Communicatieadviseur

Ben jij klaar om je eerste stappen te zetten als communicatieadviseur? Dan hebben we bij de gemeente Westerwolde de perfecte vacature voor jou! Wij zoeken een Communicatieadviseur voor 28 uur per week.

We vinden het helemaal niet erg als je nog veel moet leren. Maar heb je de eerste stappen al gezet en al flink wat kilometers gemaakt? Ook dan ben je natuurlijk van harte welkom! Net als ons team is ook de invulling van deze vacature heel flexibel. We hebben ruimte op de afdeling voor 28 uur. Heb je zelf een ander voorstel? Dan horen we dat graag. Bij ons kom je in een hecht en gezellig team waarin je jouw talenten kunt ontwikkelen en kunt laten zien wat jij allemaal kan!

Wat bieden we je?

 • Een afwisselende functie waarin je je talenten kwijt kunt en jezelf kunt blijven ontwikkelen.
 • De functie (adviseur V) is gewaardeerd in schaal 9 (maximaal 4.537,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek).
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% (geld dat je maandelijks flexibel kunt inzetten voor zelf gekozen doelen).
 • Eigen verantwoordelijkheid.
 • Een hybride werkplek. Dat betekent dat je flexibel op het gemeentehuis, maar ook thuis kunt werken.
 • We bieden een kilometervergoeding woon-werkverkeer (€ 0,21 per km) en een thuiswerkvergoeding (€ 3,- per thuiswerkdag) op declaratiebasis.

Wie zijn wij en wat ga jij doen?

Op veel vlakken zijn we als gemeente verrassend. Bijvoorbeeld op het gebied van natuur. Maar weinig gebieden in Nederland zijn zó rijk bedeeld met verrassende landschappen, oude bossen, prachtige beekdalen en schitterende natuurgebieden als Westerwolde. Ten minste, als we visitgroningen.nl mogen geloven. Maar je gaat het zeker ook zelf zien als je naar het gemeentehuis rijdt!

Bij de gemeente Westerwolde werken we voor en het liefst mét onze inwoners. Ideeën en plannen uit de samenleving ondersteunen we en jagen we aan. Dat doen we met lef en daarbij doen we dingen soms anders dan normaal. We kijken daarbij eerst hoe we mensen bij elkaar kunnen brengen, zodat ze het zelf kunnen doen. Lukt dat niet, dan helpen we graag een handje.

Als communicatieadviseur help jij je collega’s bij het vergroten van hun eigen communicatiekracht Je denk na over hoe je bepaald nieuws brengt, wie de betrokken partijen zijn, welke doelgroep(en) je wilt bereiken, hoe teksten moeten worden vormgegeven en natuurlijk via welk kanaal het nieuws naar buiten wordt gebracht. We zijn hierbij altijd op zoek naar nieuwe ideeën.

Samen met jouw collega’s ben je verantwoordelijk voor de externe en de interne communicatie. Je hebt een meewerkende en meedenkende houding en je mag best kritische vragen stellen. Wij verdelen de werkzaamheden die op ons afkomen op basis van interesse en waar iemand goed in is.

Wie zijn jouw nieuwe collega’s?

Mariëlle is communicatieadviseur. Onze taalbaas en vooral fijne collega die altijd in is voor gezelligheid. Zij besteedt de helft van haar tijd aan de communicatie over alles wat met duurzaamheid te maken heeft. En dat is nogal wat! De andere helft helpt ze collega’s met allerlei communicatievraagstukken. Kasper is onze strategisch adviseur communicatie en teamcoördinator. Altijd vrolijk (nou ja, bijna altijd dan). Hij is erg ervaren en houdt zich vooral bezig met bestuursadvies, persvoorlichting en het communicatieadvies dat te maken heeft met de asielopvang in Ter Apel. Dat is op dit moment natuurlijk een hele kluif! Tijdelijk is ook Hilda van de partij. Zij houdt de ballen in de lucht voor een aantal interne projecten en is samen met Kasper woordvoerder binnen de gemeente. Omdat Hilda hier tijdelijk is, zoeken we voor haar plek ook nog een nieuwe collega. Dit worden jouw teamgenoten. De andere 270 collega’s zullen we hier niet noemen, die leer je snel genoeg kennen! De sfeer in het team is heel prettig. Mariëlle, Hilda en Kasper gaan informeel met elkaar om en hebben hart voor elkaar en voor ‘de zaak’.

Wat breng je mee?

 • Je hebt een afgeronde relevante hbo-opleiding. 
 • Je hebt talent voor taal.
 • Je bent creatief.
 • Je bent handig met social media.
 • Je bent een open en eerlijk persoon.
 • Je weet van aanpakken maar durft ook om hulp te vragen.
 • Je bent iemand die zich graag wil ontwikkelen en staat open voor feedback.
 • Je werkt graag met anderen samen.
 • Je luistert niet om antwoord te geven maar om te horen wat de ander zegt.
 • Je kunt twee (of meer) stappen vooruit denken.
 • Je durft te experimenteren en te vernieuwen.

Wat je ook nog moet weten:

 • De ingangsdatum van je werkzaamheden is zo spoedig mogelijk. Daarbij houden we natuurlijk rekening met je eventuele huidige werk.
 • Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid hebben medewerkers van de gemeente Westerwolde voorrang.
 • Verder is voor deze functie een Verklaring omtrent het Gedrag vereist.

Ben je enthousiast over deze functie?

Mooi! Laat het ons op jouw eigen manier uiterlijk maandag 4 december 2023 weten. Je kunt solliciteren door naar de website www.werkenvoorgroningen.nl te gaan en te solliciteren via de paarse knop. De sollicitatiegesprekken staan gepland op woensdagmiddag 13 december 2023.

Wil je meer weten over de functie?

Wil je graag eerst nog meer weten voor je solliciteert? Neem dan contact op met Kasper Schomaker. Voor vragen kun je hem mailen via k.schomaker@westerwolde.nl, bellen via (0599) 32 02 20 en appen op 06 27 41 00 74.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst