Consulent Wmo

Heb jij ervaring in het vakgebied WMO en heb jij een eigen visie op het vak?  En wil je werken in een kleine wendbare organisatie met korte lijntjes? Dan hebben we bij de gemeente Westerwolde de perfecte vacature voor jou!

Consulent WMO

22 uur per week, voor de duur van 1 jaar 

We zijn een kleine organisatie waarin we jouw talent, kennis en ervaring breed inzetten. Daarin vertrouwen wij elkaar. En jij krijgt bij ons de ruimte om jouw talent verder te ontwikkelen.

Wat ga jij doen?

Als consulent WMO voer je het gesprek met de klant. Door de juiste vragen te stellen breng je de ondersteuningsbehoefte in kaart. Voor het (eventueel) inzetten van een indicatie verricht je nader onderzoek, treed je in overleg met betrokken instanties en maak je afspraken met de klant.  De bevindingen en gemaakte afspraken leg je schriftelijk vast. Je neemt regelmatig deel aan verschillende externe overleggen zoals de zorg-overleggen en buurtnetwerken.

Samen met acht collega’s ben je verantwoordelijk voor het bieden van de juiste ondersteuning vanuit de WMO voor onze inwoners. Iedere consulent heeft zijn eigen werkgebied in Westerwolde. Jij gaat twee consulenten ondersteunen, zodat zij taken voor Beschermd Wonen kunnen uitvoeren.

In het gebied midden Westerwolde loopt een pilot gebiedsgericht integrale dienstverlening sociaal domein. De consulenten van de drie specialismen (WMO, Jeugdwet, Participatiewet)  in dit gebied werken generalistisch, volgens de Omgekeerde Toets Methodiek, maar wel vanuit hun eigen deskundigheid. Zij gaan werken volgens het zogenaamde T-profiel. Daarbij kijken ze niet alleen vanuit hun eigen expertise, maar ook vanuit de expertise van de andere professionals. Daarmee zijn zij aanspreekpunt voor de volledige hulpvraag van inwoners.  In 2023 wordt deze werkwijze (met eventuele aanpassingen) uitgebreid naar alle gebieden.

Wie zijn jouw nieuwe collega’s?

De consulenten WMO, de administratie, de kwaliteitsmedewerkers/juridisch medewerkers, de inkoop medewerker zorg en de toezichthouder vormen gezamenlijk het team WMO. Samen ben je verantwoordelijk voor het inzetten van de juiste ondersteuning en de kwaliteit hiervan.

Als consulent WMO word je ondersteund door de administratief medewerkers WMO.

Wat breng je mee?

 • Je hebt een afgeronde relevante HBO opleiding.
 • Je hebt ruime ervaring met het indiceren van huishoudelijke hulp, vervoer, begeleiding en woonvoorzieningen en -aanpassingen.
 • Je hebt ruime en actuele kennis van relevante wet- en regelgeving binnen het sociaal domein.
 • Je hebt kennis van het klantregistratiesysteem Suite, medische terminologie en inzicht in hulpmiddelen en voorzieningen.
 • Je bent enthousiast en werkt graag met anderen samen.
 • Je weet van aanpakken maar durft ook om hulp te vragen.
 • Je bent mobiel en in het bezit van rijbewijs B.


Wie zijn wij?

We zijn een kleine wendbare organisatie waarin we gebiedsgericht werken. We vertrouwen op onze talenten, kennis en kunde en zijn allemaal vanuit ons vakmanschap breed inzetbaar. We nemen zelf initiatieven want we hebben, én voelen, onze eigen verantwoordelijkheid voor de gemeentelijke dienstverlening. We werken vanuit alle vakgebieden samen aan een opdracht. Daarbij voelen we ons verantwoordelijk voor alle onderdelen die bij deze opdracht horen. Samen zorgen we voor een goed resultaat voor onze inwoners.

Wij zijn een groene gemeente met in verhouding weinig inwoners. We hebben veel cultureel erfgoed in een groot en afwisselend gebied. Het is hier aangenaam wonen, werken en recreëren. Een gebied waar mensen zich mee verbonden voelen. Een uniek gebied waar we trots op zijn en die trots willen we uitdragen!

Wat bieden we je?

 • Een afwisselende functie waarin je je talenten kwijt kunt en jezelf kunt ontwikkelen.
 • De functie (medewerker beleidsuitvoering II) is gewaardeerd in schaal 9 (maximaal € 4.208,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek).  
 • De functie is een tijdelijke functie. Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar.
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% (geld dat je maandelijks flexibel kunt inzetten voor zelf gekozen doelen).
 • We bieden een kilometervergoeding woon-werkverkeer (€ 0,19 per km) en een thuiswerkvergoeding (€ 2,- per thuiswerkdag) op declaratiebasis.

Wat je ook nog moet weten:

 • De ingangsdatum van je werkzaamheden is 1 januari 2023.
 • In Westerwolde werken we hybride. Dit betekent dat je deels thuis en deels op kantoor werkt.
 • Verder is voor deze functie een Verklaring omtrent het Gedrag vereist.

Ben je enthousiast over deze functie?

Mooi! Laat het ons op jouw eigen manier uiterlijk 11 december 2022 weten via gemeente@westerwolde.nl onder vermelding van vacaturenummer 157864. De sollicitatiegesprekken staan gepland op vrijdag 16 december 2022.

Wil je meer weten over de functie?

Neem dan contact op met Jantina Boltendal, teamleider WMO. Voor vragen kun je mailen naar j.boltendal@westerwolde.nl. Eventueel kun je ook bellen naar het algemene nummer van de gemeente: (0599) 320 220.

Laat jij je meevoeren door Westerwolde? We zien je sollicitatie met enthousiasme tegemoet!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst!