Cultuurcoach voor 24 tot 28 uur per week

De gemeente Tynaarlo, in het noorden van Drenthe, heeft ruim 33.000 inwoners. Ze heeft achttien dorpen, waarvan Zuidlaren, Vries en Eelde/Paterswolde de grootste en bekendste zijn. De dorpen liggen in een prachtig landschap tussen de stad Groningen en Assen. Geen wonder dat de inwoners van Tynaarlo -zo blijkt uit onderzoek- tot de gelukkigste van Nederland behoren.

We willen daar als gemeente graag aan blijven bijdragen, maar dat gaat niet vanzelf. Daarom zijn we als organisatie enthousiast bezig ons verder te ontwikkelen. Open, toegankelijk, betrouwbaar, duidelijk en slagvaardig zijn daarbij de cruciale begrippen.

Er zijn veel vrijwilligers, culturele verenigingen en instellingen actief in Tynaarlo. In 2018 was Tynaarlo de culturele gemeente van Drenthe. Activiteiten en netwerken die toen zijn ontplooid vormen nog steeds een belangrijke basis voor veel activiteiten op het gebied van kunst en cultuur. De verscheidene activiteiten bieden inwoners kansen om mee te doen in deze mooie gemeente.

Om dat verder te stimuleren en al die verschillende partijen aan elkaar te verbinden is de gemeente Tynaarlo op zoek naar een:

Cultuurcoach voor 24 tot 28 uur per week

die bijdraagt aan een divers cultureel aanbod in onze dorpen

De cultuurcoach is er voor inwoners, verenigingen, stichtingen en instellingen die een culturele activiteit willen organiseren. Het werk van de cultuurcoach bestaat voornamelijk uit het verbinden van deze actoren en het faciliteren van de activiteiten. De cultuurcoach is hèt aanspreekpunt op het gebied van cultuur en ondersteunt culturele inwonersinitiatieven. De focus ligt op de doelgroepen jongeren, ouderen en nieuwkomers.

Als cultuurcoach ben je niet enkel een prater, maar help je vooral culturele activiteiten mogelijk te maken.

Dat is goed voor de reuring en de leefbaarheid in onze dorpen en het biedt ook kansen voor mensen die mee willen doen. We geloven dat kunst en cultuur het meedoen in de samenleving stimuleert. Vanuit die overtuiging werken we vanuit de gemeente graag mee aan een aansprekend cultureel pakket met toegankelijke activiteiten.

Organisatie
De cultuurcoach maakt onderdeel uit van ons domein Mens & Maatschappij. In samenwerking met de andere cultuurcoaches en in overleg met de beleidsambtenaar kunst en cultuur wordt het culturele beleid uitgevoerd.

De cultuurcoach werkt daarnaast nauw samen met culturele instellingen, buurtwerkers, jongerenwerkers, sociale teams en buurtsportcoaches. Samen bundelen zij de krachten van cultuur, sport en welzijn in de wijk en benutten daarvoor elkaars netwerk.

Wat verwachten wij van jou?

  • Je hebt kennis, ervaring en een opleiding op het gebied van kunst en cultuur op Hbo-niveau;
  • Je weet van aanpakken en wilt resultaten behalen. Je bent een echte aanjager. Kernwoorden hierbij zijn: creatief, zelfstandig en flexibel;
  • Je bent in staat om samen met het “culturele veld” die activiteiten te benoemen die kansrijk zijn, waar inwoners bij betrokken kunnen worden en mee kunnen doen;
  • Je hebt kennis op gebied van kunst en cultuur, subsidie, sponsoring, fondsenwerving en vergunningen en ervaring met het organiseren van activiteiten;
  • Je bent communicatief sterk, spreekt de taal van het culturele veld en hebt een open werkhouding;
  • je beschikt over overtuigingskracht en goede adviesvaardigheden;
  • Je hebt aantoonbare ervaring met netwerkrelaties en beschikt over gedegen kennis van cultuurparticipatie;
  • Je bent bereid om in de avonduren en in het weekend te werken.

Wat bieden wij jou?

Een leuke functie met veel verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen initiatief, in een prettige en informele collegiale werksfeer. Het gaat om een tijdelijke aanstelling voor één jaar, die bij goed functioneren wordt omgezet in een vaste aanstelling. Afhankelijk van de kwaliteiten die je inbrengt, bedraagt het salaris maximaal € 3.732,- (salarisschaal 8 CAO gemeenten) op basis van een 36-urige werkweek. Wij hebben flexibele werktijden, de mogelijkheden om thuis te werken en een individueel keuzebudget.

Interesse?
Stuur dan uiterlijk 11 september je motivatie en CV via de website www.vooruitindrenthe.nl. De gesprekken vinden in de week van 19 september plaats.

Enthousiast geworden?

Herken je jezelf in de omschrijving en ben je enthousiast geworden? Dan horen we dat graag! Je kunt direct reageren via www.vooruitindrenthe.nl. En heb je liever nog even contact voordat je schrijft? Neem dan contact op met Linda Reinalda (beleidsadviseur kunst en cultuur). Je kunt haar bereiken via het algemene telefoonnummer van de gemeente, 0592 266662, of via info@tynaarlo.nl.