Juridisch medewerker samenleving

Vind jij mens en omgeving belangrijk? Heb jij het lef om dingen soms anders dan normaal te doen? En heb je zin om jouw talenten te (blijven) ontwikkelen? Dan hebben we bij de gemeente Westerwolde de perfecte vacature voor jou!

Wij zijn voor de afdeling Samenleving op zoek naar een collega voor de functie

Juridisch medewerker Samenleving

 gemiddeld 21 uur per week

We zijn een kleine organisatie waarin we jouw talent, kennis en ervaring breed inzetten. Daarin vertrouwen wij elkaar. En jij krijgt bij ons de ruimte om jouw talent verder te ontwikkelen.

Wie zijn wij en wat ga jij doen?

Wij zijn een groene gemeente met in verhouding weinig inwoners. We hebben veel cultureel erfgoed in een groot en afwisselend gebied. Het is hier aangenaam wonen, werken en recreëren. Een gebied waar mensen zich mee verbonden voelen. Een uniek gebied waar we trots op zijn en die trots willen we uitdragen! Kom jij bij ons werken? Dan werk je samen met bijna 300 collega’s voor onze inwoners en het liefst mét onze inwoners.

Ideeën en plannen uit de gemeente ondersteunen en stimuleren we. Dat doen we met lef en daarbij doen we dingen soms anders dan normaal. We kijken daarbij eerst hoe we mensen bij elkaar kunnen brengen zodat ze het zelf kunnen doen. Lukt dat niet dan helpen we graag een handje.

Als juridisch medewerker maak je onderdeel uit van de afdeling Samenleving en werk je nauw samen met de collega’s van de afdeling en met de juridisch adviseurs op concernniveau. De focus van de functie ligt op het behandelen van bezwaar en beroep ten aanzien van de Participatiewet, de WMO en de Jeugdwet. We werken vanuit laagdrempeligheid en hebben oog voor de specifieke kenmerken van elke casus. Waar mogelijk sturen we aan op mediation. Samen met je collega’s draag je bij aan een doorlopend proces van kwaliteitsverbetering waarbij je feedback geeft vanuit jouw praktijk door middel van coaching en instructie. De functiebenaming die we intern hanteren is Kwaliteitsmedewerker Samenleving.

Wat breng je mee?

 • Je hebt meerdere jaren succesvolle ervaring met het opstellen van (juridische) adviezen en pleitnota's en het vertegenwoordigen van de gemeente bij bezwaar in rechte.
 • Je hebt ruim kennis van de betreffende wetgeving en het schrijven van kwalitatief goede stukken gaat je goed af.
 • Je bent leergierig en hebt een opbouwend kritische en collegiale instelling.
 • Je beschikt over de juiste sociale vaardigheid voor het verkrijgen van draagvlak.
 • Je beschikt over een gerichte opleiding op Hbo-niveau.

Wat bieden we je?

 • We bieden jou een uitdagende functie in een organisatie in opbouw.
 • De functie (medewerker beleidsuitvoering II) is gewaardeerd in schaal 9 (maximaal € 4.048,-- bruto per maand). Dit is gebaseerd op de rechtspositie gemeentes (cao gemeenten, peildatum 1 oktober 2020).
 • Daarnaast kent de gemeente het individueel keuzebudget van 17,05%. Dit kan je vrij inzetten voor bijvoorbeeld het kopen van extra verlof, vakantiegeld of een uitbetaling in een maand die jou past.
 • Je krijgt eerst een arbeidsovereenkomst voor een jaar en daarna kijken we of jouw bijdrage goed past binnen ons team en kun je in aanmerking komen voor een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Wat je ook nog moet weten:

 • Voor deze functie is een Verklaring omtrent het Gedrag vereist.
 • De ingangsdatum is zo spoedig mogelijk, daarbij houden we natuurlijk ook rekening met je eventuele huidige werk.

Ben je enthousiast over deze functie?

Mooi! Laat het ons op uiterlijk 18 augustus 2021 weten via gemeente@westerwolde.nl onder vermelding van vacaturenummer 131993. De sollicitatiegesprekken staan gepland op 27 augustus 2021.

Wil je meer weten over de functie?

Neem dan even contact met ons op. Je kunt tot 2 augustus 2021 je vragen stellen aan Jantina Boltendal, teamleider WMO (j.boltendal@westerwolde.nl). Na 2 augustus 2021 kun je terecht bij Mieke Van Poll-Lohuis, strategisch juridisch adviseur (m.vanpoll@westerwolde.nl). Je kunt ook bellen naar ons algemene nummer via (0599) 320 220.

Laat jij je meevoeren door Westerwolde? We zien je sollicitatie met enthousiasme tegemoet!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst