Medewerker financiën voor gemeente Stadskanaal (werving door Headhuntersteam)

Bedrijfsprofiel

Headhuntersteam is namens de gemeente Stadskanaal op zoek naar een medewerker financiën voor het team Financiën & Control. De gemeente in Zuidoost-Groningen telt ruim 30.000 inwoners en bestaat uit de plaatsen Stadskanaal, Musselkanaal, Onstwedde, Mussel, Alteveer en Vledderveen. De gemeentelijke organisatie heeft ongeveer 250 medewerkers, verdeeld over de afdelingen Dienstverlening, Maatschappelijke zaken en Ruimtelijke ontwikkeling en beheer. Het team Financiën & Control valt onder de afdeling Dienstverlening.

Over de functie

Het team Financiën & Control bestaat uit de teamonderdelen advies en administratie. Als medewerker financiën kom je te werken binnen het teamonderdeel advies. Dit teamonderdeel heeft als belangrijke taak het geven van financieel advies richting de verschillende afdelingen van de gemeente en het coördineren en samenstellen van de documenten binnen de planning & control cyclus. Daarnaast houdt het team zich onder andere bezig met het ontwikkelen en uitvoeren van financieel beleid, de treasuryfunctie en de interne controle.

Als medewerker financiën heb je in samenwerking met collega’s de focus op het samenstellen van planning & control documenten, zoals de begroting. Je bent verantwoordelijk voor onderdelen daarvan en bewaakt de planning. Je voert inhoudelijke financiële werkzaamheden uit met betrekking tot de documenten in de planning & control cyclus, begrotingswijzigingen, balansmutaties, het samenstellen van de voorgeschreven overzichten, financiële aansluitingen en je gaat verschillen en verbanden analyseren en zo nodig oplossen.

Als medewerker financiën ga je je tevens bezighouden met de berekeningen van de verschillende uitkeringen uit het gemeentefonds en adviseert daarbij de organisatie en het college hierover. Op termijn zal je ook de directie van het theater uit Stadskanaal gaan ondersteunen en voorzien van financieel advies. In de functie van medewerker financiën krijg je de mogelijkheden en ruimte om jezelf vakinhoudelijk te ontwikkelen op bijvoorbeeld het adviserende vlak en is er voldoende groeiperspectief binnen de gemeente.

Functie eisen

 • Je hebt een afgeronde Hbo-opleiding op het gebied van bedrijfseconomie, finance & control of accountancy.
 • Ervaring binnen een gemeentelijke financiële functie;
 • Bij voorkeur heb je ervaring met het financiële pakket Centric;
 • Kennis van het Besluit Begroting en Verantwoording en dit kunnen toepassen is een pré;
 • Je bent flexibel en daardoor bereid om indien nodig ondersteuning te geven bij de overige taken op de afdeling;
 • Je bent bereid daar waar nodig, je voor een specifieke taak te laten opleiden.

Wat heeft de gemeente Stadskanaal te bieden?

 • Een interessante, afwisselende functie voor 36 uur per week in een zich ontwikkelde organisatie met doorgroeimogelijkheden;
 • Inschaling volgens aanloopschaal 8 en functieschaal 9. Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt voor deze functie het bruto maandsalaris maximaal €4.048,00 o.b.v. fulltime functievervulling;
 • De gemeente Stadskanaal heeft een systeem van toekenning van uitloopperiodieken. Tevens kent de gemeente moderne arbeidsvoorwaarden, waaronder een individueel keuze budget.

Competenties

 • Planmatig;
 • Nauwkeurig;
 • Flexibel.            

Het salaris bij de vacature is een indicatie en is afhankelijk van jouw kennis, ervaring en opleiding, maar zal goed in verhouding zijn. Geïnteresseerd in deze functie en voldoe je aan de –meeste- functie eisen?, reageer dan zo spoedig mogelijk. Headhuntersteam verzorgt namens de gemeente Stadskanaal de exclusieve werving & selectie procedure en reageren kan tot en met 22 oktober 2021. Bij vragen kunt u contact opnemen met Rens Philips, consultant bij Headhuntersteam Groningen, 06-10212548 of r.philips@headhuntersteam.nl.

Solliciteren: