Beleidsadviseur Wonen

Wie zijn wij?

Wij zijn één van de groenste gemeenten van Nederland. Dat is, naast de rust en ruimte in de gemeente, voor veel inwoners de belangrijkste reden om voor Westerwolde te kiezen. Unieke natuur, 98 dorpen en gehuchten en zo’n 25.000 inwoners verdeeld over 280 km². Dat is Westerwolde! Wij zijn één van de elf Cittaslow gemeenten in Nederland. Dit internationale keurmerk voor kleine gemeenten vinden wij belangrijk en past goed bij ons. Dit houdt in dat wij cultuurhistorisch erfgoed koesteren, trots zijn op onze tradities en ons mooie en kleinschalige landschap.

           

Kom jij bij ons werken? Dan werk je met ruim 290 collega’s aan onze doelen en ambities, waarbij de inwoners van Westerwolde centraal staan.

De gemeente Westerwolde is voor het team Ruimtelijke Ontwikkeling  op zoek naar een collega voor de functie van

Beleidsadviseur Wonen

27 - 36 uur per week

Wat ga je doen?

In onze nieuwe Woonvisie Westerwolde hebben we 5 speerpunten benoemd, te weten:

 • Vernieuwen en vitaal houden: ruimte voor kwalitatieve nieuwbouw en vernieuwing;
 • Kwaliteitsimpuls voor de (sociale) huurvoorraad;
 • Verbeteren van de particuliere voorraad;
 • Goed begeleiden van de vergrijzingsopgave;
 • Verduurzaming van de woningvoorraad.

Wil jij een actieve rol spelen bij het uitvoeren en realiseren van onze speerpunten? Ben jij creatief en zie je kansen om het lokale leefklimaat te versterken? Houden thema’s als leefbaarheid en duurzaamheid jou ook bezig? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?

Met je collega beleidsadviseur Wonen ben je verantwoordelijk voor de  uitwerking en realisatie van de speerpunten van de woonvisie Westerwolde. Bovendien ontwikkel je beleid met betrekking tot wonen, leefbaarheid en krimp. Je bent het aanspreekpunt op het gebied van wonen in de gemeentelijke organisatie. Je participeert in verschillende gemeentelijke  projecten, bijvoorbeeld op het gebied van wonen, zorg en duurzaamheid. Daarnaast maak je afspraken met SVN over de gemeentelijke leningen.

Wat breng je mee?

 • Kennis van  relevante wettelijke kaders;
 • Affiniteit met het onderwerp wonen én  ruime werkervaring bij de gemeente of een woning- corporatie;
 • Kennis van de woningmarkt, corporaties en de regio Oost-Groningen is gewenst;
 • Minimaal een HBO werk- en denkniveau;
 • Ervaring met het opereren binnen politiek-bestuurlijk context en krachtenvelden met uiteenlopende belangen;
 • Je vindt het leuk om samen te werken met mensen uit andere disciplines.

Daarnaast zijn je competenties:

 • Je bent een verbinder en teamspeler, daarbij lever je een proactieve bijdrage aan de professionele ontwikkeling van het team;
 • Je durft buiten de gebaande paden te treden;
 • Je beschikt over politieke sensitiviteit en bent bewust van je omgeving;
 • Je weegt kosten, opbrengsten en risico’s op en goede manier af;
 • Verder beschik je over goede communicatieve vaardigheden en een goede beheersing van de Nederlandse taal. Je kunt zowel mondeling als schriftelijk duidelijk je standpunten op je beslissingen toelichten en argumenten overbrengen.

Wat bieden we je?

We bieden jou een afwisselende functie. De functie (medewerker ontwikkeling II) is gewaardeerd in schaal 10a (maximaal € 4.735,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek). Dit is gebaseerd op de rechtspositie gemeentes (cao gemeenten, peildatum 1 januari 2020). Daarnaast kent de gemeente het Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05%.

In eerste instantie krijg je een aanstelling voor een jaar,  die na goed functioneren wordt omgezet naar onbepaalde tijd.

Wat je ook nog moet weten:

 • De ingangsdatum van je werkzaamheden is zo spoedig mogelijk, daarbij houden we natuurlijk ook rekening met je huidige werk.
 • We kunnen je vragen mee te werken aan een assessment en voor deze functie is een Verklaring omtrent het Gedrag vereist.

Wil je meer weten over de functie?

Neem dan contact op met Rika Warntjes – Plat, beleidsadviseur wonen. Voor inhoudelijke vragen over deze vacature is zij via de mail bereikbaar: r.plat@westerwolde.nl. Je kunt eventueel ook bellen naar het algemene nummer van de gemeente: (0599) 320 220.

Wil je solliciteren?

Stuur dan jouw motivatiebrief en CV naar gemeente@westerwolde.nl onder vermelding van vacaturenummer 099508. Jouw sollicitatie ontvangen we graag uiterlijk 23 februari 2020. De sollicitatiegesprekken staan gepland op donderdag 27 februari 2020, tussen 13:00 en 17:00 uur.

Laat jij je meevoeren door Westerwolde? We zien je sollicitatie met enthousiasme tegemoet!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs