Beleidsadviseur Water voor 28 tot 36 uur per week

De gemeente Tynaarlo, in het noorden van Drenthe, heeft ruim 33.000 inwoners. Ze heeft achttien dorpen waarvan Zuidlaren, Vries en Eelde/Paterswolde de grootste en bekendste zijn. De dorpen liggen in een prachtig landschap tussen de stad Groningen en Assen. Geen wonder dat de inwoners van Tynaarlo – zo blijkt uit onderzoek – tot de gelukkigste van Nederland horen.

We willen daar als gemeente graag aan blijven bijdragen, maar dat gaat niet vanzelf. Daarom zijn we als organisatie enthousiast bezig ons verder te ontwikkelen. Helder, slagvaardig, verbindend, inwonersgericht en flexibel zijn daarbij de cruciale begrippen.

Binnen ons team Gemeentewerken zijn we op zoek naar een

Beleidsadviseur Water voor 28 tot 36 uur per week

Team Gemeentewerken is onderdeel van het Fysiek Domein. In dit domein spelen we als medewerkers een actieve rol bij de opgaven op het gebied van duurzame leefomgeving. Binnen team Gemeentewerken zijn we vooral bezig met de inrichting en het functioneren van de openbare ruimte.

Als gemeente staan we de komende jaren voor uitdagingen als hitte, droogte en biodiversiteit. Jij pakt deze uitdagingen met beide handen aan. Dit doe je samen met onze beleidsadviseurs klimaatadaptatie, riolering en groen, maar ook met andere collega’s binnen en buiten onze organisatie.

Wat ga je bij ons doen?

 • Je levert een bijdrage aan de strategische koers gericht op de beleidsopgaven klimaat en waterveiligheid, geeft uitvoering aan ons waterbeheerprogramma en stelt daarvoor beleidsvoorstellen op;
 • Je werkt klimaat- en waterplannen uit, onder andere vanuit de stresstest, RAS, omgevingsvisie en GRP;
 • Je initieert processen tot het komen van oplossingen bij complexe vraagstukken zoals het robuust en klimaatbestendig verhelpen en voorkomen van (grond)waterproblemen voor nu en in de toekomst (2050);
 • Je vertegenwoordigt de gemeente ambtelijk in samenwerkingsverbanden waarbij meerdere (gebieds)partners aan tafel zitten met verschillende belangen.

Wat verwachten we van je?

 • Je brengt nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied van buiten naar binnen en andersom;
 • Je hebt oog voor innovatie op het gebied van hydrologie;
 • Je kunt schakelen tussen operationeel, tactisch en strategisch waarbij je boven de materie kunt staan, verbindingen legt en besluiten neemt waarvan je de consequenties kunt overzien;
 • Je kunt een visie concretiseren, adviseert collega’s en bestuur over de koers om onze (klimaat) doelen en ambities te bereiken;
 • Je doet dit vanuit een gedegen inhoudelijke ervaring en achtergrond met gevoel voor bestuurlijke verhoudingen;
 • Je bent voldoende financieel onderlegd voor budgetbeheer en subsidieregelingen voor klimaatdoeleinden;
 • Je handelt klachten over waterproblemen af en houdt zicht op bestaande en risico-aansprakelijkheidssituaties, zowel in beleidsmatige als in uitvoerende zin. Je kunt meedenken in oplossingen bij complexe vraagstukken zoals waterproblemen klimaatbestendig verhelpen en voorkomen voor nu en in de toekomst.

Verder:

 • Heb je HBO werk- en denkniveau (bijvoorbeeld door een opleiding in milieutechnologie, hydrologie of ecologie of aantoonbare relevante werkervaring met kennis van klimaatadaptatie en water);
 • Ben je op de hoogte van actuele maatschappelijke en vakinhoudelijke ontwikkelingen;
 • Heb je ruime kennis van en ervaring met beleidsprocessen. Bekendheid met gemeentelijke besluitvorming is een pré;
 • Ben je enthousiast, initiatiefrijk en leergierig;
 • Ben je een teamspeler en zoek je verbinding, maar kun je ook goed zelfstandig werken;
 • Ben je doortastend en resultaatgericht;
 • Ben je schriftelijke en communicatief vaardig;
 • Ben je omgevingsbewust en heb je oog voor bestuurlijke verhoudingen.

Wat kun je van ons verwachten?

Een werkterrein dat volop in ontwikkeling is met collega’s die gedreven zijn in hun vakgebied. In de functie van Beleidsadviseur Water verdien je maximaal € 4.671,00 (functieschaal 10) bij een werkweek van 36 uur. Inpassing is afhankelijk van kennis en ervaring. Daarnaast biedt de gemeente Tynaarlo nog diverse andere secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een Individueel Keuze Budget (IKB), betaald ouderschapsverlof en opleidingsmogelijkheden.

Het gaat in eerste instantie om een dienstverband voor één jaar. Bij goed functioneren kan dit worden omgezet in een vast dienstverband.

Wil je meer weten?

Heb je vragen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met Alexander de Jong, beleidsmedewerker riolering, bereikbaar via het algemene telefoonnummer van de gemeente Tynaarlo, 0592 266662.
Heb je nog vragen over de procedure? Neem dan contact op met Ria de Boer, vakmanager, via hetzelfde telefoonnummer.

Heb je interesse?

Dan zien wij je reactie graag tegemoet! Reageren kan tot en met zondag 28 augustus 2022.
Upload je CV en een motivatiebrief via www.vooruitindrenthe.nl.

Zien wij in jou onze nieuwe collega? Dan nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek.
De gesprekken vinden plaats op donderdag 8 september 2022, de uitnodigingen versturen we maandag 5 september 2022.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.