Medewerker Groen/Grijs B, 36 uur per week/1 fte)

De gemeente Stadskanaal kenmerkt zich door een mentaliteit van lef, aanpakken en pionieren. Onze ambities vertalen we in drie koerslijnen: “Stadskanaal werkt duurzaam!”, “Stadskanaal leeft!” en “Stadskanaal pakt aan!”. Zo vinden we het belangrijk om de economie te verstevigen en meer banen te creëren. We werken hard aan het leefbaar en vitaal houden van onze dorpen en kernen. Gaan we voor kwalitatief goede voorzieningen. Bieden wij ruimte aan het experiment, nieuwe ontwikkelingen en gaan wij voor duurzame oplossingen. Deze koerslijnen willen wij samen met de 31.500 inwoners, ondernemers, instellingen en verenigingen oppakken. Zie jij hierin een uitdaging en wil jij op stimulerende wijze een bijdrage leveren? Dan zoeken we jou!

Voor het team Beheer en Infra van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer (ROB) zijn wij op zoek naar een

medewerker Groen/Grijs B (36 uur per week/1 fte)

Het team

De gemeentelijke organisatie bestaat uit drie afdelingen: Dienstverlening, Maatschappelijke Zaken en Ruimtelijke Ontwikkeling & Beheer. Voor het team Beheer & Infra, dat onderdeel is van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling & Beheer, zijn wij op zoek naar een flexibel inzetbare medewerker Groen/Grijs B. Je bent onderdeel van onze buitendienst die bestaat uit zes medewerkers die verspreid door de gehele gemeente actief zijn. Om flexibel op meldingen te kunnen reageren zoeken we een teamspeler. Je werkt voornamelijk samen met een vaste collega, maar soms kan het nodig zijn om een klus met één van je andere collega’s op te pakken. 

Wat ga je doen?

Als medewerker Groen/Grijs ben je bezig met het dagelijkse onderhoud van de openbare ruimte. De werkzaamheden bestaan uit het plaatsen of herstellen van straatmeubilair, het plaatsen of herstellen van bebording en het onderhoud aan groenvoorzieningen, bomen en waterpartijen. Je werkzaamheden worden grotendeels bepaald door meldingen van burgers. Daardoor heb je ook direct contact met inwoners of is een creatieve oplossing nodig. Ook assisteert je bij calamiteiten of in de winter in de gladheidsbestrijding. Dit kan betekenen dat je werkzaamheden verricht buiten de reguliere werktijden. Kortom, je bent breed inzetbaar en flexibel op de gebieden groen, wegen, verkeer en straatmeubilair. Samen met je collega plan je het werk efficiënt in en je functioneert zelfstandig binnen je vakgebied.

Wat breng je mee?                    

  • Je hebt een relevante opleiding op mbo-3 (bijvoorbeeld vakbekwaam medewerker groen- en cultuurtechniek);
  • Je hebt affiniteit met openbaar groen en beschikt over aantoonbare werkervaring in de openbare ruimte;
  • Je bent in bezit van een geldig VCA of bereid deze te behalen;
  • Je bent in het bezit van rijbewijs B, bezit van BE is een pré;
  • Je bent pro actief, flexibel, klant- en oplossingsgericht en kunt goed samenwerken.

Wij bieden

Een interessante, verbindende functie waarin veel uitdaging zit. Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het bruto maandsalaris minimaal €  1.781,--  (aanloopschaal 3 ) en maximaal € 2.731,-- (functieschaal 4 , salarisnorm 1 april 2022) op basis van fulltime functievervulling. De gemeente Stadskanaal kent een systeem van toekenning van uitloopperiodieken. Tevens kent de gemeente prima arbeidsvoorwaarden, waaronder een individueel keuzebudget en de mogelijkheid om gebruik te maken van de trainingen van GoodHabitz. Het betreft een structurele functie van 36 uur per week (1 fte). We bieden je in eerste instantie een arbeidscontract voor bepaalde tijd voor 1 jaar die bij goed functioneren zal worden omgezet in een arbeidscontract voor onbepaalde tijd.

Informatie

De vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Als je vragen hebt over de functie, kun je contact opnemen met Jarda Dijk, teamleider Beheer en Infra van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer, via (0599) 631 631.

Sollicitatie

Ben jij onze nieuwe collega? Stuur dan je motivatie en cv (in Word of PDF), onder vermelding van vacaturenummer 101521, naar gemeente@stadskanaal.nl. Je kunt reageren tot en met donderdag, 14 juli 2022. De gesprekken vinden plaats op donderdag, 21 juli en vrijdag, 22 juli 2022.

De Gemeente Stadskanaal vervult een centrumfunctie voor haar omgeving. De vele bedrijven, winkels, zorgvoorzieningen en recreatiemogelijkheden maken het wonen, werken en recreëren aantrekkelijk. Stadskanaal heeft ongeveer 32.500 inwoners, verdeeld over verschillende kernen en dorpen. Deze zijn gelegen in een groene omgeving, het veenkoloniale kanaallandschap én het lichtglooiende Westerwoldse zandlandschap.

De 250 betrokken medewerkers van de gemeente Stadskanaal geven een herkenbaar gezicht aan de dienstverlening die wij dagelijks verlenen. Om onze ambities te realiseren werken we samen met buurgemeenten, het bedrijfsleven en het maatschappelijk veld.