Teamleider Bestuur, Personeel en Organisatie (1,0 fte)

De gemeente Stadskanaal kenmerkt zich door een mentaliteit van lef, aanpakken en pionieren. Onze ambities vertalen we in drie koerslijnen: “Stadskanaal werkt duurzaam!”, “Stadskanaal leeft!” en “Stadskanaal pakt aan!”. Zo vinden we het belangrijk om de economie te verstevigen en meer banen te creëren. We werken hard aan het leefbaar en vitaal houden van onze dorpen en kernen. Gaan we voor kwalitatief goede voorzieningen. Bieden wij ruimte aan het experiment, nieuwe ontwikkelingen en gaan wij voor duurzame oplossingen. Deze koerslijnen willen wij samen met de 32.500 inwoners, ondernemers, instellingen en verenigingen oppakken. Zie jij hierin een uitdaging en wil jij op stimulerende wijze een bijdrage leveren? Dan zoeken we jou!

Teamleider Bestuur, Personeel en Organisatie (36 uur)

De gemeentelijke organisatie bestaat uit drie functionele afdelingen: Maatschappelijke Zaken, Ruimtelijke Ontwikkeling & Beheer en Dienstverlening. Daarnaast maken ook de medewerkers van het Theater Geert Teis deel uit van de ambtelijke organisatie. De organisatie bestaat uit ongeveer 250 medewerkers.

Voor het team Bestuur, Personeel en Organisatie (team BPO), dat onderdeel uit maakt van de afdeling Dienstverlening, zijn wij op zoek naar een teamleider. De afdeling Dienstverlening telt ongeveer 100 medewerkers en 6 teamleiders onder aansturing van een afdelingsmanager. Binnen het nieuwe team BPO is  het onderdeel personeel en organisatie gecombineerd met bestuursondersteuning en programmamanagement.

Deze functie is nieuw toegevoegd met als doel dat de teamleider een impuls kan geven aan verhoging van de gewenste kwaliteit, maar ook kan bijdragen aan het creëren van meer samenhang en verbinding tussen de verschillende taken en betrokken professionals. Dit vraagt persoonlijke aandacht en maatwerk en een teamleider die investeert op inhoud, proces en relatie.

Het team BPO bestaat uit 16 medewerkers en is belast met personele advisering en personeelsadministratie, strategisch bestuurlijke ondersteuning, organisatieontwikkeling en de ontwikkeling van projectmatig werken.

Wat ga je doen?

Je geeft leiding aan het team en bent resultaat- en kwaliteitsgericht. Daarbij heb je oog voor de behoeften van de medewerkers in jouw team en wil jij het beste uit je medewerkers halen. Als proactieve teamleider ben je een stevige gesprekspartner met een klantgerichte instelling. Een daadkrachtige en verbindende adviseur in het interne veranderproces “van goed naar beter”. Daarin weet jij mensen mee te nemen in de uitdagingen en ontwikkelingen in de organisatie. Je bent een voorbeeld in het stimuleren van een werkklimaat waarin aspecten als ontwikkeling, samenwerking, open communicatie en leren centraal staan. Moeilijke kwesties weet jij goed te verwoorden en te vertalen richting management en bestuur. Naast je activiteiten als teamleider neem je deel aan diverse werkgroepen en heb je een actieve rol op het gebied van (het ontwikkelen van) HRM en beleidsuitvoering. Je bent niet alleen sparringpartner voor de professionals binnen je team, maar adviseert ook de teamleiders en afdelingsmanagers bij de ontwikkeling van integraal (personeels)management, concernoverstijgende projecten en over HRM-aspecten in de breedste zin van het woord.

Wat breng je mee?

  • Je beschikt over een HBO+/WO werk- en denkniveau en je hebt gedegen ervaring als teamleider binnen gemeente of overheid;
  • Je bent een daadkrachtige, charismatische en besluitvaardige collega met visie, die bijdraagt aan de ontwikkeling van het team, de afdeling en de organisatie;
  • Je bent in staat een goede werksfeer binnen het team te bevorderen, te stimuleren;
  • Je weet te verbinden en je spant je in voor een open cultuur waarbij professionaliteit centraal staat;
  • Je bent organisatiesensitief, verbindend, creatief, analytisch en bent beleidsmatig sterk;
  • Je hebt een actuele en brede kennis van de ontwikkelingen en regelgeving in het personele HRM-werkveld, projectmatig werken en organisatieontwikkeling;
  • Je bent politiek- en omgevingssensitief, integer en kunt snel schakelen, zodat je een optimale bijdrage kunt leveren aan de organisatie en de positionering van het bestuur.

Wat bieden wij

Een interessante, verbindende functie waarin veel uitdaging zit. Afhankelijk van opleiding en ervaring wordt een salaris geboden in functieschaal 11 met mogelijke uitloopperiodieken. Dit betekent per maand een bruto salaris van maximaal € 5.459,-- inclusief twee uitloopperiodieken en uitgaand van salarisnorm 1 oktober 2020, op basis van fulltime functievervulling.
Tevens kent de gemeente moderne arbeidsvoorwaarden, waaronder een individueel keuze budget van 17,05% en de mogelijkheid gebruik te maken van trainingen en cursussen van GoodHabitz. Het betreft een structurele functie voor 36 uur per week (1 fte).

We bieden je in eerste instantie een arbeidscontract voor één jaar. Deze kan bij goed functioneren worden omgezet in een arbeidscontract voor onbepaalde tijd.

Informatie

Als je vragen hebt over de functie, kun je contact opnemen met Albert Harm Grooten, manager afdeling Dienstverlening, (0599) 631 631. De interne en externe wervingsprocedure vindt gelijktijdig plaats. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang. Een assessment maakt onderdeel uit van de sollicitatie.

Sollicitatie

Spreekt dit je aan? Stuur dan je motivatie en cv (in Word of PDF), onder vermelding van vacaturenummer 085379, naar gemeente@stadskanaal.nl. Je kunt reageren t/m 2 mei 2021, gesprekken zijn gepland op 20 en 26 mei 2021.

Stadskanaal pakt aan!