HR-adviseur

Tynaarlo
Tussen Groningen en Assen liggen achttien dorpen: Vries, Eelde/Paterswolde, Zuidlaren, Taarlo, Zeegse, De Punt, Zeijen… stuk voor stuk prachtige Drentse kernen die samen de gemeente Tynaarlo vormen. Er wonen bijna 34.000 mensen, die – volgens onderzoek – tot de gelukkigste van Nederland behoren.

Het prachtige gemeentehuis – jouw werkplek! - staat in Vries. 12 vakgroepen, ondergebracht in 3 domeinen (Fysiek, Sociaal en Dienstverlening), werken hard aan de ambities van de gemeente en de gemeentelijke organisatie. De gemeentelijke organisatie heeft haar ambities in een organisatievisie verwoord. Kenmerken van die ambities zijn: een heldere en transparante organisatie die dicht bij de inwoners staat. Dat betekent een wendbare, slagvaardige organisatie gericht op de buitenwereld, met medewerkers die professioneel, lerend en betrokken zijn.

Voor de gemeente Tynaarlo komt Heeredwinger Advies graag in contact met belangstellenden voor de positie

HR-adviseur

Vind jij uitdaging in organisatieontwikkeling? Maak jij graag bestaand HR-beleid actueel? Weet jij nieuwe HR-instrumenten om te zetten in praktisch uitvoerbare processen? En ben je vernieuwend en creatief? Ben jij die adviseur die het uitdagend vindt te werken in een organisatie die voortdurend aan het veranderen is? Dan is deze functie je op het lijf geschreven! Lees verder en bel of mail met Mirjam Smit: 06-25125086 / m.smit@heeredwinger.nl

De organisatie
Je wordt lid van het team HRM bij de vakgroep Financiën, HRM en PSA (Domein Dienstverlening). Bij het team HRM werk je samen met een Arbo-preventiemedewerker, een medewerker rechtspositie, een HR-medewerker en twee HR-adviseurs. Het team Human Resource Management ondersteunt het managementteam (directeur/gemeentesecretaris en de 3 concernmanagers) bij de verdere organisatieontwikkeling en individuele medewerkers op diverse thema’s. Je werkt nauw samen met het team PSA, het serviceteam van de gemeente die de Personeels- en Salarisadministratie van de gemeenten Tynaarlo, Assen en Aa en Hunze verzorgen. Je rapporteert aan de vakmanager Personeel.

De opgaven
Als HR-adviseur houd je je bezig met grote en kleinere zaken: je ondersteunt het management (vakmanagers, concernmanagers en directeur) bij de implementatie van (nieuw) HR-beleid. Dat HR-beleid ontwikkel je samen met je collega’s. Inzetbaarheidsvraagstukken, personeelsformatie, strategisch personeelsbeleid, werving & selectie-, opleiden & ontwikkelen en gesprekscyclus zijn thema’s die de komende periode aan de orde komen. De praktische uitvoerbaarheid houd je daarbij in de gaten. Daarnaast ligt de focus op het actualiseren van een aantal regelingen. Je bent vraagbaak voor je directe en indirecte collega’s. Je draagt bij aan juiste sturingsinformatie, analyseert deze en rapporteert en adviseert daarover aan het management. Waar dat kan breng je oplossingsrichtingen en alternatieven in beeld en help je management en bestuur alle belangen goed te wegen bij het nemen van besluiten.

Kwalificaties
De gemeente Tynaarlo zoekt een ervaren HR-adviseur die energie krijgt van het meenemen van het team HR in een veranderende politiek-bestuurlijke context. Uit jouw cv blijkt dat veranderen, verbeteren en vernieuwen in je DNA zit. Je houdt overzicht en hebt een praktische inslag. Als allround HR-adviseur weet je vanzelfsprekend en overtuigend op verschillende niveaus impact te maken. Met jou als teamlid weten de collega’s van de vakgroep dat dienstverlening voor de gehele organisatie weer een stap verder wordt gebracht. Je weet dat verandering een lange adem vergt, je houdt de doelstellingen goed in de gaten en je wordt gedreven door resultaat. En dat alles met optimisme en werkplezier!

Procedure
Spreekt deze functie je aan? Heeredwinger Advies ondersteunt de gemeente Tynaarlo bij de werving en selectie van de HR-adviseur. Je kunt Mirjam Smit bellen voor nadere informatie en een ontmoeting: 06-25125086/m.smit@heeredwinger.nl

Het salaris bedraagt maximaal € 4.671,= (salarisschaal 10 CAO gemeenten) op basis van een 36-urige  werkweek. Ook is er een Individueel Keuze Budget van 17,05% (w.o. vakantiegeld en eindejaarsuitkering). Deze extra salariscomponent kun je naar eigen wens en flexibel inzetten. De gemeente Tynaarlo biedt daarnaast nog diverse secundaire arbeidsvoorwaarden zoals hybride werken, betaald ouderschapsverlof, flexibele werktijden en ruime opleidingsmogelijkheden.