Specialist BRP

Wie zijn wij?

Wij zijn één van de groenste gemeenten van Nederland. Dat is, naast de rust en ruimte in de gemeente, voor veel inwoners de belangrijkste reden om voor Westerwolde te kiezen. Unieke natuur, 98 dorpen en gehuchten en zo’n 25.000 inwoners verdeeld over 280 km2. Dat is Westerwolde! Wij zijn één van de elf Cittaslow gemeenten in Nederland. Dit internationale keurmerk voor kleine gemeenten vinden wij belangrijk en past goed bij ons. Dit houdt in dat wij cultuurhistorisch erfgoed koesteren, trots zijn op onze tradities en ons mooie en kleinschalige landschap.

Kom jij bij ons werken? Dan werk je met ruim 290 collega’s aan onze doelen en ambities, waarbij de inwoners van Westerwolde centraal staan.
De gemeente Westerwolde is voor de afdeling Dienstverlening, Team Externe Klant op zoek naar een collega voor de functie van

Specialist BRP
36 uur per week – standplaats Ter Apel

Team Externe Klant bestaat uit het KCC telefonie, Online, Post, Front- en Backoffice Burgerzaken en de BRP-straat. Voor het team BRP-straat zijn wij op zoek naar een Specialist BRP.

BRP-straat

De BRP-straat heeft als voornaamste taak het registreren van personen die voor eerste inschrijving in de BRP in aanmerking komen. De BRP-straat werkt onder andere intensief samen met de IND, COA en de AVIM. Naast de samenwerking met de ketenpartners op het aanmeldcentrum heb je ook veel contact met de andere BRP-straten. De BRP-straat heeft een eigen afdeling op het aanmeldcentrum in Ter Apel. Het BRP-proces op het aanmeldcentrum Ter Apel is een continu doorlopend proces. De BRP-straat is zeven dagen per week in bedrijf, het team is zowel doordeweeks als in het weekend inzetbaar.
Naast het inschrijven van personen wordt er vanuit de BRP-straat in Ter Apel een expertisecentrum opgezet. Het expertisecentrum heeft een adviserende functie naar andere gemeenten. Het expertisecentrum wordt samen met de andere BRP-straten opgezet. Als Specialist BRP ga je deel uitmaken van dit expertisecentrum. Deelname aan het landelijk, tactisch BRP-overleg is onderdeel van deze ontwikkeling. De gemeente Westerwolde vervult hierin het voorzitterschap en heeft een adviserende functie ten behoeve van de Commissie BRP-straten.

Om alle veranderingen en doorontwikkelingen goed te kunnen implementeren is er binnen het team BRP-straat behoefte aan een specialist BRP.

Wat je gaat doen:

 • je behandelt complexe aanvragen op het terrein van de BRP, nationaliteitswetgeving, Internationaal Privaatrecht en verwerkt (complexe) mutaties in het systeem;
 • je voert kwaliteitscontroles uit, herstelt eventuele fouten en zorgt dat de kwaliteit van de BRP voldoet aan de eisen die aan deze administratie worden gesteld. Je rapporteert over de kwaliteit en de eventuele maatregelen en doet verbetervoorstellen;
 • je past – in afstemming met het team - processen, procedures en werkinstructies aan naar aanleiding van wetswijzigingen. Je instrueert medewerkers die betrokken zijn bij deze processen;
 • verder ben je vraagbaak voor je directe collega’s, je helpt waar nodig en geeft gevraagd en ongevraagd advies.

Wat breng je mee?

Als Specialist BRP ben je zeer klantgericht, een natuurtalent in het plannen en organiseren van werkzaamheden. Klanttevredenheid is jou op het lijf geschreven en dat bereik je graag met jouw collega’s. Jouw senioriteit brengt met zich mee dat jij voor hen het eerste aanspreekpunt bent. Hetzelfde geldt voor ketenpartners en andere collega’s; ook zij kunnen met complexe kwesties bij jou terecht.

Verder:

 • beschik je over een opleiding op het vakgebied HBDO-BZ;
 • beschik je over inhoudelijke kennis van het vakgebied Burgerzaken;
 • heb je aantoonbare ervaring in een soortgelijke functie;
 • zijn analytisch, helicopterview, besluitvaardig en overtuigend eigenschappen die bij jou passen;
 • beschik je over goede communicatieve vaardigheden en een goede beheersing van de Nederlandse taal. Je kunt zowel mondeling als schriftelijk duidelijk je standpunten op je beslissingen toelichten en argumenten overbrengen;

En daarnaast zijn dit jouw competenties:

 • klantgerichtheid
 • communicatief vaardig
 • integriteit
 • nauwkeurigheid
 • team player
 • conflicthantering
 • stressbestendig

Wat bieden we je?

We bieden jou een afwisselende functie in een organisatie in opbouw. De functie is gewaardeerd in schaal 9 (maximaal € 3.929,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek). Dit is gebaseerd op de regeling rechtspositie gemeentes (CAR-UWO oktober 2019). Daarnaast kent de gemeente het Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05%. Na een jaar kijken we of jouw inspanningen goed passen binnen ons team en kun je in aanmerking komen voor een vaste aanstelling.

Wat je ook nog moet weten

 • De vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.
 • Voor deze functie is een Verklaring omtrent het Gedrag vereist.

Wil je solliciteren?

Stuur dan jouw motivatiebrief en CV naar onder vermelding van vacaturenummer 096338. Jouw sollicitatie ontvangen we graag uiterlijk maandag 25 november aanstaande. De gesprekken zijn gepland op dinsdag 10 december 2019.

Wil je meer weten over de functie?

Neem dan contact op met Monique Elling. Voor inhoudelijke vragen over deze vacature is zij per mail bereikbaar: . Eventueel kun je ook bellen naar het algemene nummer van de gemeente: (0599) 32 02 20.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.