Vakmanager Financiën, HRM en PSA

Voor de gemeente Tynaarlo komt Heeredwinger Advies graag in contact met belangstellenden voor de positie


Vakmanager Financiën, HRM en PSA

Wil jij op het snijvlak van organisatie en politiek werken? Vind je het een uitdaging om samen met 30 gedreven medewerkers Human Resource Management, Financiën en de Personeels- en salarisadministratie in goede banen te leiden en te houden? Heb jij de ambitie om in een politiek bestuurlijke setting de ambtelijke organisatie dienstbaar, wendbaar en effectief te krijgen? Ben jij de manager die met professionals het goed functioneren van interne processen verzorgt? Lees dan verder en bel of mail met Mirjam Smit: 06-25125086 / m.smit@heeredwinger.nl

De organisatie
Tussen Groningen en Assen liggen achttien dorpen: Vries, Eelde/Paterswolde, Zuidlaren, Taarlo, Zeegse, De Punt, Zeijen… stuk voor stuk prachtige Drentse kernen die samen de gemeente Tynaarlo vormen. Er wonen bijna 34.000 mensen, die – volgens onderzoek – tot de gelukkigste van Nederland behoren.

Het prachtige gemeentehuis – jouw werkplek! - staat in Vries. 12 vakgroepen, ondergebracht in 3 domeinen (Fysiek, Sociaal en Dienstverlening), werken hard aan de ambities van de gemeente en de gemeentelijke organisatie. De gemeentelijk organisatie heeft haar ambities in een organisatievisie verwoord. Kenmerken van die ambities zijn: een heldere en transparante organisatie die dicht bij de inwoners staat. Dat betekent een flexibele, slagvaardige organisatie gericht op de buitenwereld, met medewerkers die professioneel, lerend en betrokken zijn.

Jouw vakgroep heeft 3 afdelingen: Personeels- en Salarisadministratie, Human Resource Management en Financiën. Met een gemeentelijke begroting van circa € 85 miljoen begrijp je dat jouw financiële professionals zorgdragen voor een goed functionerende P&C cyclus en politiek sensitief zijn. Het college van B&W rekent op degelijk financieel beleid in een wereld waar economische, maatschappelijke en politieke ontwikkelingen elkaar in rap tempo opvolgen. Het serviceteam Personeels- en Salarisadministratie werkt samen met en voor de samenwerking Drentsche Aa, waarin onder andere de gemeente Assen en Aa en Hunze vertegenwoordigd zijn. Het team Human Resource Management ondersteunt het managementteam (directeur/gemeentesecretaris en de 3 concernmanagers) bij de verdere organisatieontwikkeling en individuele medewerkers op diverse thema’s.

De (vak)manager rapporteert aan de Concernmanager Domein Dienstverlening.

De opgaven
Als manager zorg jij ervoor dat de vakgroep stevig gepositioneerd wordt en blijft in de gemeentelijke organisatie. Dat doe je niet alleen door ervoor te zorgen dat de teams ‘op fte-sterkte’ zijn, maar vooral door de professionals kaders mee te geven en te sturen op output en kwaliteit. Jouw team zorgt voor oplossingsrichtingen en alternatieven en adviseert en helpt alle belanghebbenden bij het nemen van besluiten. Samen maak je, waar nodig, plannen om de interne processen op orde te krijgen, de dienstverlening aan het management en het bestuur realistisch en praktisch te maken en professionalisering en werkplezier te organiseren. Als manager ben je leidend in het organiseren van de communicatie, betrokkenheid en het benutten van de aanwezige talenten en kwaliteiten. Daarnaast biedt je duidelijkheid over gedrag, verantwoordelijkheden, werkafspraken en teamontwikkeling.

Kwalificaties
De gemeente Tynaarlo zoekt een nieuwe vakmanager die met energie de teams inspireert en de medewerkers op hun kwaliteiten inzet. Je geeft persoonlijke aandacht en weet met je sociale en communicatieve vaardigheden richting te geven binnen de kaders van de organisatiedoelen. Je bent sparringpartner voor de professionals, zodat zij weten hoe zij hun professionele ruimte kunnen gebruiken. Vanuit een overkoepelende blik houd je de verschillende belangen in de gaten en voorzie je de concernmanagers en de gemeentesecretaris-directeur van advies. Je politieke- en organisatiesensitiviteit staat buiten kijf. Samen met de teamleden maak je de organisatievisie en ambities waar; de basis op orde, duidelijke werkafspraken, open, toegankelijk, betrouwbaar, duidelijk en slagvaardig. Je ervaring als leidinggevende is essentieel. Je hebt een HBO werk- en denkniveau.

Procedure
Spreekt deze functie je aan? Heeredwinger Advies ondersteunt de gemeente Tynaarlo bij de werving en selectie van de nieuwe manager Financiën, HRM en PSA. Je kunt Mirjam Smit bellen voor nadere informatie en een ontmoeting: 06-25125086/m.smit@heeredwinger.nl

Het salaris bedraagt maximaal € 5.602,= (salarisschaal 11a CAO gemeenten) op basis van een 36-urige werkweek exclusief 17,05% Individueel Keuze Budget (w.o. vakantiegeld en eindejaarsuitkering). Deze extra salariscomponent kun je naar eigen wens en flexibel inzetten. De gemeente Tynaarlo biedt daarnaast nog diverse secundaire arbeidsvoorwaarden zoals betaald ouderschapsverlof, flexibele werktijden en ruime opleidingsmogelijkheden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.