Toezichthouder Wabo

De gemeente Tynaarlo ligt in het noorden van Drenthe, met ruim 33.000 inwoners. De gemeente telt achttien dorpen waarvan Zuidlaren, Vries en Eelde/Paterswolde de grootste en bekendste zijn. De dorpen liggen in een prachtig landschap tussen de stad Groningen en Assen. Het is er prettig wonen. Zo scoort Tynaarlo al jarenlang hoog in onderzoeken naar de “beste woongemeente”. Daar zijn wij trots op!

Wij zetten ons in om samen met onze inwoners en ondernemers ook in de toekomst een prettige en duurzame woon-, leef- en werkomgeving te bieden. Doe je mee?

Vanwege vervroegd pensioen van een collega zoeken wij voor ons team Vergunningen, Toezicht en Handhaving (VTH) een:

Toezichthouder Wabo voor 28 à 32 uur per week

Als Toezichthouder werk je mee aan de uitvoering en naleving van de Wabo. Je bent veel op pad en in contact met zowel burgers als ondernemers. Samen me je collega’s weet je de dienstverlening van onze gemeente net weer iets beter te maken en de gemeente Tynaarlo leefbaar en veilig te houden.

Wat ga je concreet doen?

  • Bezoeken van bouwplaatsen met als doel inspecteren van bouwtechnische en sloop activiteiten op basis van verleende vergunningen en bouwvoorschriften;
  • Toezicht uitvoeren op de vergunningsvrije bouwwerken, de bestaande bebouwing en het gebruik van percelen op grond van het bestemmingsplan;
  • Controles uitvoeren op het gebied van brandveiligheid;
  • Signaleren van overtredingen en meedenken over een juiste oplossing. Dit kan zijn een goed gesprek met de overtreder(s) maar ook het opleggen van een bouwstop of het toepassen van bestuursdwang;
  • Beoordelen en analyseren van de situatie en rapportage opstellen van je bevindingen en advies;
  • Meedenken over het vergunningen-, toezicht- en handhavingsbeleid van de gemeente.

Je team
Team VTH bestaat uit een mooie mix van 12 enthousiaste collega’s: vergunningverleners, juridische adviseurs en handhavers, toezichthouders en een administratief ondersteuner. Het team doet, onder andere, de integrale toetsing van aanvragen voor omgevingsvergunningen, sloopmeldingen en meldingen brandveilig gebruik. Het voert toezicht en de handhaving uit op dit beleidsveld, alsmede de eventuele bezwaar- en beroepsprocedures die hieruit volgen. Er wordt vanuit het gemeentehuis, thuis of het gebied gewerkt. De sfeer is goed en de collega’s werken op informele wijze samen en ondersteunen elkaar waar nodig.

Wat breng je mee?

  • Je hebt relevante werkervaring en daarmee goede en actuele kennis van bestuursrecht en bouwregelgeving, eventueel brandveiligheid;
  • Je hebt een HBO werk- en denkniveau met minimaal een MBO diploma bouwkunde en ABW I diploma;
  • Je bent zelfverzekerd, communicatief sterk, toegankelijk, doortastend, goed in conflicthantering en accuraat.

Wat wij bieden
Een afwisselende functie waarin je de ruimte krijgt deze zelf vorm te geven. In eerste instantie voor de duur van 2 jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Afhankelijk van je kennis en ervaring die je inbrengt, bedraagt het salaris minimaal € 2.878,- en maximaal € 4.052,- (salarisschaal 8 CAO gemeenten) op basis van een 36-urige werkweek. Daarnaast biedt de gemeente Tynaarlo je een goed pensioen (ABP), een individueel keuzebudget (17,05%), betaald ouderschapsverlof en opleidingen om je kennis en kwaliteiten verder te ontwikkelen.

Enthousiast geworden?
Herken je jezelf in de omschrijving en heb je belangstelling in de functie? Dan gaan we graag met je in gesprek! Je kunt tot en met 31 mei 2023 solliciteren.

Wil je nog even contact voordat je reageert? Bel dan met Harold Moedt (Toezichthouder), Emiel Ketelaar (Coördinator vergunningen) of Jennifer Ponsen (vakmanager Publiekszaken) via 0592 – 266 662.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.