Coördinator P&C/senior financieel adviseur

Coördinator P&C/senior financieel adviseur (32-36 uur per week)

Wij zijn op zoek naar een coördinator P&C/senior financieel adviseur! Heb jij ervaring als coördinator van de P&C cyclus én ben je door de wol geverfd als financieel adviseur? Hebben wij je interesse gewekt? Lees dan snel verder!

Waar kom je te werken?

De gemeente Tynaarlo, in het noorden van Drenthe, heeft de menselijke schaal van ruim 33.000 inwoners. De Gemeente Tynaarlo heeft achttien dorpen, waarvan Zuidlaren, Vries en Eelde/Paterswolde de grootste en bekendste zijn. Zo’n 300 medewerkers werken bij de Gemeente Tynaarlo, verdeeld over drie domeinen: Het Fysieke Domein, Domein Mens & Maatschappij en Domein Dienstverlening.

Als coördinator P&C/senior financieel adviseur val je onder het domein Dienstverlening en werk je bij team Financiën.  

Wat ga je bij onze prachtige gemeente doen?
Solliciteer je bij ons, dan loop je het reële risico dat ook bij jou voorlopig geen dag meer hetzelfde is. Nadat je een kopje koffie of thee hebt gepakt en je collega’s begroet hebt begint voor jou de werkdag.

Je krijgt als senior financieel adviseur verschillende vragen vanuit o.a. het management en het bestuur. Deze vragen variëren van politiek geladen vragen tot vragen over projecten of over de financiële positie van de gemeente en de ontwikkelingen die op de gemeente afkomen met financiële gevolgen. Er wordt verwacht dat je in staat bent om integraal naar vraagstukken te kijken en te adviseren. Daarnaast ben je als coördinator van de P&C-cyclus regievoerder op de producten in de P&C-cyclus, waaronder de jaarstukken en de begroting en zorg je dat deze producten op goede wijze ter besluitvorming worden voorgelegd aan het management, het college en de gemeenteraad.

Het team Financiën
Als coördinator P&C/senior financieel adviseur vorm je samen met je collega’s het financiële geweten van de organisatie. Je maakt onderdeel uit van het team Financiën, bestaande uit zeven enthousiaste professionals die samen verantwoordelijk zijn voor de financiële administratie, het financiële beleid en de advisering omtrent gemeentelijke financiën richting zowel de organisatie als het bestuur. Het team is bezig met een kwaliteitsslag en zoekt iemand die daar op enthousiaste wijze een trekkersrol in wil vervullen.

Wat vragen we van jou?
Je hebt:

 • HBO/WO werk- en denkniveau;
 • Een opleiding op bedrijfseconomisch, accountancy of bedrijfskundig gebied;
 • Ervaring in een (strategische) adviserende rol;
 • Ervaring als coördinator van de P&C-cyclus.

Ben jij:

 • Flexibel, resultaatgericht, en een harde werker met oog voor kwaliteit;
 • Een teamspeler, die buiten de gebaande paden durft te lopen, met een rechte rug;
 • Vooruitstrevend;
 • Klantgericht, maar ook rolbewust;
 • Bewust van je omgeving en beschik je over een gezonde dosis politiek-/bestuurlijke sensitiviteit;
 • En ben jij de verbindende factor tussen financiën en de organisatie.

Wat kun je van ons verwachten?

 • Een boeiende baan in een werkomgeving die volop in ontwikkeling is met collega’s die gedreven zijn in hun vakgebied;
 • Een uitdagende en veelzijdige functie in een informele en collegiale werksfeer voor 32-36 uur in de week;
 • In de functie van coördinator P&C/senior financieel adviseur verdien je, afhankelijk van je kennis, werkervaring en opleiding, maximaal € 5.725,-- (functieschaal 11) bij een 36-urige werkweek. Afhankelijk van je huidige dienstverband maken wij afspraken over de vorm en duur van het dienstverband;
 • Daarnaast biedt de gemeente Tynaarlo nog diverse andere secundaire arbeidsvoorwaarden zoals onder andere een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05%, de mogelijkheid om deels thuis te werken, flexibele werktijden, betaald ouderschapsverlof en opleidingsmogelijkheden.

Nieuwsgierig geworden?
Herken je jezelf in de omschrijving en geloof jij dat je een goede bijdrage aan onze prachtige gemeente kunt leveren? Dan horen we dat graag! Je kunt tot en met 3 december 2023 reageren via www.vooruitindrenthe.nlvacatures. En heb je liever nog even contact voordat je schrijft? Neem dan contact op met Gerjam Reilink, vakmanager Financiën (06 – 2508 1364) of met Marleen Valk, HR-adviseur (06 – 1192 2627) voor meer informatie en/of een kop koffie.

Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern uitgezet waarbij medewerkers in dienst van Tynaarlo voorrang hebben, daarna de medewerkers in SDA verband (Assen en Aa en Hunze), vervolgens de medewerkers van de aangesloten organisaties. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten de voorkeur.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.