Medewerker salarisadministratie A

De gemeente Stadskanaal kenmerkt zich door een mentaliteit van lef, aanpakken en pionieren.  Het karakter van onze gemeente en haar inwoners typeert zich het beste als nuchter en een mentaliteit van gewoon doen. Nait soez’n, moar doun. Stadskanaal heeft ruim 32.000 inwoners en bij de gemeentelijke organisatie werken zo’n 260 mensen. We werken vanuit eigen kracht, maken goed gebruik van onze eigen kennis en expertise en doen dat met oog voor elkaar en onze omgeving. Ook onze personeels- en salarisadministratie voeren we zelf uit en voor dit belangrijke én hele leuke team zoeken we een bij voorkeur ervaren collega! Werk je graag samen, denk je in oplossingen en vind je het leuk om je met veel verschillende (salaris)onderwerpen bezig te houden? Dan zoeken we jou!

De gemeente Stadskanaal is voor een vaste invulling op zoek naar een ervaren en veelzijdige:

Medewerker Salarisadministratie A
36 uur per week

Als Medewerker Salarisadministratie A maak je deel uit van het team Bestuur, Personeel & Organisatie (BPO). Dit team bestaat uit de onderdelen P&O-advies, personeels- en salarisadministratie en het programmabureau. Het team BPO is onderdeel van de afdeling Dienstverlening.

Wat ga je doen
De salaris- en personeelsadministratie werkt intensief samen. Samen met je collega’s ben jij verantwoordelijk voor een correcte, tijdige en volledige salarisadministratie en informatievoorziening. Je hebt hierbij een seniorrol wat inhoudt dat je complexe mutaties uitvoert, de kwaliteit bewaakt en je directe collega’s, maar ook de P&O-adviseurs van antwoorden en advies voorziet. Je bent niet alleen sparringpartner voor je eigen team, maar ook voor het management en andere collega’s binnen de organisatie.
Je volgt de ontwikkelingen op je vakgebied, onderhoudt contact met andere spelers en adviseert gevraagd en ongevraagd over de uitvoerings- en beleidsconsequenties hiervan. Samen met de collega’s van functioneel beheer zorg je dat onze systemen hier klaar voor zijn. Omdat je een zeer ervaren collega gaat opvolgen, word je de eerste maanden van je functie nog door hem ingewerkt. Zo krijg je in alle opzichten een goede start!

Wat breng je mee

  • Allereerst jezelf: een leuke collega waarmee het fijn samenwerken is.
  • Je vindt het leuk om je in de volle breedte met onderwerpen bezig te houden en je te ontwikkelen.
  • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau.
  • Een relevante vakgerichte opleiding zoals het PDL (Praktijkdiploma Loonadministratie) en/of je bent bereid deze op korte termijn te behalen.
  • Ervaring met de Centric-applicaties Motion Pro en Motion is een grote pré.
  • Datzelfde geldt voor ervaring in een politiek-bestuurlijke omgeving.

Wat bieden wij
Een brede, uitdagende functie in een fijn team binnen een mooie organisatie waar mensen voorop staan. Stadskanaal heeft goede arbeidsvoorwaarden zoals een systeem van toekenning van uitloopperiodieken, ruime mogelijkheden om je eigen werkweek te bepalen, (hybride) thuis te werken, opleidingen te volgen en natuurlijk de arbeidsvoorwaarden uit de Cao gemeenten. Denk hierbij aan een thuiswerkvergoeding en het individueel keuzebudget (IKB) van 17,05 procent bovenop je brutosalaris. Je bruto maandsalaris bedraagt afhankelijk van je opleiding en ervaring minimaal € 2.581,- en maximaal € 4.452,- (functieschaal 9 inclusief mogelijke uitloopperiodieken, peildatum 1 april 2022).

Informatie
Wil je meer weten over de functie of over de procedure? Neem dan contact op met Joris Davidse, Teamleider BPO op telefoonnummer (0599) 631 644.
De interne en externe wervingsprocedure doen we gelijktijdig. De ontwikkeling van onze medewerkers vinden we belangrijk, dus bij gelijke geschiktheid geven we de voorkeur aan interne kandidaten.

Sollicitatie
Word jij onze nieuwe ervaren collega of ben jij dat in potentie? Reageer dan door je cv en motivatie te mailen naar gemeente@stadskanaal.nl onder vermelding van vacaturenummer 103978.
Je kunt reageren tot en met 8 juli 2022. De gesprekken vinden plaats in week 28.

Acquisitie naar aanleiding van de vacaturetekst wordt niet op prijs gesteld.

De Gemeente Stadskanaal vervult een centrumfunctie voor haar omgeving. De vele bedrijven, winkels, zorgvoorzieningen en recreatiemogelijkheden maken het wonen, werken en recreëren aantrekkelijk. Stadskanaal heeft ongeveer 32.500 inwoners, verdeeld over verschillende kernen en dorpen. Deze zijn gelegen in een groene omgeving, het veenkoloniale kanaallandschap én het lichtglooiende Westerwoldse zandlandschap.

De 250 betrokken medewerkers van de gemeente Stadskanaal geven een herkenbaar gezicht aan de dienstverlening die wij dagelijks verlenen. Om onze ambities te realiseren werken we samen met buurgemeenten, het bedrijfsleven en het maatschappelijk veld.