Medewerker personeels- en salarisadministratie

Heb jij ruime ervaring in de personeels- en salarisadministratie en weet jij van aanpakken? Dan hebben we bij de gemeente Westerwolde de perfecte vacature voor jou! Door een verschuiving van taken binnen ons team, zijn wij op zoek naar een medewerker personeels- en salarisadministratie voor 32 tot 36 uur per week.

Wat ga jij doen?

Wij zijn op zoek naar iemand die zelfstandig kan helpen op de personeels- en salarisadministratie. Je bent het eerste aanspreekpunt voor alles wat te maken heeft met onze flexibele schil. Je bewaakt de termijnen van deze contracten en zorgt voor een juiste dossieropbouw. Voor de medewerkers die bij ons in dienst zijn verwerk je mutaties voor de salarisadministratie, stel je arbeidsovereenkomsten op, verzorg je correspondentie, beantwoord je vragen en behandel je verzoeken en voer je onze regelingen uit.

Eén ding kunnen we je sowieso beloven: je werkweek zit vol afwisseling. Zo draag je iedere maand bij aan het tijdig betalen van de salarissen en alles wat er mee te maken heeft. Je draait volledig mee in het team HRM. Deze bestaat uit de 3 HR-adviseurs Sietze, Lianne en Moniek. Daarnaast zijn er 2 personeelsconsulenten, Ilonka en Ferona en een salarisadministrateur, Carla. We zijn op zoek naar iemand die 32 tot 36 uur per week wil werken, waarbij 32 uur echt het minimum is.

De sfeer in het team is heel prettig. We gaan informeel met elkaar om en hebben hart voor elkaar en voor ‘de zaak’. Daarnaast houden we van humor tussen de serieuze zaken door.

Wat breng je mee?

 • Je hebt een relevante opleiding op mbo/mbo+ niveau succesvol afgerond en beschikt over minimaal 2 jaar relevante ervaring in een soortgelijke functie.
 • Kennis van de cao gemeenten en relevante wetgeving is een pré.
 • Je bent dienstverlenend ingesteld en vormt het gezicht en aanspreekpunt voor medewerkers, HR-collega’s en leidinggevenden.
 • Je werkt met grote nauwkeurigheid.
 • Je bent een positief, open, eerlijk en servicegericht ingesteld persoon.
 • Je weet van aanpakken en hard werken, maar durft ook om hulp te vragen.
 • Je kunt goed relativeren en je kunt humor op zijn tijd goed waarderen.

Wie zijn wij?

We zijn een kleine wendbare organisatie waarin we gebiedsgericht werken. We vertrouwen op onze talenten, kennis en kunde en zijn allemaal vanuit ons vakmanschap breed inzetbaar. We nemen zelf initiatieven want we hebben, én voelen, onze eigen verantwoordelijkheid voor de gemeentelijke dienstverlening. We werken vanuit alle vakgebieden samen aan een opdracht. Daarbij voelen we ons verantwoordelijk voor alle onderdelen die bij deze opdracht horen. Samen zorgen we voor een goed resultaat voor onze inwoners.

Wij zijn een groene gemeente met in verhouding weinig inwoners. We hebben veel cultureel erfgoed in een groot en afwisselend gebied. Het is hier aangenaam wonen, werken en recreëren. Een gebied waar mensen zich mee verbonden voelen. Een uniek gebied waar we trots op zijn en die trots willen we uitdragen!

Wat bieden we je?

 • Een afwisselende functie waarin je je talenten kwijt kunt.
 • De functie (medewerker bedrijfsvoering III) is gewaardeerd in schaal 7 (maximaal € 3.784,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek).
 • Deze functie is in eerste instantie voor de duur van drie jaar. Je krijgt een contract voor de duur van één jaar met de mogelijkheid tot verlenging.
 • In Westerwolde werken we hybride. Dit betekent dat je deels thuis en deels op kantoor werkt.
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% (geld dat je maandelijks flexibel kunt inzetten voor zelf gekozen doelen).
 • We bieden een kilometervergoeding woon-werkverkeer (€ 0,23 per km) en een thuiswerkvergoeding (€ 3,- per thuiswerkdag) op declaratiebasis.

Wat je ook nog moet weten:

 • De ingangsdatum van je werkzaamheden is per 1 april 2024.
 • Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid hebben medewerkers van de gemeente Westerwolde voorrang.
 • Verder is voor deze functie een Verklaring omtrent het Gedrag vereist.

Ben je enthousiast over deze functie?

Mooi! Laat het ons op jouw eigen manier uiterlijk zondag 18 februari 2024 weten door te reageren via de paarse knop. De sollicitatiegesprekken staan gepland voor maandagmiddag 26 februari 2024.

Wil je meer weten over de functie?

Neem dan contact op met team HRM. Voor vragen kun je langslopen, bellen of mailen naar hrm@westerwolde.nl. 

Laat jij je meevoeren door Westerwolde? We zien je sollicitatie met veel enthousiasme tegemoet!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst!