Juridisch adviseur vergunningen Wabo

De gemeente Tynaarlo ligt in het noorden van Drenthe, met ruim 33.000 inwoners. De gemeente telt achttien dorpen waarvan Zuidlaren, Vries en Eelde/Paterswolde de grootste en bekendste zijn. De dorpen liggen in een prachtig landschap tussen de stad Groningen en Assen. Het is er prettig wonen. Zo scoort Tynaarlo al jarenlang hoog in onderzoeken naar de “beste woongemeente”. Daar zijn wij trots op!

Wij zetten ons in om samen met onze inwoners en ondernemers ook in de toekomst een prettige en duurzame woon-, leef- en werkomgeving te bieden. Doe je mee?
Voor ons team Vergunningen, Toezicht en Handhaving (VTH) zoeken wij namelijk een:

                      Juridisch adviseur vergunningen Wabo

voor 32 uur per week

Heb je kennis van zowel de Wabo als het lezen van bestemmingsplannen? Ben je ervaren in het voeren van juridische procedures? Ben je slagvaardig, denk je graag in oplossingen en weet je voldoening te halen uit je werk? Dan is dit een interessante vacature voor jou!

Wat ga je concreet doen?

 • Je stelt verweerschriften op en vertegenwoordigt de gemeente bij de bezwaarschriftencommissie, de rechtbank en de Raad van State;
 • Je adviseert collega’s op het gebied van het omgevingsrecht en bestuurs(-proces)recht;
 • Je voert juridische kwaliteitscontroles uit op te nemen besluiten;
 • Je fungeert als sparringpartner voor collega’s;
 • Je draagt bij aan de jaarlijks op te stellen uitvoeringsprogramma’s, jaarverslagen en het (uitvoerings-)beleid op het gebied van het omgevingsrecht.

Je team
Je komt te werken in het team VTH binnen de afdeling Publiekszaken. Dit team bestaat uit een mooie mix van 12 enthousiaste collega’s: vergunningverleners, juridische adviseurs en handhavers, toezichthouders en een administratief ondersteuner. Het team doet, onder andere, de integrale toetsing van aanvragen voor omgevingsvergunningen, sloopmeldingen en meldingen brandveilig gebruik. Het voert toezicht en handhaving uit op dit beleidsveld. Tevens de bezwaar- en beroepsprocedures die uit de vergunningverlening en handhaving volgen. Daarnaast is het team verantwoordelijk voor beleidsadvisering op het gebied van het omgevingsrecht. Er wordt vanuit het gemeentehuis, thuis of het gebied gewerkt. De sfeer is goed en de collega’s werken op informele wijze samen en ondersteunen elkaar waar nodig.

Wat breng jij mee?

 • Een op de functie gericht HBO werk- en denkniveau;
 • Ervaring op het vakgebied, kennis van de Awb en de Wabo
 • Een grote mate van omgevingsbewustzijn en politiek-bestuurlijke sensitiviteit;
 • Resultaat- en oplossingsgerichtheid;
 • Een stimulerende, flexibele en klantgerichte instelling;
 • Uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

Wat bieden wij?
Een uitdagende functie in een boeiende werkomgeving die volop in ontwikkeling is, waaraan jij een positieve bijdrage kan leveren. Afhankelijk van je kennis en ervaring die je inbrengt, bedraagt het salaris minimaal € 2.865,- en maximaal € 4.208- (salarisschaal 9 CAO gemeenten peildatum 1 april 2022) op basis van een 36-urige werkweek. In eerste instantie voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Daarnaast biedt de gemeente Tynaarlo je een goed pensioen (ABP), een individueel keuzebudget (17,05%), betaald ouderschapsverlof, flexibele werktijden, een thuiswerkvergoeding en opleidingen om je kennis en kwaliteiten verder te ontplooien.

Enthousiast geworden?
Herken je jezelf in de omschrijving en heb je belangstelling in de functie? Dan gaan we graag met je in gesprek! Je kunt tot en met 19 maart 2023 solliciteren via www.vooruitindrenthe.nl De selectiegesprekken vinden plaats op donderdag 23 maart 2023.

Wil je nog even contact voordat je reageert? Bel dan met Rogier Waijer (juridisch adviseur) of Jennifer Ponsen (vakmanager Publiekszaken) via 0592 – 266 662.

Deze vacature is zowel intern als extern opengesteld, waarbij geldt dat interne kandidaten voorrang hebben bij gelijke geschiktheid.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.