluchtelingen uit Oekraïne worden opgevangen.
 • Jouw salaris bedraagt maximaal €3.301,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (schaal 7).
 • Het betreft een  tijdelijke functie via payroll. Over de duur van de overeenkomst worden individuele afspraken gemaakt.
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% (geld dat je maandelijks flexibel kunt inzetten voor zelf gekozen doelen. Het is de optelsom van de eindejaarsuitkering, vakantietoeslag en levensloopbijdrage).
 • We bieden een kilometervergoeding woon-werkverkeer (€ 0,19 per km) op declaratiebasis.

Ben je enthousiast over deze functie?

Mooi! Laat het ons op jouw eigen manier uiterlijk 8 januari 2023 weten via gemeente@westerwolde.nl onder vermelding van vacaturenummer 160070. De sollicitatiegesprekken staan gepland voor 11 of 12 januari 2023.

Wil je meer weten over de functie?

Neem dan contact op met Gerard Mulder, locatie-coördinator. Voor vragen kun je bellen naar (0599) 320 220 of mailen naar g.mulder@westerwolde.nl.  

Laat jij je meevoeren door Westerwolde? We zien je sollicitatie met enthousiasme tegemoet!