Concernmanager dienstverlening

36 uur per week || schaal 13 CAO Gemeenten || Tijdelijk, met uitzicht op een vaste aanstelling.

De ambtelijke organisatie van de gemeente Tynaarlo ‘verbouwt’: ze verandert en ontwikkelt zich. Als organisatie staan we nu op het punt dat het bouwplan klaar is en de steigers staan. Nu is het tijd om te gaan bouwen. We zoeken daarvoor nog een concernmanager die de vakmanagers in het domein dienstverlening aanstuurt en de strategie van de afdeling helpt bepalen.

De gemeente Tynaarlo, in het noorden van Drenthe, heeft ruim 33.000 inwoners. Ze heeft achttien dorpen, waarvan Zuidlaren, Vries en Eelde/Paterswolde de grootste en bekendste zijn. De dorpen liggen in een prachtig landschap tussen de stad Groningen en Assen. Geen wonder dat de inwoners van Tynaarlo -zo blijkt uit onderzoek- tot de gelukkigste van Nederland behoren.

We willen daar als gemeente graag aan blijven bijdragen, maar dat gaat niet vanzelf. Daarom zijn we als organisatie enthousiast bezig ons verder te ontwikkelen. Open, toegankelijk, betrouwbaar, duidelijk en slagvaardig zijn daarbij de cruciale begrippen.

Organisatorische context

Onze organisatie bestaat uit drie domeinen met in totaal zo’n 300 medewerkers: het fysiek domein, het sociaal domein en het domein dienstverlening. Deze domeinen worden aangestuurd door drie concernmanagers, die het strategisch managementteam vormen. Gezamenlijk bestaan deze drie domeinen uit twaalf afdelingen. De afdelingen bestaan ieder uit ongeveer dertig medewerkers van verschillende vakgroepen. Die twaalf afdelingen worden door vakmanagers aangestuurd. Vanwege het vertrek van een collega zoeken we nu een concernmanager voor het domein dienstverlening.

Het domein dienstverlening omvat vijf afdelingen: team informatie en ICT, team vastgoed, team publiekszaken, team communicatie, juridisch, bestuurssecretariaat en facilitaire zaken en team PSA, financiën en HRM. Bij elkaar zijn dit zo’n 125 medewerkers.

Profiel concernmanager

Wij zoeken een enthousiaste, deskundige en daadkrachtige nieuwe collega.

Samen met de directeur en de concernmanagers fysiek domein en sociaal domein vorm je het MT van de gemeente Tynaarlo. Gezamenlijk staan jullie voor de opdracht om de organisatieontwikkeling verder te brengen en te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie waar ontwikkeling en integrale verantwoordelijkheid centraal staan.

We zoeken iemand die overzicht houdt in een complexe organisatie, uitdaging vindt in het werken op het snijvlak van organisatie en politiek én die energie krijgt van de grote dynamiek die onze relatief kleine gemeente heel interessant maakt. Denk hierbij aan onderwerpen met grote maatschappelijke en politieke impact zoals vervanging en vernieuwing van alle scholen en sportaccommodaties, maar ook aan de dynamiek die bijvoorbeeld de financiële cyclus en de invoering van de Omgevingswet met zich meebrengen.

Wat ga je bij ons doen?

Solliciteer je bij ons, dan loop je het reële risico dat ook bij jou voorlopig geen dag meer hetzelfde is. Verwacht in ieder geval geen baan waarbij je de hele dag op je kamer zit, want we verwachten van jou dat je voortdurend in contact bent met de mensen om je heen. De informatie die je ophaalt heb je immers nodig voor je rol binnen het management team en bijvoorbeeld als je het college van B&W adviseert of als je een afdelingsoverstijgend project aanstuurt. Samen met de vakmanagers van domein dienstverlening zet je de lijnen uit voor de ontwikkeling van de organisatie. Soms ben je de sparringpartner, dan weer de beslisser en soms ben je ook diegene die op de rem trapt en zegt: ‘tot hier en niet verder’. En het belangrijkste: je hebt persoonlijke aandacht voor de vakmanagers en faciliteert en stimuleert ze in hun functioneren en ontwikkelen. Oftewel: je helpt de vakmanagers in je domein hun werk goed en met plezier te doen.

Wat verwachten we van jou?

Naast het geven van persoonlijke aandacht aan onze vakmanagers:

  • HBO/WO opleidings- en denkniveau en aantoonbaar relevante leidinggevende ervaring;
  • Je faciliteert de vakmanagers optimaal en staat voor je mensen;
  • Je bent in staat om complexe en inhoudelijke materie op een heldere wijze te presenteren en kunt collega’s meenemen in strategische processen.
  • Je stuurt op prestatie maar geeft daarbij collega’s de ruimte om zich als professional te ontwikkelen.
  • Je hebt affiniteit met de vakinhoud binnen dit domein en bent een goede sparringpartner van de vakmanagers, je collega MT-leden en op politiek-bestuurlijk niveau.
  • Je bent politiek-bestuurlijke sensitief.
  • Je werkt waarden gedreven en toont moreel leiderschap, met een overtuigend voorbeeldgedrag.
  • Je bent een strategisch denker en doorziet de betekenis van maatschappelijk ontwikkelingen voor de organisatie

Wat kun je van ons verwachten?

Een boeiende baan, werkplezier en fantastische collega’s. Het gaat om een tijdelijke aanstelling voor één jaar, die bij goed functioneren wordt omgezet in een vaste aanstelling. Afhankelijk van de kwaliteiten die je inbrengt, bedraagt het salaris maximaal € 6.616,- (salarisschaal 13 CAO gemeenten) op basis van een 36-urige werkweek. Wij hebben flexibele werktijden, de mogelijkheden om thuis te werken en een individueel keuzebudget. En natuurlijk mag je erop rekenen dat jij gefaciliteerd wordt door de directeur, die oog heeft voor jouw functioneren en professionele ontwikkeling.

Procedure

De eerste gesprekken met de selectiecommissie vinden 20 mei plaats. De uitnodigingen versturen we 18 mei. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Enthousiast geworden?

Herken je jezelf in de omschrijving en ben je enthousiast geworden? Dan horen we dat graag! Je kunt direct reageren via www.vooruitindrenthe.nl. En heb je liever nog even contact voordat je schrijft? Neem dan contact op met Jan Westen (interim concernmanager domein Dienstverlening). Dit doe je door te mailen via info@tynaarlo.nl onder vermelding van zijn naam. Hij belt dan later op de dag terug. Dit kan ook in de avonduren zijn.

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.