Interim HR-adviseur || 28-36 uur per week

Wij zijn op zoek naar een interim HR-adviseur! Iemand die wil werken in een omgeving met een open cultuur, die enthousiasmeert en inspireert en verbinding zoekt. Hebben wij jouw interesse gewekt? Lees dan snel verder!

Team HRM
Onze organisatie bestaat uit drie domeinen met in totaal zo’n 300 medewerkers: het fysiek domein, het domein Mens & Maatschappij en het domein dienstverlening. Als team HRM ondersteunen wij deze drie domeinen. Wij zijn op zoek naar een ervaren interim HR-adviseur die ons team komt versterken. Team HRM bestaat uit een aantal professionals: een Arbo-preventiemedewerker, een medewerker rechtspositie, twee HR-adviseurs en een HR-medewerker. We zoeken een HR-adviseur die overzicht houdt in onze complexe organisatie en energie krijgt van de grote dynamiek die onze relatief kleine gemeente heel interessant maakt. Een adviseur die uitdaging vindt in het werken in een organisatie die aan het veranderen is en die deze verandering samen met ons in goede

Wat ga jij doen?
Als HR-adviseur verwachten wij dat je in staat bent en er plezier in hebt om breed naar HRM en organisatievraagstukken te kijken en daarover te adviseren. Je ondersteunt het management en onze medewerkers. Je ontwikkelt, actualiseert en adviseert over HR-beleid en processen die passen bij onze organisatiedoelen. Het komende jaar ligt de focus op het herijken van een aantal regelingen en beleidsvraagstukken. Daarnaast adviseer je management en directie, gevraagd en ongevraagd over de toepassing, implementatie en uitvoering van het HR-beleid.

Wie ben jij?
Jij bent:

  • een allround en ervaren HR-adviseur met HBO werk- en denkniveau;
  • een teamspeler en een verbinder van het type “hands-on”;
  • organisatiesensitief;
  • iemand die een uitdaging ziet in het zoeken naar verbeteringen in de processen;
  • iemand die beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, wat je tot een stevige gesprekspartner maakt;
  • vernieuwend, creatief en je hebt een duidelijke visie op het vak;
  • iemand die regie kan voeren op processen
  • flexibel en veranderingsgericht;
  • iemand die de samenwerking opzoekt.

Wat bieden we jou?
Een uitdagende en veelzijdige functie in een informele en collegiale werksfeer voor 28-36 uur in de week. Het betreft een interim- klus tot 1 september 2023.

Wil je meer weten?
Neem dan contact op met Laurens Prikken. Dit doe je door te bellen ( 0592-266696) of te mailen (l.prikken@tynaarlo.nl).

Heb je belangstelling?
Dan zien wij jouw motivatie graag tegemoet! Reageren kan tot en met 27 november 2022 via www.vooruitindrenthe.nl.
De sollicitatiegesprekken hebben we gepland in de week van 28 november.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld