Salarisadministrateur

Voor de salarisadministratie zoeken wij een salarisadministrateur voor 32 uur per week.

Wij, het team personeels- en salarisadministratie van de gemeente Tynaarlo, zoeken een nieuwe collega. Wij faciliteren acht organisaties op het gebied van personeels- en salarisadministratie, HR managementinformatie en ondersteunen bij digitalisering van HR-processen. Per maand ondersteunen we 3.000 gebruikers. Ons team bestaat uit 11 collega’s en maakt onderdeel uit van het Domein Dienstverlening.

Waar kom je te werken?
De gemeente Tynaarlo, in het noorden van Drenthe, heeft de menselijke schaal van ruim 33.000 inwoners. Ze heeft achttien dorpen, waarvan Zuidlaren, Vries en Eelde/Paterswolde de grootste en bekendste zijn. De dorpen liggen in een prachtig landschap tussen de stad Groningen en Assen. Geen wonder dat de inwoners van Tynaarlo -zo blijkt uit onderzoek- tot de gelukkigste van Nederland behoren. 

We willen daar als gemeente graag aan blijven bijdragen, maar dat gaat niet vanzelf. Daarom zijn we als organisatie enthousiast bezig ons verder te ontwikkelen. Helder, slagvaardig, verbindend, inwonersgericht en flexibel zijn daarbij de cruciale begrippen.

Hoe ziet jouw dag eruit?
Als salarisadministrateur ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van de salarisadministratie. Daarnaast ben je ook één van de aanspreekpunten en geef je advies over allerlei zaken rondom wet- en regelgeving, fiscaliteit en de salarisadministratie. De salarisadministratie is je werkterrein, maar je overziet ook de relaties naar de personeelsadministratie, de HR-adviesrol, arbeidsvoorwaarden en financiële administratie. Je hebt aandacht voor je signaleringsfunctie. Je kijkt kritisch naar de huidige processen en vindt het leuk om mee te werken aan verbeteringen.

Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het:

 • beoordelen van de aangeleverde mutaties op juistheid en verwerkbaarheid met het oog op de geldende wet- en regelgeving;
 • verwerken en controleren van salarisgegevens;
 • zorgdragen voor een juiste aansluiting met het financieel systeem;
 • verzorgen van de digitale aangifte bij de Belastingdienst en het pensioenfonds;
 • betaalbaar stellen van de salarissen;
 • berekenen van kortingen, pro-forma salarissen, WW-berekeningen, etc.
 • het adviseren van klanten bij complexere administratieve en loontechnische vragen;
 • het verlenen van service en verrichten van de juiste nazorg.

 Wat vragen we van je?

 • Je functioneert op MBO+ niveau en je hebt in ieder geval het Praktijkdiploma Loonadministratie.
 • Je hebt meerdere jaren werkervaring als salarisadministrateur. Ervaring binnen de gemeenten is een pré.
 • Recente ervaring met Beaufort, Gemal en YouForce is een pré. Ook kun je goed overweg met het MS Office-pakket.
 • Goede kennis van de actuele fiscale regelgeving, de werkkostenregeling (WKR) en de CAO Gemeenten.
 • Je hebt een van nature klantgerichte en dienstverlenende houding.
 • Je bent nauwkeurig en houdt het overzicht.
 • Je bent in het bezit van goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden.
 • Ook ben je in het bezit van de volgende eigenschappen: proactief, accuraat, collegiaal, integer, flexibel, tactvol, humor en stressbestendig.

Wat bieden we jou?
Een uitdagende en veelzijdige functie in een informele en collegiale werksfeer. Het salaris is, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 3.301,-- bruto per maand bij een werkweek van 36 uur (schaal 7, peildatum 1 april 2022). Een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% (onder andere opgebouwd uit vakantiegeld en eindejaarsuitkering) vormt een extra salariscomponent dat naar eigen wens flexibel kan worden ingezet. Daarnaast biedt de gemeente Tynaarlo nog diverse andere secundaire arbeidsvoorwaarden zoals betaald ouderschapsverlof, flexibele werktijden, een thuiswerkregeling en ruime opleidingsmogelijkheden.

Het betreft een dienstverband van 32 uur per week. Je krijgt eerst een aanstelling voor één jaar. Bij goed functioneren kan dit worden omgezet naar een vast dienstverband.

Wil je meer weten?
Neem dan contact op met Atte Kingma, salarisadministrateur. Hij is bereikbaar via het telefoonnummer 06-53578186.  

Heb je belangstelling?
Dan zien wij je reactie graag tegemoet! Stuur ons uiterlijk 19 mei 2022 een gemotiveerde brief en je CV via www.vooruitindrenthe.nl. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandag 23 mei 2022.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd. Bij gelijk gebleken geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een interne kandidaat.

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.