Teamleider Wmo

De gemeente Stadskanaal is op zoek naar een kandidaat voor de invulling van de vacature 

Teamleider Wmo  (32-36 uur) 

De organisatie en het team

De gemeentelijke organisatie kent drie afdelingen: Dienstverlening, Maatschappelijke Zaken en Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer. Elke afdeling wordt aangestuurd door een afdelingsmanager. De afdeling Maatschappelijke Zaken telt ongeveer 95 medewerkers die zijn ondergebracht in vijf teams: Beleid, werk, Inkomen, Wmo en het CJGV. Deze teams worden sinds een aantal jaren aangestuurd door een teamleider. Een laag die is aangebracht om de lijnen kort te houden en meer aandacht te kunnen hebben voor team- en individuele ontwikkeling. Het team Wmo bestaat uit  de teamleider en consulenten, loketmedewerkers en coördinatoren zorg en veiligheid. 

Wat maakt werken bij de gemeente Stadskanaal zo leuk?

 • De schaalgrootte; Stadskanaal is groot genoeg voor voldoende uitdaging, dynamiek,  verantwoordelijkheid, ruimte, invloed en afwisseling maar is tegelijkertijd niet te groot voor korte lijnen en snel kunnen schakelen.
 • De regio Zuidoost Groningen is qua sociaal economische structuur een interessant gebied.
 • Stadskanaal kent sterke samenwerkingen met ketenpartners.
 • De organisatie is flexibel op het gebied van hybride werken.
 • Met een nieuw bestuur en nog geen gespreid bedje op verschillende vlakken liggen er voldoende kansen.
 • Als gevolg van wijzigingen in wet- en regelgeving is het team continue bezig met nieuwe ontwikkelingen  
 • De cultuur binnen de organisatie kenmerkt zich door een gezonde dosis lef, samen handen uit de mouwen steken, toegankelijkheid, hulpvaardigheid, informeel contact, ontwikkelgerichtheid en professionaliteit. 

Wat zoeken de collega’s in jou?  

Waar collega’s naar op zoek zijn is divers. Ze zeggen er onder andere het volgende over:

-        Mijn teamleider heeft oog voor mijn belangen en het belang van het (hele) team en behartigt en vertegenwoordigt mij en het team richting managementteam, beleid en externe partners.

-        Mijn teamleider is een coach die oog heeft voor de verschillende teamleden en hun kwaliteiten

-        Mijn teamleider weet wat er binnen het team speelt en zorgt voor verbinding.

-        Mijn teamleider is transparant, benaderbaar, laagdrempelig en heeft een vragende houding richting het team.

-        Mijn teamleider geeft mij vertrouwen en staat achter mij en naast mij (bijvoorbeeld bij een klacht).

-        Mijn teamleider neemt het team mee in veranderingen, wil dit samen doen en geeft zo nodig ruimte om te ontwikkelen.

-        Mijn teamleider heeft ervaring met het leiding geven aan een team in het in het sociaal domein en weet waar het team Wmo voor staat.

-        Mijn teamleider weet wat er speelt in de organisatie en houdt mij en het team van de belangrijke dingen op de hoogte. 

Jouw rol en kwaliteiten
Je kunt in samenspraak bepalen wat een medewerker nodig heeft om het werk goed te kunnen doen.
Jouw visie en coachende vaardigheden worden ingezet om het team succesvol te laten functioneren. Het is belangrijk oog te hebben voor onder meer de mate van taakvolwassenheid van de medewerker en zijn of haar ontwikkelbehoeften. Je zorgt dat de persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers op maat wordt gefaciliteerd.

Je bent onderdeel van het managementteam van Maatschappelijke Zaken. Daarin heb je een actieve rol in de ontwikkeling- en uitvoeringsvraagstukken die team overstijgend zijn. Jij en je collega teamleiders zijn zich bewust van hun rol in het sociaal domein en jullie werken hier constructief in samen. Er wordt  integraal en inclusief aan de opdracht gewerkt om onze inwoners, van welke leeftijd dan ook,  te ondersteunen en te faciliteren op die gebieden waar dat echt nodig is.

Je legt verantwoording af aan de manager Maatschappelijke Zaken en adviseert de manager op het vakgebied van het team en de integraliteit binnen de afdeling  en met de partners. 

Wat wij vragen

 • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Je hebt kennis van maatschappelijke en politieke ontwikkelingen en de ervaring hierin te positioneren in het belang van het team Inkomen;
 • Je hebt kennis van de Wmo en aanverwante wet- en regelgeving;
 • Je hebt aantoonbare werkervaring in het vakgebied;
 • Je hebt een menselijke benadering in de coaching van de professionals in het team en een situationele leiderschapsstijl;
 • Je hebt sterke communicatieve vaardigheden en in staat collega’s mee te krijgen in enthousiasme en betrokkenheid;
 • Je bent doel- en resultaatgerichtheid en ondersteunt het team met het behalen van doelen en prioriteitstelling en het doorlopen van de juiste processen;
 • Je hebt een antenne op het gebied van maatschappelijke, organisatorische en politieke ontwikkelingen neemt van de juiste acties hierop;
 • Je kunt omgaan met dilemma’s: je stapt in waar nodig en maakt lastige onderwerpen of situaties bespreekbaar;
 • Je hebt een antenne voor groepsdynamiek, krachten en valkuilen binnen het team weet dat te handelen. 

Wat wij bieden
Uiteraard een uitdagende functie, een leuk team, ontwikkelmogelijkheden, leuke collega’s een fijn werkklimaat en een passend salaris. De functie kent voor een fulltime dienstverband een minimumsalaris van €3396,-- (aanloopschaal 10) en een maximum van €5725,-- (functieschaal 11) op grond van de CAO Gemeenten, norm 2 januari 2023. Daarnaast zijn er uitloopperiodieken die worden toegekend op basis van je functioneren met een maximum €6031,--.

Wij investeren in persoonlijke ontwikkeling en bieden daarmee opleidingen en trainingen, waaronder die van GoodHabitz. Wij kennen moderne arbeidsvoorwaarden met een individueel keuze budget ter hoogte van 17,05% van je salaris. Er is mogelijkheid om flexibel om te gaan met werkdagen en hybride te werken. Hiervoor ontvang je ook een vergoeding.

Informatie en sollicitatie
Als je vragen hebt over de functie, dan kun je contact opnemen met Jakko Zwartsenburg , manager Maatschappelijke zaken, telefoon 0599 631 631. De vacature wordt gelijktijdig in- en extern opengesteld.

Solliciteren kan door een sollicitatiebrief met cv via email te sturen aan gemeente@stadskanaal.nl. In de mail graag vermelden: zaaknummer Z-23-117433.

Een MD profiel kan onderdeel uitmaken van de procedure.

De uiterlijke reactietermijn loopt tot uiterlijk woensdag 14 juni. De gesprekken zullen plaats vinden op maandag 26 juni. 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.