Regisseur inburgering

Stadskanaal pakt aan! Stadskanaal kenmerkt zich door gezonde lef en handen uit de mouwen. Wij staan voor de ‘ja, tenzij’ benadering. We zijn een tikkeltje eigenwijs en wachten niet graag af. We werken vanuit eigen kracht, zetten onze kennis en expertise in, maar realiseren ook meerwaarde door samenwerking. Als er een goed initiatief is, werken we hier graag aan mee.

Weet jij met jouw enthousiaste en motiverende manier samen met de inburgeraar regie te voeren op zijn inburgering en beheers je de kunst van meebewegen met verandering? Denk je in mogelijkheden in plaats van problemen, maar weet je ook van doorpakken als het nodig is? Kun je je verplaatsen in mensen met een andere achtergrond en weet je aan te sluiten bij de leefwereld van de inburgeraar en kun je dit vertalen naar concrete acties die de integratie ten goede komen? Dan zoeken we jou voor de functie  

Regisseur Inburgering (32-36 uur)

Met ingang van de Wet inburgering 2021 ligt de regie over het inburgeringstraject van inburgeraars bij de gemeente. Dit biedt veel kansen om inburgeraars optimaal, vroegtijdig en op maat te kunnen begeleiden bij hun integratie en participatie in de Nederlandse samenleving. Onze klantmanagers met als aandachtsgebied statushouders, begeleiden zowel statushouders als gezinsmigranten onder de Wet inburgering 2021. De klantmanagers zijn onderdeel van het team Werk dat bestaat uit klantmanagers, werkgeveradviseurs, een jobcoach en een administratief medewerker. Het team werkt nauw samen met organisaties in de keten waaronder het COA, taalscholen,  Welstad, VluchtelingenWerk, werkgevers en onderwijsinstellingen.

Wat ga je doen

Als regievoerder ben je de spin in het web voor de Stadskanaalse inburgeraar:  je hebt een breed takenpakket en schakelt op een werkdag tussen allerlei typen werkzaamheden, waaronder:

  • Regievoeren op het inburgeringstraject, wat betekent dat je niet alles zelf doet, maar je zet samen met de inburgeraar en andere organisaties de lijntjes uit voor het te volgen traject.
  • Afstemming met alle betrokken organisaties.
  • Afnemen Brede Intake, waarbij je op zoek gaat naar de motivatie van de inburgeraar en scherp in beeld krijgt wat de behoefte en vraag van de inburgeraar is om op een duurzame manier de weg te vinden naar onderwijs en/of arbeid.
  • Dit vertaal je in een PIP met concrete acties die nodig zijn om zo goed en zo snel mogelijk mee te kunnen doen in de Knoalse Maatschappij.
  • Je volgt de voortgang, door o.a. het  voeren van voortgangsgesprekken en stelt waar nodig de acties bij. Zo hou je overzicht op de vorderingen in het inburgeringstraject van de statushouders en gezinsmigranten in jouw caseload.

Wat breng je mee

- Minimaal HBO werk- en denkniveau;
- Affiniteit en ervaring met de doelgroep statushouders
- Collegiaal en samenwerkingsgericht;
- Uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden;
- Resultaatgericht, creatief, klantgericht, geduldig.

Wat bieden wij

Een interessante, verbindende functie die nog volop in ontwikkeling is. De implementatie van de wet Inburgering 2021 vindt nu plaats, wat betekent dat nog niet alle keuzes zijn gemaakt. Voor jou betekent dit dat je de komende tijd hierover meedenkt en dit vertaalt naar jouw functie die nog niet definitief is beschreven en gewaardeerd.

Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het bruto maandsalaris minimaal € 2.878,-  (indicatieve aanloopschaal 8) en maximaal € 4.537,- (indicatieve functieschaal 9, salarisnorm 2 januari 2023) op basis van fulltime functievervulling. Daarnaast zijn er uitloopperiodieken die worden toegekend op basis van je functioneren met een maximum van € 4.787,- per maand.

Wij investeren in persoonlijke ontwikkeling en bieden daarmee opleidingen en trainingen, waaronder die van GoodHabitz. We hebben moderne arbeidsvoorwaarden met een individueel keuze budget ter hoogte van 17,05% van je salaris. Het is mogelijk om flexibel om te gaan met werkdagen en hybride te werken. Hiervoor ontvang je ook een vergoeding.

Als het na een jaar van beide kanten goed bevalt, krijg je een arbeidscontract voor onbepaalde tijd.

Procedure en sollicitatie

De vacature wordt gelijktijdig in- en extern open gesteld.

Als je vragen hebt over de functie, kun je contact opnemen met Heleen Schut (teamleider) of Femke Hoefste (regisseur inburgering), telefoon (0599) 631 631.

Wil je reageren? Stuur dan uiterlijk 18 juni 2023 je motivatie en cv, onder vermelding van vacaturenummer 119010 naar gemeente@stadskanaal.nl. De gesprekken zullen plaatsvinden in week 26.

De Gemeente Stadskanaal vervult een centrumfunctie voor haar omgeving. De vele bedrijven, winkels, zorgvoorzieningen en recreatiemogelijkheden maken het wonen, werken en recreëren aantrekkelijk. Stadskanaal heeft ongeveer 32.500 inwoners, verdeeld over verschillende kernen en dorpen. Deze zijn gelegen in een groene omgeving, het veenkoloniale kanaallandschap én het lichtglooiende Westerwoldse zandlandschap.

De 250 betrokken medewerkers van de gemeente Stadskanaal geven een herkenbaar gezicht aan de dienstverlening die wij dagelijks verlenen. Om onze ambities te realiseren werken we samen met buurgemeenten, het bedrijfsleven en het maatschappelijk veld.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld