Beleidsadviseur Water

De gemeente Tynaarlo, in het noorden van Drenthe, heeft ruim 33.000 inwoners. Ze heeft achttien dorpen waarvan Zuidlaren, Vries en Eelde/Paterswolde de grootste en bekendste zijn. De dorpen liggen in een prachtig landschap tussen de stad Groningen en Assen. Geen wonder dat de inwoners van Tynaarlo – zo blijkt uit onderzoek – tot de gelukkigste van Nederland horen.

We willen daar als gemeente graag aan blijven bijdragen, maar dat gaat niet vanzelf. Daarom zijn we als organisatie enthousiast bezit ons verder te ontwikkelen. Helder, slagvaardig, verbindend, inwonersgericht en flexibel zijn daarbij de cruciale begrippen.

Om onze beleidsopgaven voor waterkwaliteit en waterveiligheid goed te kunnen uitvoeren zijn wij op zoek naar een

Beleidsadviseur Water voor 28 tot 36 uur per week

Als gemeente staan we de komende jaren voor flinke uitdagingen. Als beleidsadviseur pak jij deze uitdagingen met beide handen aan. Je adviseert je collega’s, externe partijen en bestuur over de koers om onze (klimaat) doelen en ambities te bereiken: van visie naar concrete maatregelen. Je doet dit vanuit een gedegen inhoudelijke ervaring en achtergrond met gevoel voor bestuurlijke verhoudingen.

Wat vragen we van jou?

  • Je levert een bijdrage aan de strategische koers gericht op de beleidsopgaven klimaat en waterveiligheid, geeft uitvoering aan ons waterbeheerprogramma en kunt daarvoor beleidsvoorstellen opstellen;
  • Je kunt meedenken in oplossingen bij complexe vraagstukken zoals waterproblemen klimaatbestendig verhelpen en voorkomen voor nu en in de toekomst;
  • Je brengt nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied van buiten naar binnen en andersom; je hebt oog voor innovatie op het gebied van hydrologie;
  • Je kunt schakelen tussen operationeel, tactisch en strategisch waarbij je boven de materie kunt staan, verbindingen legt en besluiten neemt waarvan je de consequenties kunt overzien;
  • Je vertegenwoordigt de gemeente ambtelijk in samenwerkingsverbanden waarbij meerdere (gebieds) partners aan tafel zitten met verschillende belangen.

Naar wie zijn wij op zoek?
Wij zijn op zoek naar een adviseur die met een doortastende en resultaatgerichte aanpak te werk kan gaan. Voor de uitdagingen die te wachten staan, is het belangrijk dat je met jouw inhoudelijk kennis en kunde een toegankelijke sparringpartner bent die schriftelijk en communicatief vaardig is. Ook zoeken wij iemand die omgevingsbewust is en oog heeft voor bestuurlijke verhoudingen. Verder heb je:

  • HBO werk- en denkniveau (bijvoorbeeld Milieutechnologie, Hydrologie of Ecologie)
  • Ruime kennis en ervaring met beleidsprocessen op het gebied van water (systemen)

Wij bieden jou:
Een werkomgeving die volop in ontwikkeling is met collega’s die gedreven zijn in hun vakgebied. In de functie van Beleidsadviseur Water verdien je maximaal € 5.009 (functieschaal 10) bij een werkweek van 36 uur. Inpassing is afhankelijk van kennis en ervaring. Het gaat in eerste instantie om een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor één jaar die bij goed functioneren wordt omgezet in een vast dienstverband. Daarnaast biedt de gemeente Tynaarlo nog diverse andere secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een Individueel Keuze Budget (IKB), betaald ouderschapsverlof en opleidingsmogelijkheden.

Wil je meer weten?
Heb je vragen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met Ria de Boer, vakmanager, bereikbaar op 0592-266892.

Heb je interesse?
Dan zien wij je reactie graag tegemoet! Stuur ons uiterlijk 11 juni 2023 een gemotiveerde brief en je CV via www.vooruitindrenthe.nl/vacatures.

Zien wij in jou onze nieuwe collega? Dan nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek in week 25.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.