Beleidsadviseur duurzaamheid en energietransitie

Tynaarlo is een dynamische gemeente in de kop van Drenthe, tussen Assen en Groningen in. Als gemeente werken we vóór en mét onze inwoners. Zo geven we vorm aan de veranderingen in de maatschappij.

Best complex, en een mooie uitdaging. Het vraagt om creativiteit, doortastendheid en een flinke dosis flexibiliteit.

We werken met een team van beleidsadviseurs aan de opgaven rondom duurzaamheid en energietransitie. Niet op een eilandje gelukkig, binnen de organisatie zijn we als team een spin in het web.

Wij zoeken een nieuwe collega voor 24 – 28 uur per week op het gebied van duurzaamheid en energietransitie. Ben jij diegene die wij zoeken?

Beleidsadviseur duurzaamheid en energietransitie (24 – 28 uur per week)

Wat doe jij?

Jij draagt bij aan het realiseren van de doelen die zijn opgenomen in het gemeentelijk programma duurzaamheid. Binnen dit programma zijn wij als team veel tijd bezig met
hernieuwbare energie  en
de warmtetransitie.
Ook richten we ons op programma- en projectcoördinatie, waarbij we de voortgang bijhouden van het programma duurzaamheid en de resultaten monitoren.

Bij het onderwerp hernieuwbare energie ga je vooral bezig met beleidsontwikkeling en de uitvoering van de RES (Regionale Energie Strategie). Daarnaast ontwikkel je samen met collega’s en externe partijen plannen en projecten op het gebied van de energietransitie. Hierbij kun je denken aan diverse zon op dak-projecten, zoals zon op agrarische daken en zon op dak voor het MKB.

In de uitvoering van de warmtetransitie ben je het ene moment in gesprek met inwoners over hun initiatieven, een ander moment voer je gesprekken met organisaties over koppelkansen. Soms ondersteunen we initiatieven zelf, maar in alle gevallen helpen we de weg te vinden naar organisaties en fondsen die plannen op dit terrein verder kunnen brengen.
Ook het laten uitvoeren van onderzoeken en/of het ontwikkelen van communicatiecampagnes is onderdeel van je werk.

Je doet dit uiteraard niet alleen. We verdelen de werkzaamheden flexibel binnen het team duurzaamheid.

Wij zoeken daarom een teamplayer met ervaring en affiniteit met één of meerdere van de volgende onderwerpen:

  • Hernieuwbare energie
  • Warmtetransitie
  • Beleidsontwikkeling
  • Communicatie

Wie ben jij?
Jij bent een aanpakker. Je ziet taken liggen, en neemt initiatief. Je hebt een frisse blik, je krijgt energie van het samenwerken met inwoners en stakeholders en schakelt snel tussen verschillende activiteiten. Je weet wat er speelt op het gebied van duurzaamheid en de energietransitie, en bent enthousiast om hiermee aan de slag te gaan. Je kan je werk snel eigen maken en/of je hebt eerder binnen een gemeente gewerkt. 

Wat bieden we jou?
Je maakt deel uit van een hecht team, waar we houden van hard werken, goede koffie, chocola en gezelligheid. We bieden je werk waaraan je zelf vorm kan geven, en waarin je verschil kan maken. We zoeken zo snel mogelijk een nieuwe collega voor maximaal 0,78 Fte. Hoeveel uur jij voor ons aan de slag gaat, bepalen we in overleg. Het gaat in eerste instantie om één tijdelijke aanstelling voor één jaar die bij goed functioneren wordt omgezet in een vaste aanstelling. Je salaris hangt deels af van je kennis en ervaring, maar bedraagt maximaal € 4.494,- bruto per maand (functieschaal 10, peildatum 1 oktober 2020) op basis van een 36-urige werkweek.

Heb je nog vragen?
Heb je nog vragen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met Bas Aardema. Hij is bereikbaar op 0592 - 266910.

Heb je interesse?
Reageer dan tot en met 31 januari 2022. Dat kan door het uploaden van je CV en een korte motivatie via www.vooruitindrenthe.nl. Geef daarbij aan voor welke periode, en voor hoeveel uur in de week je beschikbaar bent. Zien wij in jou onze nieuwe collega? Dan nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. De gesprekken vinden plaats op donderdag 3 februari a.s.