Senior Vergunningverlener Bouw en RO

Vind jij mens en omgeving belangrijk? Heb jij het lef om dingen soms anders dan normaal te doen? En heb je zin om jouw talenten te (blijven) ontwikkelen? Dan hebben we bij de gemeente Westerwolde de perfecte vacature voor jou! Wij zoeken een Senior Vergunningverlener Bouw en Ruimtelijke Ontwikkeling voor 32 tot 36 uur per week. 

We zijn een kleine organisatie waarin we jouw talent, kennis en ervaring breed inzetten. Daarin vertrouwen wij elkaar. En jij krijgt bij ons de ruimte om jouw talent verder te ontwikkelen.

Samen met jouw collega’s ben je verantwoordelijk voor de gemeentelijke dienstverlening. We werken vanuit alle vakgebieden samen aan een opdracht. Daarbij voelen we ons verantwoordelijk voor alle onderdelen die bij deze opdracht horen. We vertrouwen hierbij op onze vaardigheden en zorgen samen voor een goed resultaat voor onze inwoners en bedrijven.

Wat ga jij doen?

Jij bent als senior vergunningverlener Bouw en Ruimtelijke Ordening (RO) verantwoordelijk voor het gehele proces. Dankzij jouw vakkennis en oog voor detail, weet jij elke aanvraag (technisch en juridisch) tot in de puntjes te beoordelen. Jij houdt daarbij scherp in de gaten of aanvragen voldoen aan de geldende wet- en regelgeving en bewaakt de beslistermijnen. Voldoet een plan niet aan alle voorwaarden en regels? Geen probleem. Met jouw communicatieve vaardigheden weet jij alle betrokken partijen te verbinden, enthousiast te maken en te motiveren om samen tot een haalbaar bouwplan te komen. Jij pakt en houdt de regie op het proces en doet dit met een dienstverlenende en positieve houding. Want jij begrijpt als geen ander dat elk (ver)bouwplan uniek is en vraagt om een persoonlijke benadering. Vervolgens stel je de besluiten op voor het college of de gemeenteraad, adviseert daar eventueel over en levert input voor overleg met adviseurs en voor het beoordelen van bezwaren en zienswijzen. Je bent de intermediair tussen de Omgevingsdienst Groningen, Veiligheidsregio Groningen als ook andere overheidsorganisaties. Tot slot lever je een bijdrage aan de beleidsontwikkeling van het team, denkt mee over de nieuwe omgevingswet en wat dit met zich mee brengt.

Wie zijn jouw nieuwe collega’s?

Het team VTH (vergunningen, toezicht, handhaving) bestaat op dit moment uit 8 enthousiaste medewerkers die met een zeer collegiale betrokkenheid hun werk doen. Het team was het eerste team dat vanwege de klantvriendelijkheid en het centraal stellen van inwoners en bedrijven de bokaal ‘de Klant centraal, heel normaal!’ toegewezen kreeg. Door inwoners en collega’s is het team daarbij betiteld als: constructief, deskundig, positief en duidelijk. Echt een leuk team om dus deel van uit te kunnen maken!

Wat breng je mee?

 • Je hebt een relevante Hbo-opleiding afgerond, of aantoonbaar een gelijkwaardig werk- en denkniveau.
 • Bij voorkeur heb je ook de specialistische opleiding ambtenaar bouw en woningtoezicht l en ll afgerond;
 • Je hebt minimaal drie jaar ervaring in deze functie;
 • Bij voorkeur heb je aanvullende (basis) opleidingen voltooid, zoals brandveiligheid, Wet milieubeheer, Wet ruimtelijke ordening, monumenten, omgevingsrecht, bouwfysica;
 • Je beschikt over een brede kennis van de Wabo, het Bouwbesluit, de bouwverordening, aanverwante wet- en regelgeving alsmede basiskennis van constructies en de BAG.

Wij zoeken iemand met de volgende competenties:

 • Je bent een sociaal persoon die goed contact weet te onderhouden met alle partijen;
 • Je kunt rustig en op een klantvriendelijke manier een boodschap (ook als dit minder leuk nieuws is) overbrengen;
 • Verder ben je stressbestendig, oplossingsgericht en besluitvaardig;
 • Jouw sociale, communicatieve en schriftelijke vaardigheden zijn goed ontwikkeld;
 • Bij voorkeur heb je de volgende kerncompetenties: humor, lef, samenwerken en vertrouwen.

Wie zijn wij?

We zijn een kleine wendbare organisatie waarin we gebiedsgericht werken. We vertrouwen op onze talenten, kennis en kunde en zijn allemaal vanuit ons vakmanschap breed inzetbaar. We nemen zelf initiatieven want we hebben, én voelen, onze eigen verantwoordelijkheid voor de gemeentelijke dienstverlening. We werken vanuit alle vakgebieden samen aan een opdracht. Daarbij voelen we ons verantwoordelijk voor alle onderdelen die bij deze opdracht horen. Samen zorgen we voor een goed resultaat voor onze inwoners.

Wat bieden we je?

 • Een afwisselende functie waarin je je talenten kwijt kunt en jezelf kunt ontwikkelen.
 • De functie (medewerker beleidsuitvoering II) is gewaardeerd in schaal 9 (maximaal € 4.208,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek).
 • Je krijgt eerst een arbeidsovereenkomst voor een jaar. Bevalt jou en ons dit goed dan kan dit een vaste arbeidsovereenkomst worden.
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% (geld dat je maandelijks flexibel kunt inzetten voor zelf gekozen doelen).
 • We bieden een kilometervergoeding woon-werkverkeer (€ 0,21 per km) en een thuiswerkvergoeding (€ 2,15 per thuiswerkdag) op declaratiebasis.

Wat je ook nog moet weten:

 • De ingangsdatum van je werkzaamheden is zo spoedig mogelijk. Daarbij houden we natuurlijk rekening met je eventuele huidige werk.
 • Deze vacature wordt tegelijktijdig intern en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid hebben medewerkers van de gemeente Westerwolde voorrang.
 • In Westerwolde werken we hybride. Dit betekent dat je deels thuis en deels op kantoor werkt;
 • Verder is voor deze functie een Verklaring omtrent het Gedrag vereist.

Ben je enthousiast over deze functie?

Mooi! Laat het ons op jouw eigen manier uiterlijk woensdag 22 maart a.s. weten via gemeente@westerwolde.nl onder vermelding van vacaturenummer 165388. De sollicitatiegesprekken staan gepland op donderdag 30 maart a.s.

Wil je meer weten over de functie?

Neem dan contact op met Stephan van Kampen, senior vergunningverlener bouw en RO. Voor vragen kun je hem bellen via het algemene telefoonnummer (0599) 320 220, of mailen naar s.vankampen@westerwolde.nl.

Laat jij je meevoeren door Westerwolde? We zien je sollicitatie met enthousiasme tegemoet!

  

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst