Bestuurlijk Juridisch adviseur

De gemeente Tynaarlo, in het noorden van Drenthe, heeft ruim 33.000 inwoners. Ze heeft achttien dorpen, waarvan Zuidlaren, Vries en Eelde/Paterswolde de grootste en bekendste zijn.
De dorpen liggen in een prachtig landschap tussen de stad Groningen en Assen. Geen wonder dat de inwoners van Tynaarlo -zo blijkt uit onderzoek- tot de gelukkigste van Nederland behoren.

We willen daar als gemeente graag aan blijven bijdragen, maar dat gaat niet vanzelf. Daarom zijn we als organisatie enthousiast bezig ons verder te ontwikkelen. Helder, slagvaardig, verbindend, inwonersgericht en flexibel zijn daarbij de cruciale begrippen.

Er liggen voldoende uitdagingen. Want bovenop de algemene ontwikkelingen waar álle gemeenten mee te maken hebben, spelen er bij ons ook onderwerpen als omvangrijke woningbouwprojecten, de toekomst van Groningen Airport Eelde, de centrumontwikkeling in Zuidlaren en de vestiging van een AZC.

  

Wij, het Team Juridisch Zaken, zoeken een nieuwe collega. Een

 Bestuurlijk Juridisch adviseur (24-32 uur)

Iemand die energie krijgt van de grote dynamiek die onze relatief kleine gemeente zo interessant maakt.

Wil jij elke dag aan de slag met interessante juridische vraagstukken waarmee je andere inwoners, collega’s en bestuurders echt verder helpt? Ben je pragmatisch ingesteld en goed in communicatie met interne en externe relaties? En heb je zin om je samen met een enthousiast team verder te ontwikkelen? Dan ben jij degene die we zoeken.

 Wat ga je bij ons doen?

Ons team bestaat uit vier collega’s: drie juridisch adviseurs en de medewerker verzekeringen. Je gaat je bij ons bezighouden met een breed takenpakket. Het ene moment adviseer je een collega of een wethouder over een juridische strategie, vervolgens bereid je met onze huisadvocaat het pleidooi voor de rechtszaak van volgende week voor, en even later handel je een verzoek af in het kader van de Wet Open Overheid.

Daarnaast stroop jij je mouwen ook graag op om samen met ons te werken aan

  • het vormgeven van regelgeving, juridische kaders en richtlijnen;
  • het toetsen en verbeteren van juridische processen en;
  • allerlei praktische zaken zoals het bijhouden van het mandaatregister, het publiceren van bekendmakingen en het toetsen van besluiten en beschikkingen.

 Wie ben jij?

Je bent een enthousiast persoon die van aanpakken houdt. Je werkt zelfstandig en doet dat graag in een team. Je zoekt de samenwerking met collega’s en kijkt ook actief waar jij de ander met jouw kennis en ervaring kunt helpen.

Je staat stevig in je schoenen in de politiek-bestuurlijke omgeving waarin je werkt. Je staat open naar anderen en je staat tegelijkertijd ook voor je eigen professionele opvattingen en adviezen. Je denkt als bestuurlijk juridisch adviseur ook mee buiten de juridische kaders: naar wat óók kan. En dat met een praktische blik.

Wat vragen wij? Je hebt:

  • een afgeronde studie HBO Rechten of WO Nederlands Recht;
  • gedegen kennis van de Algemene wet bestuursrecht en de Gemeentewet;
  • enige jaren relevante werkervaring binnen een politiek-bestuurlijke omgeving;
  • aantoonbare werkervaring (bij voorkeur bij een gemeente) met het toetsen van juridische processen, publicatie van regelgeving en advisering bij juridische vraagstukken.

Wat hebben wij te bieden?

Een boeiende en leuke baan in een enthousiast team in een dynamische omgeving. Het gaat om een tijdelijke aanstelling voor één jaar die bij goed functioneren wordt omgezet in een vaste aanstelling. Afhankelijk van de kwaliteiten die je inbrengt, bedraagt het salaris minimaal € 3090,- en maximaal € 4671,- (salarisschaal 10 Cao Gemeenten) op basis van een 36-urige werkweek. Wij hebben flexibele werktijden, de mogelijkheden om thuis te werken en een individueel keuzebudget.

Wil je meer weten?

Neem dan contact op met Bea Slofstra, bestuurlijk juridisch adviseur. Dat kan telefonisch via ons algemene telefoonnummer: 0592 – 266 662 of per e-mail b.slofstra@tynaarlo.nl.

Solliciteren

Word jij enthousiast van deze vacature? Solliciteer dan vóór 5 september aanstaande via de website www.vooruitindrenthe.nl. We kijken uit naar je reactie!

De sollicitatiegesprekken hebben we gepland op maandagochtend 12 september. Je ontvangt uiterlijk 7 september een mail van ons als we je willen uitnodigen voor een gesprek.

Deze functie staat zowel intern als extern open. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een interne kandidaat. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.