Teamleider Beleid Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer

De gemeente Stadskanaal kenmerkt zich door een mentaliteit van lef, aanpakken en pionieren. Zo vinden we het belangrijk om de economie te verstevigen en meer banen te creëren. We werken hard aan het leefbaar en vitaal houden van onze dorpen en kernen. Gaan we voor kwalitatief goede voorzieningen. Bieden wij ruimte aan het experiment, nieuwe ontwikkelingen en gaan wij voor duurzame oplossingen. Deze ambitie willen wij samen met de 32.500 inwoners, ondernemers, instellingen en verenigingen oppakken. Zie jij hierin een uitdaging en wil jij op stimulerende wijze een bijdrage leveren? Dan zoeken we jou! 

Teamleider Beleid Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer

(36 uur / 1 fte)

De organisatie bestaat uit 3 afdelingen: Dienstverlening, Maatschappelijke Zaken en Ruimtelijke Ontwikkeling & Beheer en bestaat uit ongeveer 250 betrokken medewerkers. Voor het team Beleid, dat onderdeel is van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling & Beheer, zijn wij op zoek naar een teamleider. De afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling & Beheer telt ongeveer 80 medewerkers en 3 teamleiders onder aansturing van een afdelingsmanager. Het team Beleid Ruimtelijke Ontwikkeling bestaat uit ruim 15 medewerkers, maar zal naar verwachting in de toekomst wat toenemen (door de regionale opgaven).

Wat ga je doen?

Je geeft leiding aan het team dat werkt aan de beleidsontwikkeling van milieu en duurzaamheid, recreatie en toerisme, economische zaken, stedenbouw en ruimtelijke ontwikkeling, wonen, wijkontwikkeling, plattelandsbeleid, verkeer en vervoer, leefbaarheid en het gemeentelijke vastgoed.

Je bent verantwoordelijk voor het realiseren van de opgave van jouw team. Je bewaakt de processen, de planning en brengt prioritering aan. Primair zijn de medewerkers in jouw team verantwoordelijk voor de inhoud, maar jij kunt op hoofdlijnen sparren met jouw medewerkers over de inhoudelijke vraagstukken. Jij bewaakt de kwaliteit en de voortgang van de werkzaamheden en bent in staat tot het inspireren en het stimuleren van de ontwikkeling van het team en de individuele medewerkers. Jouw visie en coachende vaardigheden willen wij graag inzetten om het team te sturen en succesvol te laten functioneren.

Je bevordert de verbinding tussen het team en de organisatie maar ook tussen de organisatie en haar omgeving. Je zoekt waar nodig actief naar samenwerking met externe partners. Je legt verantwoording af aan de manager Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer. 

Wat breng je mee?

  • Je beschikt over een HBO+/WO werk- en denkniveau en bij voorkeur ervaring als leidinggevende en/of coördinator binnen gemeente of overheid;
  • Je bent een daadkrachtige, benaderbare en besluitvaardige collega, die structuur aanbrengt en een extra impuls kan geven aan de ontwikkeling van de individuele medewerker, het team, de afdeling en de organisatie;
  • Je bent sterk in het organiseren en plannen;
  • Je hebt affiniteit met of kennis van de inhoudelijke werkvelden van jouw team;
  • Je hebt een scherp oog voor de taakvolwassenheid van de medewerker en zijn of haar ontwikkelpunten;
  • Je hebt organisatorisch inzicht, kunt werkprocessen doorzien en vertalen naar concreet gedrag, richtlijnen en programma’s;
  • Je bent politiek- en omgevingssensitief, integer en kunt snel schakelen, zodat je een optimale bijdrage kunt leveren aan de organisatie en de positionering van het bestuur;

Wat bieden wij?

Een verbindende functie met interessante uitdagingen in een informele, gezellige werksfeer. Je maakt deel uit van het afdelingsmanagementteam (AMT) waarin je veel vrijheid en verantwoordelijkheid hebt en er altijd ruimte is voor goede ideeën.

We bieden je een modern arbeidsvoorwaardenpakket, waarin de flexibiliteit bestaat om het af te stemmen op jouw persoonlijke wensen, bijvoorbeeld ten aanzien van thuiswerken.

Afhankelijk van je ervaring bieden we je een salaris van maximaal € 5.725,-- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (salarisschaal 11, salarisnorm 2 januari 2023). Bij goed functioneren bestaat de uitloopmogelijkheid van twee extra periodieken.
Medewerkers van de gemeente Stadskanaal hebben recht op een individueel keuzebudget van 17,05% van hun salaris en de mogelijkheid gebruik te maken van trainingen en cursussen van GoodHabitz.

We bieden je in eerste instantie een arbeidscontract voor één jaar. Dit wordt bij goed functioneren omgezet in een arbeidscontract voor onbepaalde tijd.

Informatie en sollicitatie

Als je vragen hebt over de functie, kun je contact opnemen met Nathalie Folkers, manager afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer, (0599) 631 631. De interne en externe wervingsprocedure vindt gelijktijdig plaats. Solliciteren kan in digitale vorm door een sollicitatiebrief met CV via e-mail te sturen naar gemeente@stadskanaal.nl. In de mail graag vermelden zaaknummer 117655. 

Als je wordt uitgenodigd voor het selectiegesprek dan vragen we je vooraf een korte internettest te doen. Deze test meet jouw persoonlijke drijfveren op basis van de methode Management Drives. Deze test betrekken we bij het gesprek en wordt vooraf met je besproken. 

De reactietermijn loopt tot en met vrijdag, 26 mei 2023.

Acquisitie naar aanleiding van de vacaturetekst wordt niet op prijs gesteld.