Verkeerskundige (vakspecialist verkeer en mobiliteit)

De gemeente Stadskanaal kenmerkt zich door een mentaliteit van lef, aanpakken en pionieren. Onze ambities vertalen we in drie koerslijnen: “Stadskanaal werkt duurzaam!”, “Stadskanaal leeft!” en “Stadskanaal pakt aan!”. Zo vinden we het belangrijk om de economie te verstevigen en meer banen te creëren. We werken hard aan het leefbaar en vitaal houden van onze dorpen en kernen. Gaan we voor kwalitatief goede voorzieningen. Bieden wij ruimte aan het experiment, nieuwe ontwikkelingen en gaan wij voor duurzame oplossingen. Deze koerslijnen willen wij samen met de 32.500 inwoners, ondernemers, instellingen en verenigingen oppakken. Zie jij hierin een uitdaging en wil jij op stimulerende wijze een bijdrage leveren? Dan zoeken we jou!

Voor het team beleid van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer (ROB) zijn wij op zoek naar een ervaren           

Verkeerskundige

(vakspecialist verkeer en mobiliteit)

36 uur /1 fte) 

Het team Beleid Ruimtelijke Ontwikkeling houdt zich bezig met de beleidsontwikkeling van milieu en duurzaamheid, vrijetijdseconomie, economische zaken, stedenbouw en ruimtelijke ordening, wonen, wijkontwikkeling, plattelandsbeleid, verkeer en vervoer, leefbaarheid, en het gemeentelijk vastgoed.

Wat ga je doen

Als verkeerskundige (vakspecialist verkeer en mobiliteit) draag je bij aan de verbetering van de bereikbaarheid, verkeersveiligheid en leefbaarheid binnen de gemeente. Jij beschikt over de competenties om zelfstandig verkeerskundig advies uit te brengen. Vanuit jouw vakgebied kom je samen met andere vakspecialisten tot integrale oplossingen.

De komende jaren komen veel grote ontwikkelingen op ons af. Dit levert een aantal mooie en uitdagende projecten op. Daarnaast werk je aan verkeerskundige vraagstukken.

 • Je treedt op als adviseur in projecten, evenementen, ruimtelijke ontwikkelingen en bouwplannen;
 • Je adviseert over het strategisch beleid van de gemeente en neemt deel aan regionale werkgroepen, onderwerpen als verkeersveiligheid, schoon vervoer, ketenmobiliteit.
 • Je geeft verkeerskundige input aan het ontwerp van de openbare ruimte;
 • Je behandelt vragen, klachten en meldingen van bewoners en zoekt naar duurzame oplossingen;
 • Je bewaakt subsidieregelingen op het gebied van verkeer en vraagt deze tijdig aan;
 • Je onderhoudt een goede samenwerking met de Politie en Veilig Verkeer Nederland;
 • Je communiceert en overlegt met inwoners, bedrijven en organisaties;
 • Deze inwoners, bedrijven en organisaties kunnen jou makkelijk benaderen: jij adviseert hen en zorgt voor de afwikkeling van de advisering.
 • Je bent voor de organisatie dé vraagbaak op jouw vakgebied;
 • Je stelt beleidsplannen op en herijkt deze beleidsplannen conform de meerjarenplanning;
 • Je verzorgt de administratieve werkzaamheden omtrent een verkeersbesluit en dergelijke procedures;
 • Je vertegenwoordigt de gemeente in regionale overleggen met betrekking tot jouw vakgebied.

Wie ben jij?

 • Je bent geïnteresseerd in jouw vakgebied en draagt dat ook uit;
 • Je bent een teamspeler;
 • Je bent creatief en vindingrijk;
 • Je bent flexibel;
 • Je bent collegiaal;
 • Je bent resultaat- en doelgericht.

Wat breng je mee

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Afgeronde opleiding op minimaal HBO bachelor niveau op het gebied van verkeerstechniek of verkeerskunde;
 • Minimaal 2 jaar aantoonbare en relevante werkervaring als verkeerstechnisch ontwerper/adviseur in een gemeentelijke omgeving.
 • Ervaring met het maken en toetsen van schetsontwerpen;

Wat bieden wij

Een interessante functie waarin veel uitdaging en afwisseling zit en enthousiaste collega’s.

Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het bruto maandsalaris minimaal € 3.167,--  (aanloopschaal 9) en maximaal € 5.009,-- (functieschaal 10, salarisnorm 2 januari 2023) op basis van fulltime functievervulling.

De gemeente Stadskanaal kent een systeem van toekenning van uitloopperiodieken en een individueel keuzebudget ter hoogte van 17,05%. De gemeente heeft een uitstekend pakket arbeidsvoorwaarden, met o.a. uitruil woon-werkverkeer, aan- en verkoop van verlofuren, flexibele werktijden en collectieve kortingen op verzekeringen. Ook krijg je de mogelijkheid om gebruik te maken van de trainingen van GoodHabitz en de mogelijkheid tot hybride werken

Het betreft een functie 36 uur (1,0 fte). We bieden je een arbeidscontract voor bepaalde tijd voor 1 jaar. Als het na een jaar van beide kanten goed bevalt, krijg je een arbeidscontract voor onbepaalde tijd.

Informatie

Als je vragen hebt over de functie kun je contact opnemen met Remco Klomp, teamleider beleid van de afdeling ROB, via (0599) 631 631. De interne en externe wervingsprocedure vindt gelijktijdig plaats. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.

Sollicitatie

Ben jij onze nieuwe collega? Stuur dan je motivatie en cv (in Word of PDF), onder vermelding van zaaknummer 121279 naar gemeente@stadskanaal.nl. Je kunt reageren tot woensdag, 27 september 2023. Als wij enthousiast zijn over je sollicitatie, nemen we zo snel mogelijk contact op om een gesprek in te plannen.

 

De Gemeente Stadskanaal vervult een centrumfunctie voor haar omgeving. De vele bedrijven, winkels, zorgvoorzieningen en recreatiemogelijkheden maken het wonen, werken en recreëren aantrekkelijk. Stadskanaal heeft ongeveer 32.500 inwoners, verdeeld over verschillende kernen en dorpen. Deze zijn gelegen in een groene omgeving, het veenkoloniale kanaallandschap én het lichtglooiende Westerwoldse zandlandschap.

De 250 betrokken medewerkers van de gemeente Stadskanaal geven een herkenbaar gezicht aan de dienstverlening die wij dagelijks verlenen. Om onze ambities te realiseren werken we samen met buurgemeenten, het bedrijfsleven en het maatschappelijk veld.

Acquisitie naar aanleiding van de vacaturetekst wordt niet op prijs gesteld.