Beleidsadviseur Jeugd

De gemeente Tynaarlo, in het noorden van Drenthe, heeft ruim 33.000 inwoners. Ze heeft achttien dorpen, waarvan Zuidlaren, Vries en Eelde/Paterswolde de grootste en bekendste zijn. De dorpen liggen in een prachtig landschap tussen de stad Groningen en Assen. Geen wonder dat de inwoners van Tynaarlo - zo blijkt uit onderzoek - tot de gelukkigste van Nederland behoren.

We willen daar als gemeente graag aan blijven bijdragen, maar dat gaat niet vanzelf. Daarom zijn we als organisatie enthousiast bezig ons verder te ontwikkelen. Helder, slagvaardig, verbindend, inwonersgericht en flexibel zijn daarbij de cruciale begrippen. Voor de versterking van onze afdeling beleid, binnen het domein Mens en Maatschappij, zoeken wij een:

Beleidsadviseur Jeugd (28-32 uur in de week)

In deze functie heb je een belangrijke rol binnen de vakgroep Beleid van domein Mens en Maatschappij met als specifieke aandachtsgebied Jeugd. De landelijke hervormingsagenda en de regionale ontwikkelingen in de Jeugdhulpregio Drenthe zijn van grote invloed op jouw werk. Daarnaast zijn er lokaal ontwikkelingen en bestuurlijke wensen waar jij een belangrijke rol in gaat spelen.

Wat ga je doen?
Als beleidsadviseur Jeugd adviseer je over het beleidsgebied jeugd. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen en implementeren van een lokale Kindvisie. Je vertaalt wet- en regelgeving naar de Tynaarlose omgeving. Samen met je collega’s lever je een bijdrage in de transformatie om te komen tot goede en betaalbare jeugdhulp. Ook participeer je in regionale samenwerkingsverbanden.
 
Wat vragen wij van jou?
-    Een afgeronde opleiding op ten minste HBO-niveau;
-    Ruime ervaring met advisering aan het college van B&W;
-    Bewezen schrijfvaardigheid op het gebied van beleid;
-    Een pragmatische instelling, uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden;
-    Een teamspeler die in staat is zelfstandig te werken, prioriteiten stelt maar ook flexibel kan inspelen op dringende zaken;
-    Domein overstijgend denken en verbindend handelen;
-    Tot slot je denkt in kansen en mogelijkheden.

Wij bieden jou:
-    Een werkomgeving die volop in ontwikkeling is met collega’s die gedreven zijn in hun vakgebied;
-    Een passend salaris dat recht doet aan jouw ervaring, opleiding en inzet;
-    Afhankelijk van je opleiding en ervaring bieden we een bruto maandsalaris van maximaal € 4.671,-  bij een 36-urige werkweek (in de functie van beleidsadviseur B, schaal 10 CAO gemeenten);
-    Er is sprake van een structurele functie. Afhankelijk van je huidige dienstverband maken wij afspraken over de vorm en duur van het dienstverband;
-    Gemeente Tynaarlo kent goede opleidingsmogelijkheden en secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder opname in het ABP pensioenfonds, betaald ouderschapverlof, een bijdrage in de kosten van de zorgverzekering en een Individueel Keuze Budget van 17,05% bovenop jouw salaris.

Wil je meer weten?
Heb je nog vragen over de werkzaamheden? Stuur dan een mailtje naar l.peters@tynaarlo.nl. Onze vakmanager Beleid Mens en Maatschappij neemt dan contact met je op.

Heb je belangstelling?
Dan zien wij je reactie graag tegemoet! Stuur ons uiterlijk 19 februari een gemotiveerde brief en je CV via Vooruit In Drenthe. De gesprekken vinden plaats op donderdagmiddag 23 februari.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.