Bestuurlijk Juridisch adviseur

Ben jij pragmatisch ingesteld, ben jij een ster in klachtenafhandeling en wil jij elke dag aan de slag met interessante juridische vraagstukken waarmee je andere mensen echt verder helpt? Lees dan snel verder!

De gemeente Tynaarlo, in het noorden van Drenthe, heeft ruim 33.000 inwoners. Ze heeft achttien dorpen, waarvan Zuidlaren, Vries en Eelde/Paterswolde de grootste en bekendste zijn. De dorpen liggen in een prachtig landschap tussen de stad Groningen en Assen. Geen wonder dat de inwoners van Tynaarlo -zo blijkt uit onderzoek- tot de gelukkigste van Nederland behoren. We willen daar als gemeente graag aan blijven bijdragen, maar dat gaat niet vanzelf. Daarom zijn we als organisatie enthousiast bezig ons verder te ontwikkelen. Helder, slagvaardig, verbindend, inwonersgericht en flexibel zijn daarbij de cruciale begrippen. Wij zoeken een enthousiaste collega die dit samen met ons wil uitdragen.

Voor het team Bestuurlijk Juridische Zaken zoeken wij een

Bestuurlijk Juridisch adviseur (24-28 uur in de week)

In deze functie heb je een belangrijke rol met betrekking tot juridisch beleid en advisering. Je bent allround inzetbaar, maar hebt met name affiniteit met klachtenbehandeling, integriteit en algemene bestuurlijk-juridische advisering.

Hoe ziet jouw werkweek eruit?

 • Je adviseert over bestuursrechtelijke aangelegenheden;
 • Je levert een bijdrage aan de vormgeving van juridische kaders en richtlijnen;
 • Je vertegenwoordigt de gemeente in juridische procedures en treedt zo nodig op als intermediair naar advocaten of externe (juridische) adviseurs;
 • Je zorgt samen met je collega’s van Juridische Zaken voor een juiste klachtafhandeling bij de gemeente Tynaarlo;
 • Je bent het aanspreekpunt voor de lokale ombudsvoorziening en neemt deel aan het klachtennetwerk Noord-Nederland.  

Wat vragen wij ?

 • Een op de functie toegesneden opleiding HBO- /WO- niveau;
 • Ambitie om het klachtenmanagement naar een hoger niveau te tillen;
 • Een klantgerichte houding en een goed ontwikkeld gevoel voor ambtelijke, politiek-bestuurlijke en maatschappelijke verhoudingen;
 • Een pragmatische instellingen uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden;
 • Een teamspeler die in staat is zelfstandig te werken, prioriteiten stelt maar ook flexibel kan inspelen op dringende zaken;
 • Iemand die denkt in mogelijkheden en kansen.

Wij bieden jou
Een werkomgeving die volop in ontwikkeling is met collega’s die gedreven zijn in hun vakgebied. In de functie van vakspecialist A verdien je maximaal
€ 4.494,-- (functieschaal 10) bij een werkweek van 36 uur. Inpassing is afhankelijk van je kennis en ervaring. Het gaat in eerste instantie om een tijdelijke aanstelling voor één jaar die bij goed functioneren wordt omgezet in een vaste aanstelling. Daarnaast biedt de gemeente Tynaarlo nog diverse andere secundaire arbeidsvoorwaarden zoals onder andere een Individueel Keuze Budget (IKB), betaald ouderschapsverlof en opleidingsmogelijkheden.

Wil je meer weten?
Heb je nog vragen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met Bea Slofstra (Juridisch Adviseur). Zij is bereikbaar op 0592-266 620. Heb je nog vragen over de procedure? Neem dan contact op met Jeroen Soppe (Manager Dienstverlening). Hij is bereikbaar op 0592 - 266 958.

Heb je belangstelling?
Dan zien wij je reactie graag tegemoet! Stuur ons uiterlijk 7 november 2021 een gemotiveerde brief en je CV via Vooruit In Drenthe.

Acquisitie
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.