Juridisch medewerker Vergunningen

De gemeente Tynaarlo ligt in het noorden van Drenthe en telt achttien dorpen. De grootste en bekendste daarvan zijn Zuidlaren, Vries en Eelde-Paterswolde. De dorpen liggen in een prachtig landschap tussen de stad Groningen en Assen. Geen wonder dat de inwoners van Tynaarlo -zo blijkt uit onderzoek- tot de gelukkigste van Nederland behoren. We willen daar als gemeente graag aan blijven bijdragen, maar dat gaat niet vanzelf. Daarom zijn we als organisatie enthousiast bezig ons verder te ontwikkelen. Helder, slagvaardig, verbindend, inwonersgericht en flexibel zijn daarbij de cruciale begrippen.

Vanwege naderend pensioen van één van onze medewerkers binnen team Vergunningen, Toezicht en Handhaving (VTH), ontstaat een vacature voor:

Juridisch medewerker Vergunningen (36 uur per week)


Heb je kennis van zowel de Wabo als het lezen van bestemmingsplannen? Ben je ervaren in het voeren van juridische procedures? Heb je pit en houd je van hectiek? Dan zijn we op zoek naar jou!

Het team VTH doet, onder andere, de integrale toetsing van aanvragen voor omgevingsvergunningen, sloopmeldingen en meldingen brandveilig gebruik. Toezicht en handhaving op dit beleidsveld wordt eveneens vanuit dit team uitgevoerd. Daarnaast is het team verantwoordelijk voor beleidsadvisering op het gebied van het omgevingsrecht.


Wat ga je doen?

 • Je voert juridische kwaliteitscontroles uit op te nemen besluiten;
 • Je stelt verweerschriften op en vertegenwoordigt de gemeente bij bezwaar- en (hoger)beroepzaken;
 • Je draagt bij aan de jaarlijks op te stellen uitvoeringsprogramma’s, jaarverslagen en het (uitvoerings)beleid op het gebied van het omgevingsrecht;
 • Je stelt college- en raadsvoorstellen op;
 • Je bent juridische vraagbaak op je vakgebied;
 • Je fungeert als sparringpartner voor collega’s.

Wat vragen we van je?

 • Een op de functie gericht HBO werk- en denkniveau;
 • Ervaring op het vakgebied;
 • Een grote mate van omgevingsbewustzijn en politiek-bestuurlijke sensitiviteit;
 • Resultaat- en oplossingsgerichtheid;
 • Een stimulerende, flexibele en klantgerichte instelling;
 • Uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

Wat bieden we?
Een boeiende werkomgeving die volop in ontwikkeling is met collega’s die gedreven zijn in hun vakgebied. In de functie van Juridisch medewerker Vergunningen verdien je, afhankelijk van je kennis, werkervaring en opleiding, maximaal € 4.048,- of € 4.494,- (functieschaal 9 of 10, peildatum 1 oktober 2020) bij een 36-urige werkweek. Het gaat in eerste instantie om een tijdelijke aanstelling voor één jaar die bij goed functioneren wordt omgezet in een vaste aanstelling. Daarnaast biedt de gemeente Tynaarlo nog diverse andere secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto jaarsalaris, betaald ouderschapsverlof en opleidingsmogelijkheden.

Wil je meer weten over de functie?
Neem dan contact op met Ronald Mienstra (juridisch medewerker) via 0592-266 662.

Heb je belangstelling?
Dan zien wij je reactie graag tegemoet! Stuur ons uiterlijk 18 juni 2021 een gemotiveerde brief en je CV via www.vooruitindrenthe.nl. De sollicitatiegesprekken staan gepland op 22 en 24 juni 2021.

Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern uitgezet waarbij medewerkers in dienst van Tynaarlo voorrang hebben, daarna de medewerkers in SDA verband (Assen en Aa en Hunze), vervolgens de medewerkers van de aangesloten organisaties. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten de voorkeur.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.