Communicatieadviseur (32-36 uur)

Soms valt alles op z’n plek. Ben jij als ervaren communicatieadviseur op zoek naar een nieuwe werkplek? Weet jij als professional feilloos de vinger op de zere plek van een (communicatie)probleem te leggen? Sta jij te trappelen om creatieve ideeën een plek te geven in je communicatieaanpak? En ben jij helemaal op je plek in een klein team van communicatieprofessionals? Lees vooral even verder. We hebben zo’n plek, wellicht voor jou!

Wil je meer weten? Dat kan! Op woensdag 8 en donderdag 9 maart staat de koffie klaar. De communicatieadviseurs vertellen je graag meer over Veendam, de functie en de opdracht waar zij voor staan. We ontmoeten je graag! (laat wel even weten als je komt).

Veendam = vooruitkijken

Bij de gemeente Veendam werken vooruitkijkers; collega’s die het leuk vinden om vooruit te lopen op nieuwe ontwikkelingen en de gemeentelijke organisatie graag vooruithelpen. Met zo’n 280 collega’s zetten we ons dagelijks in voor ruim 27.000 inwoners. Veendam is centraal gelegen en is goed bereikbaar via weg en spoor. Veendam is dé parkstad van Groningen en heeft veel te bieden zoals scholen, een theater, een subtropisch zwembad en een uitgebreid winkelaanbod. Het is prettig werken in Veendam!

Wie wij zijn

Team Communicatie bestaat uit een medewerker en drie adviseurs. Vanwege het vertrek van een collega hebben we een vacature. We kunnen je hulp goed gebruiken. Er is veel werk te doen zoals het adviseren van bestuurders en collega’s bij uiteenlopende communicatievraagstukken, het voeren van (eind)redactie, perswoordvoering, social media en het ontwikkelen van communicatiemiddelen.

Waar ga je mee aan de slag?

Als communicatieadviseur

 • adviseer je onder andere het bestuur en managementteam over vraagstukken die door de hele organisatie spelen;
 • adviseer en ondersteun je het bestuur en je collega’s bij onder andere burgerparticipatie;
 • ga je aan de slag met communicatieplannen en -middelen als onderdeel van projecten en je ondersteunt bij de realisatie hiervan;
 • onderhoud je contacten met de media en breng je beleid en projecten bij hen onder de aandacht;
 • zorg je ervoor dat onze posts op social media bijdragen aan onze (communicatie)doelen.

En wie ben jij?

Behalve dat je een communicatieopleiding op minimaal hbo-niveau hebt afgerond en een aantal jaren relevante werkervaring hebt (hoeft niet per se bij een gemeente), ben je

 • flexibel, waarbij je gemakkelijk schakelt tussen praktische klussen en advisering;
 • een prettige sparringpartner voor collega’s en bestuurders; 
 • iemand die makkelijk kan omgaan met belangentegenstellingen in een complex krachtenveld;
 • in staat overzicht te houden als het hectisch is;
 • analytisch, proactief en besluitvaardig;
 • handig met social media (plaatsen en monitoren) en vormgeving (bijvoorbeeld via Canva);
 • iemand die zelfstandig kan werken (maar we werken ook graag als team samen);
 • beschikbaar voor 32 – 36 uur per week, soms ook in de avonden;
 • collegiaal, gezellig en je houdt van hard werken en van hard lachen!

Kortom: een echte allrounder die van alle markten thuis is!

Wat bieden wij?

Naast een afwisselende en veelzijdige baan, bieden wij een structurele functie in een prettige organisatie. Afhankelijk van je werkervaring maken wij afspraken over de vorm en duur van jouw dienstverband. Daarnaast bieden wij een pakket aan goede arbeidsvoorwaarden en een individueel keuzebudget (17,05% bovenop je brutosalaris). Voor deze functie geldt afhankelijk van je werkervaring een salaris van maximaal € 4.671,- bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur.

Enthousiast geworden?

Wil je een kop koffie komen drinken op woensdag 8 of donderdag 9 maart of meer informatie over de vacature? Neem dan contact op met Jacqueline Nauta, communicatieadviseur (en misschien wel je nieuwe collega) via 06-59847726 of via de mail Jacqueline.Nauta@veendam.nl

Wil je direct solliciteren? Klik hier en upload je motivatie en CV uiterlijk 19 maart 2023 naar ons.

De gesprekken vinden plaats op woensdag 22 maart 2023.

Voor de procedure kun je contact opnemen met Esther Boom-Prins, HR-adviseur via 06-86847896.

Goed om te weten

Deze vacature wordt gelijktijdig opengesteld voor interne en externe kandidaten, waarbij bij gebleken geschiktheid de interne kandidaat de voorkeur heeft. Het verkrijgen van een verklaring omtrent het gedrag (vog) is een voorwaarde voor indiensttreding.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.