P&O adviseur openbaar onderwijs Westerwolde

Vind jij mens en omgeving belangrijk? Heb jij lef om dingen soms anders dan normaal te doen? En heb je zin om jouw talenten te (blijven) ontwikkelen? Dan hebben we bij de gemeente Westerwolde de perfecte vacature voor jou!

 Voor de afdeling Samenleving zoeken wij een

 

Personeelsadviseur Openbaar Onderwijs Westerwolde

 24-32 uur per week – standplaats Wedde

Wie zijn wij?

Openbaar Onderwijs Westerwolde (OOW) speelt een prominente rol in Westerwolde Zuid. We hebben het vertrouwen van kinderen, ouders en andere belanghebbenden in deze regio. We bieden regulier basisonderwijs en zorgen ervoor dat ouders op zoveel mogelijk plaatsen kunnen kiezen voor tenminste één openbare basisschool. Het ontwikkelingsproces van de leerling ondersteunen we optimaal, van kleuter naar tiener, waarin we ze voorbereiden op hun toekomst in de samenleving. De openbare onderwijsidentiteit komt sterk tot uitdrukking in ons dagelijks handelen. Onze gezamenlijke kernwaarden zijn: kwaliteit, respect, acceptatie, communicatie, haalbaar, trots. Ze vormen de basis en kracht bij alles wat we doen. Het belang van ieder kind staat altijd voorop!

De gemeente Westerwolde vormt het integrale bestuur van de zeven openbare basisscholen in Westerwolde Zuid, waaronder één school voor onderwijs aan anderstaligen. De scholen variëren in omvang van ongeveer 50 tot ruim 200 leerlingen. Het grote verschil in aantal leerlingen heeft te maken met scholen in de kleine kernen - Bourtange, Jipsinghuizen en Ter Apelkanaal - en de grote(re) kernen - Ter Apel, Sellingen en Vlagtwedde. De afdeling Samenleving, waar het stafbureau is ondergebracht, is per direct op zoek naar een personeelsadviseur OOW.

Wat ga je doen?

In deze functie houd je je primair bezig met het beleid en de uitvoering van alle zaken met betrekking personeel en formatie van ons onderwijs. In samenwerking met een collega beleidsmedewerker, de financieel adviseur en de administratieve ondersteuning van een collega draag je daarbij zorg voor de integrale ondersteuning van het bestuur en directie.

De werkzaamheden houden onder andere het volgende in:

 • Zorgdragen voor een (meerjarig) formatiebeleid;
 • Zorg voor een goede invulling van vacatures, verzuimbegeleiding  en daarbij horende vervangingsadministratie;
 • Opstellen en onderhouden van de diverse regelingen op personeelsgebied
 • Advisering bestuur, directies en onderwijzend personeel over personele en formatieve aangelegenheden
 • Zorg voor een juiste verwerking van mutaties in het salarissysteem en begroting;

Wat breng je mee?

 • Minimaal een HBO werk- en denkniveau;
 • Kennis en ervaring met beleid en uitvoering van de WPO en de CAO Primair onderwijs;
 • Affiniteit met het Openbaar Onderwijs;
 • Ervaring met de ontwikkeling en implementatie van processen en systemen;
 • Je bent een echte teamspeler en werkt oplossingsgericht. 

Wat bieden we je?

We bieden jou een uitdagende functie in een organisatie in opbouw. De functie (medewerker ontwikkeling III) is gewaardeerd in schaal 10 (maximaal € 4.494,- bruto per maand). Dit is gebaseerd op de CAO Gemeenten. Daarnaast kent de gemeente het individueel keuzebudget van 17,05%.

Wat je verder nog moet weten:

 • De ingangsdatum van je werkzaamheden is zo spoedig mogelijk, daarbij houden we natuurlijk ook rekening met je eventuele huidige werk.
 • Voor deze functie is een geldig Verklaring Omtrent Gedrag vereist (VOG). We kunnen je vragen mee te werken aan een assessment.

Wil je solliciteren?

Stuur dan jouw motivatiebrief en CV naar gemeente@westerwolde.nl, onder vermelding van vacaturenummer 126112. Jouw sollicitatie ontvangen we graag uiterlijk 16 april aanstaande. De sollicitatiegesprekken staan voor nu gepland op 22 april 2021.                                                    

Wil je meer weten over de functie?

Je kunt dan contact opnemen met René Roossien, afdelingsmanager. Voor vragen kun je hem mailen via r.roossien@westerwolde.nl Eventueel is hij ook bereikbaar via het algemene telefoonnummer van de gemeente: (0599) 320 220.

Laat jij je meevoeren door Westerwolde? We kijken uit naar je reactie!

 

 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst